Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.
Przy okazji, czy ktoś z was zakładał już internet? U jakiego operatora?
Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.
pati908 pisze:Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.
Też się zastanawiałam o co chodzi bo przecież w rym tygodniu nadzór był na osiedlu, kierownik dzwonił żeby aut nie stawiać i wywiesili nawet tablice z informacją budowlaną… wisi przy bramie, żółta.
Rozmawiałam po wizycie i mowil, że coś mają uzupełnić jeszcze. Może to ich stwierdzenie jest totalnie mylne w wiadomości…
Niemniej jednak na budowie NIC się nie dzieje, pogoda jest idealna na wykończenie budynków i parkingu, poprawe wylewek na balkonach! I ta pogoda się utrzyma bo jest antycyklon nad Polską, zapowiadają słońce a nawet suszę.
Uważam, że każdy z nas powinien napisać maila co sądzi o tej sytuacji plus zwrot kosztów za kolejne akty w bankach (kredytowcy). Jak się nic nie odezwiemy to znaczy, że akceptujemy ogólny stan rzeczy… a tak chyba nie jest.
Jakub1985 pisze:Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.
Ja jeszcze nie zakładałam.
Mam pytanie od siebie: czy ktoś z Was sąsiedzi miał problem z elektryką w mieszkaniu? Mi nie działają bezpieczniki różnicowo-prądowe, zgłosiłam do elektryka.
Ada123 pisze:Jakub1985 pisze:Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.
Mam pytanie od siebie: czy ktoś z Was sąsiedzi miał problem z elektryką w mieszkaniu? Mi nie działają bezpieczniki różnicowo-prądowe, zgłosiłam do elektryka.
Nam też wywalało różnicówkę przy podłączaniu sprzętów o większym poborze pomocy. Czyli np. ładowarka lub głośnik działały, a odkurzacz i szlifierka już nie. Okazało się, że zwarcie robiło oświetlenie zewnętrzne, może u Pani jest analogiczna sytuacja?
Ada123 pisze:pati908 pisze:Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.
Też się zastanawiałam o co chodzi bo przecież w rym tygodniu nadzór był na osiedlu, kierownik dzwonił żeby aut nie stawiać i wywiesili nawet tablice z informacją budowlaną… wisi przy bramie, żółta.
Rozmawiałam po wizycie i mowil, że coś mają uzupełnić jeszcze. Może to ich stwierdzenie jest totalnie mylne w wiadomości…
Niemniej jednak na budowie NIC się nie dzieje, pogoda jest idealna na wykończenie budynków i parkingu, poprawe wylewek na balkonach! I ta pogoda się utrzyma bo jest antycyklon nad Polską, zapowiadają słońce a nawet suszę.
Uważam, że każdy z nas powinien napisać maila co sądzi o tej sytuacji plus zwrot kosztów za kolejne akty w bankach (kredytowcy). Jak się nic nie odezwiemy to znaczy, że akceptujemy ogólny stan rzeczy… a tak chyba nie jest.
Nie zapominajmy, że od czerwca trwa "sezon urlopowy", w związku z powyższym szanowny pan kierownik i pracownicy instytucji będą się grzać na Ibizach. Inwestycja opóźniona o pół roku nie zając nie ucieknie. Raczej nie wierzę już w żadne obietnice przeniesienia własności w jakimkolwiek terminie.
pati908 pisze:Ada123 pisze:pati908 pisze:Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.
Nie zapominajmy, że od czerwca trwa "sezon urlopowy", w związku z powyższym szanowny pan kierownik i pracownicy instytucji będą się grzać na Ibizach. Inwestycja opóźniona o pół roku nie zając nie ucieknie. Raczej nie wierzę już w żadne obietnice przeniesienia własności w jakimkolwiek terminie.
Ten sezon urlopowy też mnie martwi… poza tym do podpisania jest prawie 30 aktów z naszego osiedla, a pozostałe… Dodatkowo oprócz pracowników dewelopera są przecież i podwykonawcy, którzy też na urlop idą.
Dajmy jasno do zrozumienia, że nie akceptujemy takich sytuacji. Są warunki ku temu, żeby osiedle wykończyć.
sedetzka pisze:Ada123 pisze:Jakub1985 pisze:Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.
Nam też wywalało różnicówkę przy podłączaniu sprzętów o większym poborze pomocy. Czyli np. ładowarka lub głośnik działały, a odkurzacz i szlifierka już nie. Okazało się, że zwarcie robiło oświetlenie zewnętrzne, może u Pani jest analogiczna sytuacja?
Dziękuję Pani za tak szybką odpowiedź. Ja jestem w tej sytuacji, że mi różnicówka w ogóle nie działa :/ Jak się dowiem co było powodem, napiszę tutaj.
Czy w związku z opóźnieniem przeniesienia aktu własności na mieszkańców ktoś planuje zamieszkać na osiedlu przed sierpniem?
Chodzi mi o to że istnieje prawdopodobieństwo (mój przypadek) że komuś kończy się umowa najmu itp. W teorii da się przenieść koszty najmu za okres . na dewelopera ale jest to bardzo trudne
Chodzi mi o to że istnieje prawdopodobieństwo (mój przypadek) że komuś kończy się umowa najmu itp. W teorii da się przenieść koszty najmu za okres . na dewelopera ale jest to bardzo trudne
Lempo pisze:Czy w związku z opóźnieniem przeniesienia aktu własności na mieszkańców ktoś planuje zamieszkać na osiedlu przed sierpniem?
Tak, np. my i to całkiem niedługo, bo też wypowiedzieliśmy już umowę najmu. Zresztą mam wrażenie, że kilka osób już tam mieszka, więc zakładam, że nie jest to problemem.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”