Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Postautor: Nowy » 22 sty 2023, 9:29

Rusza nowa inwestycja mieszkaniowa w Krakowie - Vido, za jtórej budowę odpowiada deweloper Ekopark. Chyba widziałem już pod nią jakieś wykopy, budowana jest przy al. Jana Pawła II, obok tego nowego niewielkiego biurowca Amso, który jest po sąsiedzku skończony. Z jednej strony jest tu ruchliwa ulica, ale z drugiej jest Park Lotników Polskich, więc znacznie lepiej. Są tramwaje, choć najbliżej chyba na przystanek Wieczysta (Tauron Arena), więc kawałek. Spory minus moim zdaniem, to brak usług w bliskim sąsiedztwie, bo pół sklepu tam nie ma (po tej stronie). Najbliższy to chyba jakiś w tym pawilonie na Ugorku - w sumie, to może nie aż tak bardzo daleko, ale jednak kawałek. Co sądzicie o tej inwestycji, podzielcie się opiniami na forum. Poznał ktoś już ceny?

Mar G

Re: Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Postautor: Mar G » 22 sty 2023, 19:30

Te 8-10 mieszkań z tarasami na park mogą być przyjemne. Ale jako to w Eko - jak ładny widok to tylko duże metraże - 4 pokojowe ca 90m - a więc nie dla każdego przeciętnego klienta. znając ich stawki stawiam na 1.3- 1.4 mio pln za te sztuki najlepsze.

od strony hałasującego tramwaju może po 13 k puszczą ceny.

Obrazek

kraguy

Postautor: kraguy » 22 sty 2023, 21:05

Ta inwestycja zostala tak troche wcisnieta pomiedzy istniejaca zabudowe domow jednorodzinnych, czy sa moze jakies plany dotyczace tych pobliskch nieruchomosci. Sama inwestycja jest dosc ciekawa ale jakos nie pasuje mi do tego miejsca :D

iti

Postautor: iti » 22 sty 2023, 23:12

No właśnie też mam mieszane uczucia co do tego miejsca i samej inwestycji, bo z jednej strony niby jest w sąsiedztwie parku, ale zobaczcie sobie, jak wygląda miejsce, gdzie jest budowana.

• Od północy graniczy z al. Jana Pawła II (na pewno nie zabudują), ale to jednak mocno ruchliwa droga, z tramwajami, co jest też oczywiście plusem, ale moim zdaniem raczej nie ma co liczyć, że tam o jakiejś porze doby będzie mały ruch. Nocami, to jednak jedna z głównych tras powrotu z miasta do Huty.
  • Od wschodu już powstał biurowiec i to chyba całkiem blisko. Czy on tu nie jest zaznaczony na tej wizualizacji wyżej, wręcz tak, jakby był z tym budynkiem budowanym przez Ekopark połączony?
  • Od zachodu są niskie domki jakieś chyba cały czas, ale jak długo jeszcze, to trudno powiedzieć. Tu też chyba było coś podobnego. A jeśli da się postawić blok lub biurowiec na tych działkach, to nie wróżę im zbyt długiego przeznaczenia pod stare domki jednorodzinne, ale mogę się mylić. Warto by też zajrzeć w miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy, jeżeli taki istnieje, a chyba tak.
  • Od południa nie wiem czy to już graniczy z Parkiem Lotników Polskich, w sensie działka, na której blok powstaje, ewentualnie czy pomiędzy parkiem i tym blokiem da się coś jeszcze wybudować. Ale jeżeli do działki przylega faktycznie park i będzie tuż przy bloku, to warto sprawdzić, jakie tam są wysokie drzewa i jak bardzo będą zacieniały mieszkania. Blok nie jest wysoki, więc nawet ostatnie piętra mogą tu być na to narażone.
A do tego, to faktycznie w najbliższym sąsiedztwie nie ma żadnych usług, najbliższe sklepy faktycznie na Ugorku. Większych sklepów blisko brak, chyba Lidl na Wieczystej albo przy Stella-Sawickiego. Bardzo mieszane uczucia. Jakie macie opinie o tym bloku i lokalizacji?

iti

Postautor: iti » 22 sty 2023, 23:17

I jeszcze zdjęcie działki, które kiedyś wrzuciłem na forum:

Obrazek

Działka spora, ale warto przyjrzeć się tym zabudowaniom w prawym górnym rogu zdjęcia... Ktoś się orientuje dokładniej co to takiego?

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2023, 15:20

nie doceniłem jednak pułapu cen ...

Przy szybkiej rezerwacji promocyjne ceny :

lokal 47 m 2 -strona wschodnia - cena ... 17,5 T / m2

miejsce parkingowe 65 T

segmentkrakow

Postautor: segmentkrakow » 23 sty 2023, 16:38

ladnie ich odkleilo, ja pierdziele kto to kupuje :D

pozdro

Postautor: pozdro » 23 sty 2023, 18:37

Te ceny to ściema dewelopera. Po ile ta naprawdę sprzedaje się mieszkania w Krakowie? Bo ja dziś czytałem ze w rekordowym 2021 na szczycie gorki cenowej średnia cena mieszkania to było 8.5k na rynku pierwotnym? Wiec o jakich 13k opowiadacie? To ceny wirtualne? Jaka jest tam rzeczywista cena obecnie 9-10k? Taka transakcyjna po ile naprawdę sprzedają, a nie na stronie wywieszają. Bo z danych gus wynika ze te ceny to czysto wirtualna na stronkach i w mapkach żeby się ludzie podniecali a tranakcyjnie to lecą od 7k na peryferiach do 9-10k w ścisłym centrum. Pewnie paru jeleni się znajdzie co przypadkiem po ofertowej kupi. :lol:

Tu źródło realnych rzeczywistych cen mieszkań w Krakowie
dominium.pl/artykuly/artykul/ile-kosztowaly-krakowskie-mieszkania-w-2021-r-

Gdyby kosztowało 18k to mam za to 5 mieszkań we Włoszech: Turyn, Brescia, Rzym, Aosta, Parma. Szaleństwo a nie klitke w Krakowie w strefie przyfrontowej. Tani kredycik na 3.5% rrso. Cena z m2 do 2k/euro max

Taki nowiutki pasywny domek 150m2 nad Gardą
idealista.it/nuova-costruzione/24242365

W Rzymie to takie na uboczu lekko
idealista.it/pl/nuova-costruzione/26287422

W Padwie to takie nowiutkie
idealista.it/pl/nuova-costruzione/17141154/immobile/17154826

Skromne 3. Pokoje w Parmie
idealista.it/pl/nuova-costruzione/25939301/immobile/25946490

Aosta kawalerka 40m2 na wypady w góry
idealista.it/pl/immobile/20963755

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2023, 19:07

pozdro pisze:
W Rzymie to takie na uboczu lekko
idealista.it/pl/nuova-costruzione/26287422

lekko na uboczu ... ciutkę .

Obrazek

pozdro

Postautor: pozdro » 23 sty 2023, 19:22

Duże miasto. Nie mniej jak się na raty kredytu przeliczy to spokojnie można z 5 mieszkań ogarnąć za cenę tego w Krakowie. :D generalnie do 2k fajne tam chodzą, po 3k to już super top luksusowe. A kredyty z 2.5-3x tańsze. Tam jakies śmieszne pieniądze 200-400 euro/mc

Przy czym Krakow to się narazie z Padwa może porównywać bo miasto akademickie, a nawet metra nie ma. Lub z jakim Turynem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”