Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum
Re: Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum
Jak ktoś chce szczegółowo przestudiować plan zagospodarowania innych okolicznych terenów to zapraszam tutaj:https://miip.geomalopolska.pl/imap/#gpmap=gp43 Klikacie na interesującą Was działkę gdzie jest przekierowanie do uchwały rady miasta i tam sobie można poczytać odnośnie tej działki.
projekty1 pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że pojawi się deweloper, który wykona taki projekt budynku, który oprócz mieszkań będzie uwzględniał również lokale usługowe na najniżej kondygnacji budynku. Może ten stary dom zostanie podniesiony o kilka kondygnacji i tam coś będzie. Plan dopuszcza przebudowę istniejącej zabudowy oraz nadbudowę i rozbudowę istniejącej zabudowy wyłącznie na funkcje mieszkaniowo - usługowe.
No właśnie, a jak jest z lokalami usługowymi w tej okolicy? Gdzie blisko da się zrobić codzienne zakupy, pieczywo kupić, skoczyć do fryzjera itp.?
"zaba" na szybkie zakupy jest na Wodnej Żabka, ale na duże zakupy trzeba kawałek podejść albo do Biedronki koło CH Tandeta, albo na Saską do Lewiatana. Tam obok Lewiatana jest chyba jakaś piekarnia i małe sklepiki (mięsny, kwiaciarnia itp) Można też podjechać tramwajem lub samochodem w stronę Małego Paszowa i tam jest bardziej zurbanizowana okolica i większe sklepy takie jak: Lidl i kolejna Biedronka. Co do fryzjerów i tym podobnych, to wydaje mi się, że przy pętli Mały Płaszów coś tam jest. Na Lipskiej jest jakaś manicurzystka Pazmania. Również bliżej Wodnej, po drugiej stronie przy Gromadzkiej jest parę lokali usługowych jak choćby poczta. Jest też paczkomat. Czytałam, że jest też Targ Ekosfera, gdzie można dostać wynalazki. Są tam różne stoiska: mięsne, sery, jaja, miody i inne regionalne przysmaki. Nie dotarłam tam nigdy, więc może ktoś inny będzie wiedział, jak często tam się coś dzieje i czy warto tam się przejść. Poczytaj tutaj gazetakrakowska.pl/krakow-wielki-ekobazar-przy-ulicy-gromadzkiej-ruszy-juz-w-najblizszy-weekend-zdjecia/ar/c1-15508617
I deweloper buduje kolejny etap Wodnej i pisze na stronie, że tam jest jakiś lokal usługowy, wiec może ktoś coś otworzy activ-investment.eu/mieszkania/wodna_ii-43
I deweloper buduje kolejny etap Wodnej i pisze na stronie, że tam jest jakiś lokal usługowy, wiec może ktoś coś otworzy activ-investment.eu/mieszkania/wodna_ii-43
Witam wszystkich na forum.
,,projekyt1'' mamy początek czerwca czy była pani [lub ktoś z forum]ostatnio na budowie-wodna 34- jaki obecnie etap prac wykończeniowych?
Czy wiadomo coś o tych starych budynkach obok ?
Proszę o info tu [ lub wiad.priv.mile widziana]
Jako nowy uczestnik forum nie mam możliwości wysłania wiadomości prywatnej z zapytaniem. To pierwsze takie forum z ograniczeniem jakie spotkałem.
Pozdrawiam Zenon.
,,projekyt1'' mamy początek czerwca czy była pani [lub ktoś z forum]ostatnio na budowie-wodna 34- jaki obecnie etap prac wykończeniowych?
Jako nowy uczestnik forum nie mam możliwości wysłania wiadomości prywatnej z zapytaniem. To pierwsze takie forum z ograniczeniem jakie spotkałem.
Pozdrawiam Zenon.
Ja obstawiam, że stare zabudowania obok szybko nie znikną, a jeżeli już ktoś zainwestuje w ich usunięcie, to raczej po to, żeby w tym miejscu coś nowego wybudować. Pytanie co to będzie? Co tam dopuszcza miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego?
zenon pisze:Witam wszystkich na forum.
Pozdrawiam Zenon.
"zenon" W mojej ocenie budowa ma opóźnienie, do końca kwietnia powinny być uporządkowane tereny wokół i zrobiona droga dojazdowa do inwestycji. Mamy już czerwiec i w dalszym ciągu teren jest rozkopany. Tak jak pisałam wcześniej - najprawdopodobniej deweloper nie ma dojazdu do sąsiedniej budowy, którą realizuje przed oknami Wodnej 34 i dlatego przeciąga temat uporządkowania terenu. Nie wiem jak wygląda środek budynku. Może ktoś niedawno był i widział, czy klatki schodowe są już wykończone? Czy tam coś się dzieje, czy podobnie jak na zewnątrz?
