Daisy38 pisze:Do forzah: myślisz o kupnie tego 3 pokojowego mieszkania narożnego z wyspa kuchenna ?
Tak ale mam wątpliwości czy nie będzie się zbytnio nagrzewać od tej ściany,
Daisy38 pisze:Do forzah: myślisz o kupnie tego 3 pokojowego mieszkania narożnego z wyspa kuchenna ?
forzah pisze:Daisy38 pisze:Do forzah: myślisz o kupnie tego 3 pokojowego mieszkania narożnego z wyspa kuchenna ?
Tak ale mam wątpliwości czy nie będzie się zbytnio nagrzewać od tej ściany,
forzah pisze:Witam Wszystkich, jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji, choodzi o narożne mieszkanie, mam jednak pewne obawy. Będąc dziś na budowie widziałem jakiego styropianu używa inwestor do ocieplenia ścian zewnętrznych. Jest to jakiś niszowy producent z Podkarpackiego. Wydaje mi się że grubość styropianu to 20 cm ale nie jestem pewien . Odnośnie tego producenta znalazłem informacje na stronie UOKiK że jego wyrob nie spelnia deklarowanych norm izolacji cieplnej i musi być niezwłocznie wycofany z obrotu. Komunikat coprawda dotyczy styropianu 10cm ale niezbyt dobrze to świadczy o producencie. Wiadomo że deweloperzy oszczędzają , pytanie jaki będzie to miało wpływ na komfort termiczny w mieszkaniu?
forzah pisze:Według planu zagospodarowania za blokiem ma powstać park i tereny zielone, natomiast z przodu mam być jeszcze jeden blok. Ktoś się orientuje ile takie plany są warte ? Czy miasto może jeszcze zmienić plany zagospodarowania? Coś chyba muszą zrobić z tymi działkami?
Daisy38 pisze:Tez rozważałam ten układ, ale trochę mnie martwi ta kuchenka na środku pokoju. Szkoda ze nie mają żadnego programu z wizualizacjami, jak to bywa u innych deweloperów. Akurat ten układ wydaje mi się dość trudny chociaż nie ma już tam zbytnio w czym wybierać. Można ewentualnie czekać na drugi blok.
Drwinka7 pisze:forzah pisze:Witam Wszystkich, jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji, choodzi o narożne mieszkanie, mam jednak pewne obawy. Będąc dziś na budowie widziałem jakiego styropianu używa inwestor do ocieplenia ścian zewnętrznych. Jest to jakiś niszowy producent z Podkarpackiego. Wydaje mi się że grubość styropianu to 20 cm ale nie jestem pewien . Odnośnie tego producenta znalazłem informacje na stronie UOKiK że jego wyrob nie spelnia deklarowanych norm izolacji cieplnej i musi być niezwłocznie wycofany z obrotu. Komunikat coprawda dotyczy styropianu 10cm ale niezbyt dobrze to świadczy o producencie. Wiadomo że deweloperzy oszczędzają , pytanie jaki będzie to miało wpływ na komfort termiczny w mieszkaniu?
Deweloperzy oszczędzają, żeby wybudować na tyle tanio, ale przed wszystkim zgodnie z normami, żeby mieszkania sprzedać, ale nikt nie odważy się budować z materiałów, które zostały wycofane. Materiały muszą mieć certyfikaty i atesty. Kierownik budowy na każdym etapie wszystko sprawdza. Nie puści czegoś płazem, bo się pod tym podpisuje i ponosi za to odpowiedzialność.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], gramLokciem, Rosie13 i 34 gości