Odnośnie drogi jeszcze to kilka dni temu byla rozkopana, natomiast wczoraj juz widzialem zakopana.
Zdjecia ponizej:
Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum
-
Re: Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum
- Załączniki
-
- 1.jpg (97.11 KiB) Przejrzano 3369 razy
-
- 2.jpg (84.08 KiB) Przejrzano 3369 razy
-
Ktos wczesniej wspomnial rowniez o mieszkaniu na parterze, w ktorym ma byc wykonywany remont.
Wrzucam rowniez zdjecia, dziwna sprawa. Klimatyzacja wisi a okna porzadnie zasloniete foliami tak, ze nic sie nie da dojrzec przez ogrodzenie co tam sie dokladnie dzieje.
Wrzucam rowniez zdjecia, dziwna sprawa. Klimatyzacja wisi a okna porzadnie zasloniete foliami tak, ze nic sie nie da dojrzec przez ogrodzenie co tam sie dokladnie dzieje.
- Załączniki
-
- 4.jpg (59.21 KiB) Przejrzano 3369 razy
-
- 3.jpg (103.03 KiB) Przejrzano 3369 razy
Jako jedyne mieszkanie ma już zamontowaną klimatyzację, jako jedyne ma nadal folie na oknach (może dlatego, żeby było mniej widać co się dzieje w środku?). A wewnątrz na zoomie widać takie niespodzianki - jakieś listwy/panele.
Pytałem o tę klimatyzację chyba w sierpniu. Pracownicy w biurze byli zaskoczeni i twierdzili, że nic im na ten temat nie wiadomo. Myślałem, że ktoś tam dostał opcję zamontowania klimy wcześniej, ale takich rzeczy (materiałów budowlanych) chyba tam nie powinno być w tym momencie?
Pytałem o tę klimatyzację chyba w sierpniu. Pracownicy w biurze byli zaskoczeni i twierdzili, że nic im na ten temat nie wiadomo. Myślałem, że ktoś tam dostał opcję zamontowania klimy wcześniej, ale takich rzeczy (materiałów budowlanych) chyba tam nie powinno być w tym momencie?
Co do tej klimatyzacji, to dziwne jest również to, że została zamontowana od strony ulicy, a większość planów zagospodarowania terenu zabrania montażu klimatyzatorów na elewacjach od strony ulic...
Czyżby znajomy Prezesa kupił mieszkanie i zaczął wcześniejszy remont...
Czyżby znajomy Prezesa kupił mieszkanie i zaczął wcześniejszy remont...
-
Czyli wychodzi na to, że są równi i równiejsi.
Hej,
Z tego co mówi Pani Katarzyna: bardzo zależy im, żeby jak najszybciej oddać nam te mieszkania, ale za przebudowę drogi odpowiedzialne jest miasto. Oni robią co mogą, ponaglają, wysyłają pisma, a w przyszłym tygodniu w Krakowie ma być prezes całej spółki. Również w przyszłym tygodniu będą wysyłać do wszystkich nas pismo z oficjalnymi informacjami na temat opóźnień i terminów odbioru.
Wątpię w teorię o tym, że chcą uporządkować teren wokół 2 bloków za jednym zamachem. Przy koszcie całej inwestycji oszczędność na urządzeniu terenu byłby raczej symboliczna.
Oczywiście również uważam, że należy wykorzystać wszystkie zapisy w umowie w przypadku opóźnień, bo mnie każdy miesiąc opóźnień słono kosztuje.
Zieleń wycięli w pień, ale po przekazaniu terenu zorganizujemy się i posadzimy sami. Dużo miejsca nie ma, ale kilka drzew się zmieści.
Zdjęcia z klatki schodowej z połowy sierpnia:
Z tego co mówi Pani Katarzyna: bardzo zależy im, żeby jak najszybciej oddać nam te mieszkania, ale za przebudowę drogi odpowiedzialne jest miasto. Oni robią co mogą, ponaglają, wysyłają pisma, a w przyszłym tygodniu w Krakowie ma być prezes całej spółki. Również w przyszłym tygodniu będą wysyłać do wszystkich nas pismo z oficjalnymi informacjami na temat opóźnień i terminów odbioru.
Wątpię w teorię o tym, że chcą uporządkować teren wokół 2 bloków za jednym zamachem. Przy koszcie całej inwestycji oszczędność na urządzeniu terenu byłby raczej symboliczna.
Oczywiście również uważam, że należy wykorzystać wszystkie zapisy w umowie w przypadku opóźnień, bo mnie każdy miesiąc opóźnień słono kosztuje.
Zieleń wycięli w pień, ale po przekazaniu terenu zorganizujemy się i posadzimy sami. Dużo miejsca nie ma, ale kilka drzew się zmieści.
- Załączniki
-
- 3.PNG (221.22 KiB) Przejrzano 3274 razy
-
- 1.PNG (182.24 KiB) Przejrzano 3274 razy
-
- 2.PNG (221.79 KiB) Przejrzano 3274 razy
Pawel1200 pisze:Hej,
Dzięki "Pawel1200" za zdjęcia. Napisz proszę, czy ten materiał drewnopodobny jest taki rudy, czy to jest kwestia zdjęcia?
Co do drzew, to jest pas zieleni między Wodną 34, a Stawem Płaszowskim usytuowany na tyle miejsc parkingowych, który aż się prosi o zagospodarowanie. Żeby sobie nie patrzeć w okna i nie podawać cukru z balkonu

-
Pawel1200 pisze:Hej,
:
Z czego wynika informacja, że:
1. za przebudowę drogi odpowiada miasto, a nie inwestor w ramach umowy z art. 16 o zastępstwo inwestycyjne,
2. przebudowa drogi w jakikolwiek sposób ma wpływ na pozwolenie na budowę, a więc i na oddanie inwestycji - to zazwyczaj inne postępowanie administracyjne.
projekty1 pisze:Dzięki "Pawel1200" za zdjęcia. Napisz proszę, czy ten materiał drewnopodobny jest taki rudy, czy to jest kwestia zdjęcia?
Szczerze mówiąc to już nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że tam wszystko było w kolorach sosny, więc to chyba kwestia oświetlenia.
Małgorzata L pisze:Z czego wynika informacja, że:
1. za przebudowę drogi odpowiada miasto, a nie inwestor w ramach umowy z art. 16 o zastępstwo inwestycyjne,
2. przebudowa drogi w jakikolwiek sposób ma wpływ na pozwolenie na budowę, a więc i na oddanie inwestycji - to zazwyczaj inne postępowanie administracyjne.
Również jestem bardzo ciekaw, ponieważ za każdym razem dostawałem informację, że przebudowa drogi leży w kwestii dewelopera, a opóźnienia wynikają z faktu, że deweloper oczekuje na bodajże pozwolenie od miasta. Kartki z informacją o przebudowie drogi zostały powieszone w okolicach 15 sierpnia. Liczę, że ta wiadomość od dewelopera rozjaśni nieco sytuację - o ile zostanie wysłana

Wracając do tematu tej nieszczęsnej klimatyzacji, to aby ją założyć zgodnie z przepisami, należy uzyskać zgodę od spółdzielni lub zarządcy wspólnoty - a ta jeszcze nie powstały

A co do koloru drewnianych elementów - są one jaśniejsze niż na zdjęciu. Na fotce ze względu na oświetlenie ta ciemna zieleń wygląda jak czerń. W rzeczywistości wygląda to bardziej tak, jak grafikach reklamowych:
thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/d7/45/33/prawie-gotowe-5-min-przystanku-tramwajowego-sprzedaz-krakow-550549734.jpg
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”