Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lotny

Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Postautor: lotny » 07 wrz 2022, 11:54

I jeszcze znalazłem jakieś zdjęcie od strony Parku Lotników Polskich, tam faktycznie jest sporo drzew.

Obrazek

Tu już okna są wstawione, więc pewnie niedługo będzie mogło pojawić się rusztowanie i zaczną się prace przy ociepleniu i elewacji.

qbait

Postautor: qbait » 19 paź 2022, 12:34

Kolejne podwyżki, ale muszę przyznać, że to obecnie jedyna inwestycja w Krakowie moim zdaniem warta tych pieniędzy!

(Nie jestem od dewelopera, ale sam kupiłem tam m2).

Obrazek

lotny

Postautor: lotny » 19 paź 2022, 13:55

Nic tylko kupować, bo jeszcze jest tanio ; ) Co do samej inwestycji, to ja odniosłem wrażenie dosyć ubogiego zagospodarowania przestrzeni pomiędzy budynkami. Nie ma żadnej wysokiej zieleni, nawet wyższej, chociaż jakieś krzewy albo trawy wysokie mogli posadzić, jeśli się drzew nie dało z uwagi na garaż podziemny.

Swoją drogą, daj znać, o ile podnieśli, jak już będzie wiadomo, chętnie zobaczę.

qbait

Postautor: qbait » 19 paź 2022, 14:06

Deweloper wypowiadał się, że finalne wykończenie: zieleń wysoka, ogród zapachowy, etc. będą wykonane po zakończeniu drugiego etapu.
Narazie im wierzę, bo do tej pory zrobili dobre wrażenie obsługi i jakości w przeciwieństwie na przykład do takiego Interbudu, Bryksy, Activ od których też kupowałem / zamierzałem kupić.
W razie jakby coś wtopili też będę informował, ale póki co jest ok ;)

lotny

Postautor: lotny » 19 paź 2022, 14:15

A to widzisz, opinia była na podstawie tego, co widziałem przy już skończonym etapie, ale skoro jeszcze coś dodatkowo mają robić, to faktycznie trzeba im dać czas, żeby mogli się wykazać : )

iti

Postautor: iti » 15 lis 2022, 14:54

Nagrodę dostał ten budynek za elewację:

Obrazek

Dokładniej, to chodzi o plebiscyt Fasada Roku 2022

Obrazek

Jak myślicie, Solaris Park na to zasłużył czy nie? Podoba się Wam takie podejście do elewacji? Jak przyznam, że podoba mi się sposób, w jaki zostały os siebie oddzielone balkony i to, że w tych przedziałkach są chyba schowki - na pewno przydatna sprawa na balkonie.

Źródło: krakow.naszemiasto.pl/osiedle-z-krakowa-wygralo-plebiscyt-fasada-roku-2022-tak/ar/c9-9089011

qbait

Postautor: qbait » 16 lis 2022, 17:38

Ja mogę być tu stronniczy, bo sam już kupiłem tam mieszkania.
Ale jak dla mnie ta inwestycja robi największe wrażenie na rynku pierwotnym obecnie w Krakowie! Części wspólne, dużo zieleni, pięknie wykonane, ...

ITGeek

Postautor: ITGeek » 17 lis 2022, 21:04

qbait pisze:Ja mogę być tu stronniczy, bo sam już kupiłem tam mieszkania.
Ale jak dla mnie ta inwestycja robi największe wrażenie na rynku pierwotnym obecnie w Krakowie! Części wspólne, dużo zieleni, pięknie wykonane, ...

I ten piękny budynek w środku :lol: żyć nie umierać.

Mar G

Postautor: Mar G » 17 lis 2022, 21:53

iti pisze:Nagrodę dostał ten budynek za elewację:

Obrazek

Dokładniej, to chodzi o plebiscyt Fasada Roku 2022

Obrazek

Jak myślicie, Solaris Park na to zasłużył czy nie? Podoba się Wam takie podejście do elewacji? Jak przyznam, że podoba mi się sposób, w jaki zostały os siebie oddzielone balkony i to, że w tych przedziałkach są chyba schowki - na pewno przydatna sprawa na balkonie.

Źródło: krakow.naszemiasto.pl/osiedle-z-krakowa-wygralo-plebiscyt-fasada-roku-2022-tak/ar/c9-9089011

wyniki konkursu udowadniają mizerotę architektoniczną panującą wokoło - skoro coś takiego otrzymuje Grand Prix

qbait

Postautor: qbait » 17 lis 2022, 21:55

ITGeek pisze:
qbait pisze:Ja mogę być tu stronniczy, bo sam już kupiłem tam mieszkania.

I ten piękny budynek w środku :lol: żyć nie umierać.

Da się przeżyć ;) Na wynajem wziąłem mieszkanie oddalone od tego środkowego budynku o 38m, a dla siebie z widokiem na park.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”