Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
GrAp07

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: GrAp07 » 13 lut 2023, 18:33

Dan pisze:Dzięki za odpowiedz.

A co mówiłeś na pytanie gościa od gazu na temat zamontowanego pieca? Ze masz już założony. Tak? I czy on to wcy (Gazowa 17
0eryfikował jakoś? Np czy prosił o wejście do środka i sprawdzenie tego?

A z licznikiem na wodę i umowę to jak to wyglada? Długie są terminy?

I powiedz na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z PGNiG? Coś z dokumentów trzeba przygotować poród dowodu i protokołu odbioru?

Z jakiej taryfy będziesz korzystał jeśli chodzi o gaz? Możesz wybrać czy narzucają z góry?

Pozdrawiam

Gdy monter zakładał gazomierz dowiedziałem się od niego, że powinien być zamontowany piec. Ale na moją uwagę, że o tym pierwsze słyszę i że pobór gazu służy wyłącznie do ogrzewania i CCW podłączył gazomierz i sprawdził w łazience czy gaz dopływa do zaworu. Nie robił żadnych problemów. Będę korzystał z taryfy W-2.1, którą zasugerowali. Jeśli chodzi o wodomierz to masz już zainstalowany, trzeba tylko przepisać umowę na siebie w wodociągach na Senatorskiej 9, nie ma żadnych kolejek, robi się to od ręki. Oprócz dokumentów otrzymanych przy odbiorze potrzebny jeszcze dokument "warunki przyłączenia do sieci", który można otrzymać od ręki po przeciwnej stronie ulicy (Gazowa 17), lecz domagaj się go od dewelopera. Jeśli chodzi o energię elektryczną to warto zwrócić uwagę aby podpisać umowę z e-fakturą, wtedy jest miesięcznie 10% taniej.

Pozdrawiam

Dan

Postautor: Dan » 13 lut 2023, 20:20

Jeszcze raz dziękuje za cenne wskazówki.
Napewno pomogą przy załatwianiu formalności.

Teraz trzeba poczekać na dewelopera z poprawkami i ruszamy z machiną w urzędach :)
Pozdrawiam

Dan

Postautor: Dan » 14 lut 2023, 18:09

A mam jeszcze pytanie. Czy w Tauronie obsługują tylko osoby umówione na konkretna godzinę? Czy np jak ja chciałbym przyjść z ulicy to tez mnie obsłużą?
Pytam bo generalnie terminy w tauronie są dość odległe.
Pozdrawiam

GrAp07

Postautor: GrAp07 » 14 lut 2023, 20:28

Dan pisze:A mam jeszcze pytanie. Czy w Tauronie obsługują tylko osoby umówione na konkretna godzinę? Czy np jak ja chciałbym przyjść z ulicy to tez mnie obsłużą?
Pytam bo generalnie terminy w tauronie są dość odległe.
Pozdrawiam

Można z ulicy. Biletomat ma dwie opcje, bilety z zarezerwowaną wizytą i bilety bez rezerwacji. Różnica jest taka, że zarezerwowane mają pewność obsłużenia a bez rezerwacji niekoniecznie przy dużej liczbie interesantów. W mojej obecności wyczytywano numery, które nie zostaną obsłużone.
Radziłbym iść o jak najwcześniejszej godzinie żeby mieć pewność przyjęcia. Ja byłem 2 godziny przed zamknięciem.
Pozdrawiam

Lempo

Postautor: Lempo » 15 lut 2023, 6:50

Ja załatwiłem Tauron przez Internet, co prawda nie ma wtedy informacji kiedy elektryk zamontuje licznik ale i tak termin do 14 dni obowiązuje.
Niestety PGNiN mnie pokonało, chcą żeby podać dużo informacji których deweloper nie podał na dokumentach a sami mają je w systemie

Dan

Postautor: Dan » 15 lut 2023, 21:43

Lempo pisze:Ja załatwiłem Tauron przez Internet, co prawda nie ma wtedy informacji kiedy elektryk zamontuje licznik ale i tak termin do 14 dni obowiązuje.
Niestety PGNiN mnie pokonało, chcą żeby podać dużo informacji których deweloper nie podał na dokumentach a sami mają je w systemie

A jaki masz teraz plan działania z PGNiG?
Masz wpierw pozostałe dane uzupełnić u dewelopera czy na chybił trafił spróbujesz jak będzie inna ekipa na BOK w PGNiG siedziała? Może akurat tacy ludzie byli ze się czepiali.

A z drugiej str to świadczy o deweloperze jak się przygotowują do wszystkiego.

Lempo

Postautor: Lempo » 15 lut 2023, 21:52

Rozmawiałem z infolinią, idzie się do BOK - byle jakiego i tam mi podają wszystko

GrAp07

Postautor: GrAp07 » 15 lut 2023, 21:54

Oprócz dokumentów otrzymanych przy odbiorze potrzebny jeszcze dokument "warunki przyłączenia do sieci", który można otrzymać od ręki po przeciwnej stronie ulicy (Gazowa 17). Niczego więcej nie brakowało.

Dan

Postautor: Dan » 16 lut 2023, 17:30

Cześć.
Dzisiaj byłem uruchamiać prąd i gaz.
I nauczony Waszymi doświadczeniem i wskazówkami od razu udałem się po ten dokument „Warunki przyłączenia do sieci” na ul. Gazowej.
Szczęśliwy wracam do kolejki z bilecikiem a podczas obsługi Pani mi mówił ze to jej jest niepotrzebne… ja zdziwiony i mówię ze Sąsiedzi tego potrzebowali to Pani zdziwiona i mówi ze nie wie… :D :D
Wracając do meritum, załatwiłem wszystko bez problemu.
Szkoda tylko ze nie wiadomo kiedy będą przyjeżdżać instalować liczniki. Mają dzwonić wcześniej.

Pozdrawiam i do zobaczenia:)

Olo1

Postautor: Olo1 » 20 lut 2023, 20:16

Witam pytanie odnośnie właścicieli parteru byliśmy dziś na wstępnych oględzinach. Moje pytanie dotyczy rury kanalizacynej w łazience czy wy też tak macie(na wierzchu i po ukosie) ? Czy ktoś rozwiązywał ten problem, rozmawiał z developerem? Proszę o info dziękuję bardzo

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”