Aga1010 pisze:Cześć! Rozważam zakup mieszkania w tej inwestycji. Zdziwiło mnie, że u dewelopera nie ma możliwości jakiejkolwiek negocjacji ceny (komuś się może udało)? Według informacji z biura sprzedaży w styczniu obniżyli ceny wszystkich mieszkań o 10%, natomiast w grudniu 2022r na ich funpage’u na jednym z portali społecznościowych wstawili wizualizację z informacją, że mieszkania od 14 tys/m2, teraz ceny są ponad 15 tys./m2, więc trochę mi się to nie klei. Zastanawia mnie, czy te ceny nie są zbyt wygórowane- co sądzicie?
Kolejna rzecz jaka mnie zastanawia, to czy tam jest wszystko w porządku z tym pozwoleniem na budowę, ponieważ z tego co widziałam bloki są budowane na działce przeznaczonej na zabudowę jednorodzinną, czy ktoś się coś orientował w tej kwestii?
Szukając informacji o deweloperze natknęłam się na dość negatywne opinie dotyczące szczególnie przemakania i zalewania garaży i części wspólnych, a ta inwestycja będzie najbliżej zbiornika wodnego z wszystkich. Niby w biurze sprzedaży Pani twierdzi, że do izolacji garażu zastosowano specjalny beton (nie można wiercić w ścianach), ale w konspekcie informacyjnym nie ma o tym ani słowa.
Ceny obniżali - ale to dlatego, że wystartowali z takimi, że nic nie sprzedawali. I to nieprawda, że o 10% - zależy od mieszkania - niektóre potaniały 10%, niektóre 4%.
Co do pozwolenia na budowę to dostali je tydzień przed wprowadzeniem MPZP na tym terenie.