Stare budynki wokół póki co moim zdaniem będą bez zmian. We wcześniejszych postach w tym wątku https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=5&t=11594 pisałam o planie zagospodarowania terenu.
Z nowych rzeczy w okolicy otwiera się strefa relaksu i rekreacji – Shuvary Park https://cowkrakowie.pl/2022/05/w-pobliz ... zualizacje Nie jest to bezpośrednie sąsiedztwo Wodnej, bo bliżej mu do Estakady Płaszów, ale stosunkowo blisko. Myślę, że z czasem będą powstawały w okolicy kolejne tego typu projekty, podobnie jak przy Bagrach. Nie wiem kiedy ruszą prace nad rewitalizacją stawu Płaszowskiego, bo póki co uporządkowali tylko trochę linię brzegową i na tym stanęło, a miał być szumny projekt Kocham Staw Płaszowski

-
Na budowie nie byłem, ale otrzymałem maila, że został zakończony ostatni etap i proszą o ostatnią wpłatę. W tym samym piśmie była informacja, że uporządkowanie terenu w toku, czyli nie wiadomo kiedy będzie skończone. Najważniejsze, że w środku już jest gotowe 

Greenarrow pisze:Na budowie nie byłem, ale otrzymałem maila, że został zakończony ostatni etap i proszą o ostatnią wpłatę. W tym samym piśmie była informacja, że uporządkowanie terenu w toku, czyli nie wiadomo kiedy będzie skończone. Najważniejsze, że w środku już jest gotowe
"Greenarrow" ja byłam w okolicy i na zewnątrz nie widzę progresu pomimo wysłanego maila. To, że deweloper chce kasę, to akurat mnie nie dziwi i niekoniecznie świadczy o tym, że wszystko idzie zgodnie z harmonogramem. Activ ma opinię dewelopera, który lubi się spóźniać.
Co to znaczy, że w środku jest już gotowe? Byłeś tam? Pisząc o tym, że w środku jest gotowe masz na myśli że ściany stoją, pokrycie dachowe jest, okna wstawione, elewacja skończona, przyłącza porobione, winda uruchomiona i oddana do użytku? Budynek odebrany od podwykonawcy?
Dla mnie gotowe, to również wykończone klatki schodowe i uporządkowany teren wokół, wykostkowane miejsca postojowe, zrobiona droga dojazdowa, dokończone barierki przy balkonach, które jeszcze ich nie mają. Tego tam nie widzę, a mamy już czerwiec. Samo zrobienie drogi dojazdowej z odpowiednimi formalnościami w urzędzie trochę zajmie.
A tu taka ciekawostka, chodzi oczywiście o staw płaszowski:
krakow.naszemiasto.pl/krakow-trwa-rewitalizacja-stawu-plaszowskiego-mieszkancy/ar/c1-8850033
Faktycznie widać te ubytki wody? Podobna sytuacja już chyba miała miejsce kilka lat temu.
Mieszkańcy niepokoją się, że w zbiorniku jest coraz mniej wody
krakow.naszemiasto.pl/krakow-trwa-rewitalizacja-stawu-plaszowskiego-mieszkancy/ar/c1-8850033
Faktycznie widać te ubytki wody? Podobna sytuacja już chyba miała miejsce kilka lat temu.
-
projekty1 pisze:Greenarrow pisze:Na budowie nie byłem, ale otrzymałem maila, że został zakończony ostatni etap i proszą o ostatnią wpłatę. W tym samym piśmie była informacja, że uporządkowanie terenu w toku, czyli nie wiadomo kiedy będzie skończone. Najważniejsze, że w środku już jest gotowe
"Greenarrow" ja byłam w okolicy i na zewnątrz nie widzę progresu pomimo wysłanego maila. To, że deweloper chce kasę, to akurat mnie nie dziwi i niekoniecznie świadczy o tym, że wszystko idzie zgodnie z harmonogramem. Activ ma opinię dewelopera, który lubi się spóźniać.
Co to znaczy, że w środku jest już gotowe? Byłeś tam? Pisząc o tym, że w środku jest gotowe masz na myśli że ściany stoją, pokrycie dachowe jest, okna wstawione, elewacja skończona, przyłącza porobione, winda uruchomiona i oddana do użytku? Budynek odebrany od podwykonawcy?
Dla mnie gotowe, to również wykończone klatki schodowe i uporządkowany teren wokół, wykostkowane miejsca postojowe, zrobiona droga dojazdowa, dokończone barierki przy balkonach, które jeszcze ich nie mają. Tego tam nie widzę, a mamy już czerwiec. Samo zrobienie drogi dojazdowej z odpowiednimi formalnościami w urzędzie trochę zajmie.
Deweloper nie może "chcieć" kasy od banku bez protokołu odbioru robót. W protokole jest napisane, że zakończono ostatni etap, czyli mieszkania, garaże i części wspólne. Co dokładnie to znaczy to niestety nie ma informacji.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”