Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji
-
Re: Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji
Ciekawa inwestycja, dobrze doświetlone mieszkania, atrakcyjne ceny, miejsce pozwalające na szybki i atrakcyjny wynajem. Problem jest tylko jeden - niewielki wybór niedużych mieszkań (pozostały pojedyncze sztuki) i miejsc parkingowych. Wciąż rozważam zakup. Jeśli ktoś z Was ma wiedzę na temat "minusów" tej inwestycji, to chętnie ją poznam. Z góry dziękuję! 

Ja tu słabych stron nie widzę, zwłaszcza jak będzie ogrzewanie miejskie bo dostali z UJ zgodę na podpięcie się do sieci. No może jedyna to dla bardzo wygodnych - do tramwaju jest te 10 minut przez teren Mozaiki a i do autobusu (poza tym "studenckim" co ma pętlę obok ale on to jeździ ze 4 razy na dzień) podobna odległość. Poza tym absolutnie najlepsza inwestycja w okolicy z uwagi na: ciche miejsce obok terenów zielonych, które nie mogą być zabudowane (park rzeki drwinki), fajne tereny spacerowe (ten park, ulica mokra), brak blokowisk w koło i przez to ruchu wzmożonego ruchu samochodowego, bliskość do atrakcji w galerii Mozaika (spożywczaki, piekarnie, bankomaty, restauracje). No i najważniejsze pod ewentualną inwestycję - to najbliżej położona szpitali/farmacji/nowo budowanego kampusu medycznego inwestycja, która za bardzo nie będzie mieć konkurencji bo miejscowy plan na to nie pozwala. No i świetnie doświetlone mieszkania. Mały minus za wysoki blok no i cenę (ostatnie dwójki >12k za metr gdzie przy takiej illumina, która to ma znacznie gorszą lokalizację jest teraz promocja na 10900.
teqnix pisze:Ja tu słabych stron nie widzę, zwłaszcza jak będzie ogrzewanie miejskie bo dostali z UJ zgodę na podpięcie się do sieci. No może jedyna to dla bardzo wygodnych - do tramwaju jest te 10 minut przez teren Mozaiki a i do autobusu (poza tym "studenckim" co ma pętlę obok ale on to jeździ ze 4 razy na dzień) podobna odległość. Poza tym absolutnie najlepsza inwestycja w okolicy z uwagi na: ciche miejsce obok terenów zielonych, które nie mogą być zabudowane (park rzeki drwinki), fajne tereny spacerowe (ten park, ulica mokra), brak blokowisk w koło i przez to ruchu wzmożonego ruchu samochodowego, bliskość do atrakcji w galerii Mozaika (spożywczaki, piekarnie, bankomaty, restauracje). No i najważniejsze pod ewentualną inwestycję - to najbliżej położona szpitali/farmacji/nowo budowanego kampusu medycznego inwestycja, która za bardzo nie będzie mieć konkurencji bo miejscowy plan na to nie pozwala. No i świetnie doświetlone mieszkania. Mały minus za wysoki blok no i cenę (ostatnie dwójki >12k za metr gdzie przy takiej illumina, która to ma znacznie gorszą lokalizację jest teraz promocja na 10900.
taki marketing to ja szanuję.

wczoraj założone konto i już 3 wpisy o tym jak cudowna jest jedna inwestycja...

