Widziałem ostatnio reklamę nowej inwestycji w Krakowie - Czyżynach, chodzi o Apartamenty Gałczyńskiego, jak sama nazwa wskazuje, najpewniej przy ul. Gałczyńskiego. Zastanawiam się czy to będzie ta działka przy skrzyżowaniu z ul. Narciarską, już widziałem tam jakieś ogrodzenie wokół niej, jakby było przygotowane pod budowę. Deweloper Toplokum, to chyba nie jest firma z Krakowa, ale jakieś doświadczenie już mają, zdaje się, że w Kielcach coś wybudowali.
Jakie macie opinie o tej lokalizacji na mapie Krakowa, niedaleko jest stamtąd na przystanek tramwajowy na al. Pokoju (ten przy centralnej), szkoła jest po drugiej stronie al. Pokoju, są też sklepy w okolicy. Jakiś park by się przydał bliżej, niby nie jest bardzo daleko do Parku Lotników Polskich, ale jednak ze dwa przystanki trzeba by przejść do niego. Może powstający Park Woźniców w Krakowie będzie położony bliżej?
Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum
Re: Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum
Tak to wygląda obecnie, jeżeli chodzi o działkę, na której ma powstać inwestycja Apartamenty Gałczyńskiego.

Widać, że teren jest już przygotowany pod inwestycję, a może już nawet pierwsze prace ruszyły, bo zdjęcia mają kilka dni.

Miejsce ma plusy i minusy, na przeciwko chyba jakaś stacja z gazem była, czy coś takiego i parking. Może nie najbardziej atrakcyjny widok, ale z drugiej strony, czy budynek po drugiej stronie drogi, to byłoby coś lepszego. Choć też chyba nie ma gwarancji, że nic tam nie wybudują w przyszłości po drugiej stronie. No i al. Pokoju faktycznie tam słychać, a to nie jest spokojna ulica. Niemniej dojazd w stronę centrum, jak i Nowej Huty jest niezły, podobnie do nowohuckiej blisko, więc można się dostać w stronę Podgórza, o ile nie ma korka, a jednak często tam niestety jest.
Cudów nie ma, ale lokalizacja rozsądna, przynajmniej taka jest moja opinia. Ciekawe co tam pokażą i za ile.

Widać, że teren jest już przygotowany pod inwestycję, a może już nawet pierwsze prace ruszyły, bo zdjęcia mają kilka dni.

Miejsce ma plusy i minusy, na przeciwko chyba jakaś stacja z gazem była, czy coś takiego i parking. Może nie najbardziej atrakcyjny widok, ale z drugiej strony, czy budynek po drugiej stronie drogi, to byłoby coś lepszego. Choć też chyba nie ma gwarancji, że nic tam nie wybudują w przyszłości po drugiej stronie. No i al. Pokoju faktycznie tam słychać, a to nie jest spokojna ulica. Niemniej dojazd w stronę centrum, jak i Nowej Huty jest niezły, podobnie do nowohuckiej blisko, więc można się dostać w stronę Podgórza, o ile nie ma korka, a jednak często tam niestety jest.
Cudów nie ma, ale lokalizacja rozsądna, przynajmniej taka jest moja opinia. Ciekawe co tam pokażą i za ile.
Na stronie informacja w zasadzie tylko o metrażach: 65+ m2, czyli kawalerek raczej nie planują. Wizualizacja (jak się kojarzy okolicę) nie ma za wiele wspolnego z rzeczywistością, przynajmniej pod kątem ilości zieleni. Dobry dojazd samochodem i tramwajem do M1 i blisko do Parku Lotników, w pobliżu prywatne żłobki i przedszkola i publiczna szkoła podstawowa (z bardzo średnimi opiniami i ocenami) mocno przepełniona, bo rejonowa dla wszystkiego nowego, co się ostatnio wybudowało na Sołtysowskiej, Al. Pokoju, Centralnej i Galicyjskiej i już pierwsze klasy mają w niektóre dni zajęcia na dwie zmiany. Bliskość Al. Pokoju średnio na plus szczególnie, że balkony chyba właśnie na tą stronę są planowane. Jak dla mnie średnia opcja, a cena będzie pewnie powyżej 10k/m2 

Ceny są powyżej 10k/m2, nawet powyżej 15k...
M10 - Pietro II/III – 91,53 m2 - Cena za m2 mieszkanie - 15 500,00 zł/m2 - Wartość mieszkania - 1 418 715,00 zł
M10 - Pietro II/III – 91,53 m2 - Cena za m2 mieszkanie - 15 500,00 zł/m2 - Wartość mieszkania - 1 418 715,00 zł
ramboo pisze:Ceny są powyżej 10k/m2, nawet powyżej 15k...
Cana jak za tą lokalizację z kosmosu

Info od dewelopera. Można zadzwonić i sprzedawca wyśle ofertę na maila.
Tak, te mieszkania są dwupoziomowe.
Mniejsze mieszkanie co ciekawe tańsze za m2:
M2 - Pietro II - 67,64 m2- Cena za m2 mieszkanie - 14 950,00 zł/m2 - Wartość mieszkania - 1 011 218,00 zł
Ceny już zawierają w sobie garaż - i tutaj jest prawdziwy garaż, nie miejsce postojowe w hali.
Tak, te mieszkania są dwupoziomowe.
Mniejsze mieszkanie co ciekawe tańsze za m2:
M2 - Pietro II - 67,64 m2- Cena za m2 mieszkanie - 14 950,00 zł/m2 - Wartość mieszkania - 1 011 218,00 zł
Ceny już zawierają w sobie garaż - i tutaj jest prawdziwy garaż, nie miejsce postojowe w hali.
Za tą cenę to lepsze apartamenty bulwarowa, góra 12k powinno być przecież to nie jest przy parku AWF żeby sobie krzyczeć 15k, tam przy działce stoi domek ten blok dojdzie pod sam domek a od strony ulicy okna jak się ktoś wychyli będzie nad ulicą
Myślę, że i 12k dla tej okolicy i dla tych metraży, to jednak jest mocno przesadzone. Fakt, plusem jest garaż, ale nie czy aż takim, żeby uzasadniał takie szaleństwo cenowe. Ciekawe, jak im się to będzie sprzedawało.
luc pisze:Myślę, że i 12k dla tej okolicy i dla tych metraży, to jednak jest mocno przesadzone. Fakt, plusem jest garaż, ale nie czy aż takim, żeby uzasadniał takie szaleństwo cenowe. Ciekawe, jak im się to będzie sprzedawało.
W obecnym otoczeniu gospodarczym, spadku dostępności kredytów mieszkanie 12k też za dużo przy samym rondzie czyżyńskim ruch duży spacer gdzie ? W przejściu podziemnym pod rondem czyżyńskim ?
Raczej bliżej stamtąd do Ronda Dywizjonu 308, do Parku Lotników Polskich też da się jakoś dojść, ale to kawałek wzdłuż ruchliwej Alei Pokoju.
Za to od tamtej strony jest chyba zapasowy wjazd na teren MPO i zdaje się, że zdarzają się dni, że śmieciarki wyjeżdżają od tej strony, mi niezadowolenie mieszkańców okolicy.
Za to od tamtej strony jest chyba zapasowy wjazd na teren MPO i zdaje się, że zdarzają się dni, że śmieciarki wyjeżdżają od tej strony, mi niezadowolenie mieszkańców okolicy.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”