Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
plaszak

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: plaszak » 08 kwie 2022, 13:11

Ja chciałem zapytać co myślicie o innym mieszkaniu, bo były jeszcze takie na trochę ponad 75 metrach kwadratowych (jak dobrze pamiętam), z trzema sypialniami i to nawet sporymi. Zastanawiałem się, czy da się z nich zrobić 4 sypialnie, ale nie zapytam, bo dzisiaj już tego mieszkania nie ma (a wczoraj miało status rezerwacji). Zakładam, że był cały pion takich mieszkań w jednym bloku, albo i w dwóch, ale poznikały chyba całkiem szybko. Szkoda, że nie zrobiłem sobie screena z układem. W każdym razie wychodzi na to, że największe mieszkania rozeszły się najszybciej.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2022, 13:28 przez plaszak, łącznie zmieniany 2 razy.

projekty1

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: projekty1 » 08 kwie 2022, 13:17

zyneon pisze:
projekty1 pisze: informacyjnie w obu pokojach spokojnie zmieści się łóżko małżeńskie - oba mają 2,4 na 4,56 m. Łóżko małżeńskie standardowe ma ok 1,6 -1,8 m szerokości (są i mniejsze 1,4 m) i 2- 2,2 m długości, więc czy w poprzek, czy wzdłuż wejdzie.

Zostanie ok 30cm więc nie będzie przejścia na drugą stronę łóżka także żeby zachować wygodę zostaje tylko opcja wzdłuż.

projekty1 pisze: Można np. przenieść kuchnię do salonu i powiększyć środkowy pokój o część kuchenną - wtedy zrobi się świetna sypialnia, a i salon bardzo nie ucierpi na takim manewrze :)

Sypialnia 19,7m i salon z aneksem 16,6m :D No, ale jeśli ktoś siedzi cały dzień w sypialni to może i dobry pomysł ;)
Lepiej tak jak plaszak napisał połączyć kuchnię z salonem i mamy salon z aneksem 25m co wcale nie jest dużo. Ewentualnie dodatkowo ścianę między sypialnią a salonem przesunąć maksymalnie w prawo do okna czyli pewnie jakieś 35cm i mamy sypialnię ok 13m gdzie łóżko rzeczywiście można stawiać wzdłuż czy w poprzek i salon ok 23,5m.

Powiem tak - projektowanie bez dokładnych wymiarów, to jak wróżenie z fusów i trochę abstrakcja, ale skoro dyskutujemy z pozycji wróżenia, to możliwości jest wiele. Podaję przykładowe poglądowe (z naciskiem na poglądowe, bo bez dokładnych wymiarów tylko o takich możemy dyskutować). Oszacowałam mniej więcej wymiary po zmianach. Jeśli ktoś będzie zainteresowany szczegółowym projektem zapraszam na konsultacje :) Co do uwag to nie należy wszystkich mierzyć jedną miarą - każdy ma inne preferencje - jeden woli większą sypialnię, inny salon. Rzeczywiście 16 m2 salonu to nie jest wiele, ale widziałam już mniejsze i jak się dobrze urządzi, to i w takim salonie można dobrze funkcjonować.

Obrazek

Obrazek

plaszak

Postautor: plaszak » 08 kwie 2022, 13:34

A jednak miałem gdzieś zapisany plan tego mieszkania 4-pokojowego (3 sypialnie):

Obrazek

Ja zastanawiałem się czy nie dałoby się jeszcze z tej największej sypialni zrobić dwóch mniejszych i mieć czterech sypialni.

zyneon

Postautor: zyneon » 08 kwie 2022, 14:47

plaszak pisze:A jednak miałem gdzieś zapisany plan tego mieszkania 4-pokojowego (3 sypialnie):

Tu masz wszystkie plany (numery od 6626 do 6763):
ik.onebutton.pl/properties/6626/pdf/1

Petitka

Postautor: Petitka » 08 kwie 2022, 16:13

plaszak pisze:Ja chciałem zapytać co myślicie o innym mieszkaniu, bo były jeszcze takie na trochę ponad 75 metrach kwadratowych (jak dobrze pamiętam), z trzema sypialniami i to nawet sporymi. Zastanawiałem się, czy da się z nich zrobić 4 sypialnie, ale nie zapytam, bo dzisiaj już tego mieszkania nie ma (a wczoraj miało status rezerwacji). Zakładam, że był cały pion takich mieszkań w jednym bloku, albo i w dwóch, ale poznikały chyba całkiem szybko. Szkoda, że nie zrobiłem sobie screena z układem. W każdym razie wychodzi na to, że największe mieszkania rozeszły się najszybciej.

To dopiero pierwszy budynek trafił do sprzedaży, jeszcze będzie drugi, który wydaje się mieć identyczne rozkłady, ale kiedy go wrzucą do sprzedaży to już nie pytałam. Te 75 m2 były chyba tylko dwa na 4 i 3 piętrze.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 kwie 2022, 10:13

Jest osobne forum Mierzeja Wiślana Kraków - tam można trochę dyskusje uporządkować, bo tu już trudno się połapać.

nutty_10

Postautor: nutty_10 » 01 cze 2022, 21:19

Te piękne duże drzewa z wizualizacji zostały kilka dni temu wycięte w pień. Razem z gniazdami ptaków. :roll: :shock:

Rak

Postautor: Rak » 02 cze 2022, 9:19

Poszukaja pticki nowego lokum na wtornym lub same wydewelopuja

Z ktorej strony byly te drzewa, co wycieli ?

nutty_10

Postautor: nutty_10 » 02 cze 2022, 18:40

Rak pisze:Poszukaja pticki nowego lokum na wtornym lub same wydewelopuja

Od strony Bagrowej.

Rak

Postautor: Rak » 20 cze 2022, 10:38

nutty_10 pisze:
Rak pisze:Poszukaja pticki nowego lokum na wtornym lub same wydewelopuja

Od strony Bagrowej.

Dzięki

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”