Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Jakub1985

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: Jakub1985 » 01 cze 2023, 14:52

Szkoda tylko, że nie możemy sobie nawet postawić śmietników i skrzynek na listy :|
Z innej beczki, czy myślicie, że wchodziłoby w grę dogadanie się z deweloperem żeby załatwił jednak jakis kontener na śmieci budowlane? Może mają coś na budowie obok, czego moglibyśmy korzystać

Lempo

Postautor: Lempo » 01 cze 2023, 23:27

Pytałem się o to jakiś czas temu, dostałem odpowiedz ze nie podstawią nic bo nie będą za to płacić. Może jak by więcej osób się o to upomniało to było by łatwiej

Dan

Postautor: Dan » 02 cze 2023, 17:52

Co do internetu to ja mam założony z tej Firmy: ArtMedia w Skawinie ale szczerze to mam mieszane odczucia. Niby działa ale ja jak np podpisywałem umowę na 600MB prędkości to w rzeczywistości mam 320-340MB prędkości pobierania. Na moje skargi ze nie płace za to jest zero odzewu. Wiec lepiej to przemyśleć.
A co do aktów to u mnie już od października czekam na akt przeniesienia własności.
O odbiorach przez nadzór budowlany i coś tam jeszcze (związane z wjazdem na posesje) to słyszałem już początkiem kwietnia ze dokumentu złożone i czekają na odzew.
Ja np mam inny problem bo ciagle słyszę na domofonie jakby ktoś mojego kodu do furtki lub do bramy używał. A najlepsze ze to nikt ode mnie nie jest.:)

Może warto założyć grupe na messengerze? Łatwiej byłoby się nam komunikować itd:) co myślicie?
Pozdrawiam

Ada123

Postautor: Ada123 » 10 cze 2023, 17:01

Grupa już jest :)

Ja ze swojej strony podaję dalej informacje o pompie:

Drodzy Sąsiedzi,

Jest nadal problem z zatykaną pompą.

Wczoraj była czyszczona, dzisiaj znowu. Powód - wrzucone do kanalizacji ręczniki papierowe / chusteczki jednorazowe.

Niestety dzisiejsze ręczniki i chusteczki się nie rozpuszczają jak papier toaletowy, pompa ssie wodę, naleci na nią ręcznik i jest spory problem, bo go nie przemieli.

Nie wrzucajcie do muszli / kanalizacji niczego co się nie rozpuści samoistnie w wodzie. Inaczej będziemy mieć spore problemy :cry:

czang

Postautor: czang » 10 cze 2023, 17:09

Czyli jest tak, że jest przy inwestycji jest własna przepompownia ścieków i to jeszcze taka, która potrafi się zatkaćręcznikami papierowymi? Nie boicie się, że to będzie generowało stały problem dla mieszkańców?

Ada123

Postautor: Ada123 » 11 cze 2023, 6:17

czang pisze:Czyli jest tak, że jest przy inwestycji jest własna przepompownia ścieków i to jeszcze taka, która potrafi się zatkaćręcznikami papierowymi? Nie boicie się, że to będzie generowało stały problem dla mieszkańców?

Jest pompa bo jest teren pochyły i trzeba jakoś podpiąć ścieki z osiedla do kanalizacji miejskiej.

Ludzie potrafią wrzucać różne rzeczy do muszli, w tym pampersy…
Ręczniki papierowe - teraz przecież produkują takie ręczniki, co nie rozerwą się po namoczeniu w wodzie, przynajmniej nie tak łatwo.

Podobnie jest z chemią wykończeniową - osad z zapraw, gładzi itd.

Prosta zasada - nie spłukuj tego w muszli.

Podobne problemy z podejściem do powyższego były na Słonecznych Ogrodach. W końcu ludzie się nauczyli… po kilkukrotnej naprawie na koszt wspólnoty.

czang

Postautor: czang » 12 cze 2023, 10:22

Z ciekawości, ile kosztuje jednorazowo taka naprawa pompy do pompowania ścieków z osiedla?

LUCA79

Postautor: LUCA79 » 16 cze 2023, 16:50

czang pisze:Z ciekawości, ile kosztuje jednorazowo taka naprawa pompy do pompowania ścieków z osiedla?

Około 1000zl za czyszczenie , u nas w Słonecznych Ogrodach zatyka się 3 razy w miesiącu , pompa jest za słaba ,brak kratownic do łapania większych odpadów , oraz brak jakiegoś zbiornika , deweloper mudl teraz wymieniać pompę ale do tej pory cisza , generalnie płacimy już drugi rok za bubel .

Lempo

Postautor: Lempo » 23 cze 2023, 20:12

Zna ktoś powód dla którego zamieniono kostkę na gumy na miejscach parkingowych? jak pytałem panów co to robią dowiedziałem się ze kostka ma wrócić. Teraz będą robić drogę ale nie wiedzą co jak dlaczego.

neo

Postautor: neo » 20 gru 2023, 10:55

Napisze ktoś, jak się tam mieszka? Dobre miejsce do życia? Jak z jakością wybudowanych przez dewelopera Techniq budynków, jest w porządku?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”