Akurat żadnym pracownikiem nie jestem, za to mieszkam niedaleko i znam tereny w koło. Sam się natomiast mocno zastanawiam nad zakupem. Chyba gdyby mi tak zależało na promowaniu nie pisałbym, że illumina jest sporo taniej.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2023, 10:21 przez teqnix, łącznie zmieniany 1 raz.
teqnix pisze:Akurat żadnym pracownikiem nie jestem, za to mieszkam na Czajnej niedaleko i znam tereny w koło. Sam się natomiast mocno zastanawiam nad zakupem. Chyba gdyby mi tak zależało na promowaniu nie pisałbym, że illumina jest sporo taniej.
Oczywiście, że napisałeś o Illumni, bo jesteś już w pierwszej klasie jeśli chodzi o marketing szeptany, ale jeszcze w zerówce byś tego nie zrobił.
I ja to szanuję. Ale żeby ludzie tutaj nie jechali po tobie, to dobrze żebyś chociaż przeszedł do 3 klasy.
Nie wiem jakie bierzesz leki ale też takie chcę. Ja po prostu lubię inwestycje inne, troszkę na uboczu dlatego ta badurskiego mi się najbardziej podoba z okolicznych i piszę wyraźnie dlaczego. Jeszcze za chyba fajną lokalizacyjne uważam palladio pododworze bo jest po tej stronie podedworza na której nic nowego się nie budowało. Z podobnych powodów kupiłem parę lat temu mieszkanie w riverside na zabłociu bo była to jedyna inwestycja tam po tej stronie Klimeckiego czy też kupiłem mieszkanie w lubostroń park od excon bo sąsiaduje z parkiem którego nie mogą zabudować. Jestem inwestorem a nie żadnym naganiaczem. Jak już coś chcę kupić to dokładnie oglądam. Miałem już umowę rezerwacyjną na Zam od echo na rydlówce które też uważam za fajną miejscówkę ale ostatecznie zrezygnowałem. Teraz mocno zastanawiam się nad badurskiego bo widzę jak się okolica rozwija, właśnie ogrodzili teren między budynkiem farmacji a Kauflandem bo będą budować tam laboratorium i coś dla studentów. Natomiast faktem jest też że do niedawna było to przysłowiowe zadupie.
Panie Inwestorze, a tę kotłownię to w końcu zrobili w piwnicy, czy na samej górze? Bo krążyły kiedyś ploteczki, że były tam jakieś problemiki.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
ghd pisze:Panie Inwestorze, a tę kotłownię to w końcu zrobili w piwnicy, czy na samej górze? Bo krążyły kiedyś ploteczki, że były tam jakieś problemiki.
Przecież napisał, że będzie MPEC. I pytanie, to temat o ww. inwestorze czy inwestycji?
Jak już chcesz się czepiać inwestora to raczej o niespójność tego co pisze, raz dobry dobry budynek bo obok nic nie wybudują, a drugi raz dobry bo obok wybudować można jeszcze dużo. Od strony inwestycyjnej ta lokalizacja ma tylko jedną zaletę, kampus, ale czy dla studentów opłaca się kupować po takich cenach mieszkania?
Cała reszta, łącznie z komunikacją to minusy dla najemców w tej lokalizacji. A jako doświadczony inwestor zapewne wie, że najemca nie dopłaca za widok z okna czy jakąś zieleń w pobliżu tylko za ilość pokojów i ich standard w stosunku ceny + komunikacja.
realista pisze:ghd pisze:Panie Inwestorze, a tę kotłownię to w końcu zrobili w piwnicy, czy na samej górze? Bo krążyły kiedyś ploteczki, że były tam jakieś problemiki.
Przecież napisał, że będzie MPEC. I pytanie, to temat o ww. inwestorze czy inwestycji?
Jak już chcesz się czepiać inwestora to raczej o niespójność tego co pisze, raz dobry dobry budynek bo obok nic nie wybudują, a drugi raz dobry bo obok wybudować można jeszcze dużo. Od strony inwestycyjnej ta lokalizacja ma tylko jedną zaletę, kampus, ale czy dla studentów opłaca się kupować po takich cenach mieszkania?
Cała reszta, łącznie z komunikacją to minusy dla najemców w tej lokalizacji. A jako doświadczony inwestor zapewne wie, że najemca nie dopłaca za widok z okna czy jakąś zieleń w pobliżu tylko za ilość pokojów i ich standard w stosunku ceny + komunikacja.
Miśku. Weźże przestań za mną latać. Proszę. Nie gustuję w chłopcach.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
ghd pisze:realista pisze:ghd pisze:Panie Inwestorze, a tę kotłownię to w końcu zrobili w piwnicy, czy na samej górze? Bo krążyły kiedyś ploteczki, że były tam jakieś problemiki.
Miśku. Weźże przestań za mną latać. Proszę. Nie gustuję w chłopcach.
A na to wygląda, że gustujesz, poczułeś kasę inwestora i tutaj podchody robisz do niego, a pisałem, że temat nie o nim tylko o inwestycji.
Od anonsów masz priv, może się zgracie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”