Inwestycja Parki Krakowa deweloper Murapol (ul. Pachonskiego) - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michok

Re: Inwestycja Parki Krakowa deweloper Murapol (ul. Pachonskiego) - opinie / forum

Postautor: michok » 18 mar 2023, 18:45

Byłem dziś oglądać jedno z mieszkań. Wolałbym zdecydowanie rynek wtórny niż wydać ciężko zarobione pieniądze na mieszkanie tam. Otoczenie koszmarne. Hałas, brud i ciasnota. Ale jak widać inwestycja ma fanów, bo mieszkania prawie wyprzedane.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Scream2

Re: Inwestycja Parki Krakowa deweloper Murapol (ul. Pachonskiego) - opinie / forum

Postautor: Scream2 » 18 mar 2023, 19:23

W jakim budynku oglądałeś mieszkanie? Ja tez kiedyś byłem zainteresowany. Jakie są teraz tam ceny? bo okolica się trochę zmienia. Myślałem, że pojawi się coś sensownego przez te kilka miesięcy a tu niestety coraz gorsze inwestycje się pojawiają i nie ma w czym wybierać…… górka narodowa odpada - daleko i bardzooooo ciasno plus brak usług i terenów rekreacyjnych i ceny chyba podobne jak na Murapol…

free66

Postautor: free66 » 18 mar 2023, 19:56

michok pisze:Byłem dziś oglądać jedno z mieszkań. Wolałbym zdecydowanie rynek wtórny niż wydać ciężko zarobione pieniądze na mieszkanie tam. Otoczenie koszmarne. Hałas, brud i ciasnota. Ale jak widać inwestycja ma fanów, bo mieszkania prawie wyprzedane.

Które mieszkanie dokładnie oglądałeś?
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

michok

Postautor: michok » 19 mar 2023, 9:59

Ogladalem te na ktore dalo sie wejsc? Czyli mieszkania z tarasami. Wykonczenie klatki fatalne. Klatka fatalna, ciasna. W nowszych etapach klatki lepiej wykonane, ale brak komorek lokatorskich jak dla mnie dyskwalifikuje to miejsce. Nie wiem co fajnego jest w tej lokalizacji, oswieccie mnie. Brzydko, brudno oraz ciasno. Aha, wracajac do inwestycji, to tam jest malo chodnikow. Wiec zapomnijcie o spacerach. Chodniki przed osiedlem rowniez w nienajlepszym stanie oraz bezposrednio ruchliwej pachonskiego.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

free66

Postautor: free66 » 19 mar 2023, 11:04

michok pisze:Ogladalem te na ktore dalo sie wejsc? Czyli mieszkania z tarasami. Wykonczenie klatki fatalne. Klatka fatalna, ciasna. W nowszych etapach klatki lepiej wykonane, ale brak komorek lokatorskich jak dla mnie dyskwalifikuje to miejsce. Nie wiem co fajnego jest w tej lokalizacji, oswieccie mnie. Brzydko, brudno oraz ciasno. Aha, wracajac do inwestycji, to tam jest malo chodnikow. Wiec zapomnijcie o spacerach. Chodniki przed osiedlem rowniez w nienajlepszym stanie oraz bezposrednio ruchliwej pachonskiego.

Pytam z ciekawości, bo często jestem w tych blokach np Pachońskiego 7 i jeśli tam jest ciasna zabudowa to jestem trochę w szoku, bo odległości są spore. Co się podoba w lokalizacji nie mam pojęcia, każdy patrzy indywidualnie. Dla jednych jest wszystko, dla innych nic ;) O co chodzi z brakiem chodników? Przypadkiem na wjeździe nie ma znaku wjazdu do strefy zamieszkania?

Scream2

Postautor: Scream2 » 19 mar 2023, 12:38

Nie ma tam żadnych znaków odnośnie strefy zamieszkania. Brak chodników to ogromny minus tej inwestycji, nigdzie nie widziałem w Krakowie osiedla bez chodników - trzeba iść po ulicy, gdzie jeżdżą samochody. Myślałem, że tylko jak to zauważyłem, ale jak widać więcej jest osób, które na to zwróciły uwagę.

baart_17

Postautor: baart_17 » 23 maja 2023, 11:38

Czy ktoś kto mieszka już na osiedlu Parków Krakowa orientuje się ile trwało uzyskanie pozwolenia na Użytkowanie od momentu ukończenia budowy budynku? Budynek B2 ma być ukończony 26.06.2023 i zastanawiam się kiedy będę mógł wejść do mieszkania żeby zacząć wykończenie.

free66

Postautor: free66 » 23 maja 2023, 17:34

baart_17 pisze:Czy ktoś kto mieszka już na osiedlu Parków Krakowa orientuje się ile trwało uzyskanie pozwolenia na Użytkowanie od momentu ukończenia budowy budynku? Budynek B2 ma być ukończony 26.06.2023 i zastanawiam się kiedy będę mógł wejść do mieszkania żeby zacząć wykończenie.

O ile mnie pamięć nie myli około 2 miesiące.

baart_17

Postautor: baart_17 » 24 maja 2023, 13:24

A jak szybko udało się umówić na odbiór techniczny po uzyskaniu pozwolenia na Użytkowanie? Bo zakładam, że dopiero po odbiorze technicznym mogę wejść z ekipą.

Kethael

Postautor: Kethael » 11 lip 2023, 0:49

Jakie były tutaj ostatnie ceny mieszkań 4 pokojowych za m2?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”