Podedworze 9 Kraków od Palladio Podedworze Sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
forzah

Re: Podedworze 9 Kraków od Palladio Podedworze Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: forzah » 22 cze 2023, 11:53

Daisy38 pisze:Do forzah: myślisz o kupnie tego 3 pokojowego mieszkania narożnego z wyspa kuchenna ?

Tak ale mam wątpliwości czy nie będzie się zbytnio nagrzewać od tej ściany,

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 22 cze 2023, 12:52

forzah pisze:
Daisy38 pisze:Do forzah: myślisz o kupnie tego 3 pokojowego mieszkania narożnego z wyspa kuchenna ?

Tak ale mam wątpliwości czy nie będzie się zbytnio nagrzewać od tej ściany,

Będzie grzało, ale też w zimie będzie zimniej. Myślę, że nie jest to wielki problem, bo montuje się klimę i wszystko idzie wytrzymać ;) Jeśli chodzi o układ tego mieszkania to naprawdę fajny. Sama indukcja przeniesiona na wyspę to super pomysł.

Daisy38

Postautor: Daisy38 » 23 cze 2023, 17:00

Tez rozważałam ten układ, ale trochę mnie martwi ta kuchenka na środku pokoju. Szkoda ze nie mają żadnego programu z wizualizacjami, jak to bywa u innych deweloperów. Akurat ten układ wydaje mi się dość trudny chociaż nie ma już tam zbytnio w czym wybierać. Można ewentualnie czekać na drugi blok.

Mar G

Postautor: Mar G » 27 cze 2023, 11:59

II etap będzie kaskadowo budowany sygnalizują w ramach promocji Kredytu 2%

Obrazek

Daisy38

Postautor: Daisy38 » 27 cze 2023, 15:20

Kiedy ma pojawić sie oferta?

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 27 cze 2023, 22:24

forzah pisze:Witam Wszystkich, jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji, choodzi o narożne mieszkanie, mam jednak pewne obawy. Będąc dziś na budowie widziałem jakiego styropianu używa inwestor do ocieplenia ścian zewnętrznych. Jest to jakiś niszowy producent z Podkarpackiego. Wydaje mi się że grubość styropianu to 20 cm ale nie jestem pewien . Odnośnie tego producenta znalazłem informacje na stronie UOKiK że jego wyrob nie spelnia deklarowanych norm izolacji cieplnej i musi być niezwłocznie wycofany z obrotu. Komunikat coprawda dotyczy styropianu 10cm ale niezbyt dobrze to świadczy o producencie. Wiadomo że deweloperzy oszczędzają , pytanie jaki będzie to miało wpływ na komfort termiczny w mieszkaniu?

Deweloperzy oszczędzają, żeby wybudować na tyle tanio, ale przed wszystkim zgodnie z normami, żeby mieszkania sprzedać, ale nikt nie odważy się budować z materiałów, które zostały wycofane. Materiały muszą mieć certyfikaty i atesty. Kierownik budowy na każdym etapie wszystko sprawdza. Nie puści czegoś płazem, bo się pod tym podpisuje i ponosi za to odpowiedzialność.

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 27 cze 2023, 22:27

forzah pisze:Według planu zagospodarowania za blokiem ma powstać park i tereny zielone, natomiast z przodu mam być jeszcze jeden blok. Ktoś się orientuje ile takie plany są warte ? Czy miasto może jeszcze zmienić plany zagospodarowania? Coś chyba muszą zrobić z tymi działkami?

Z przodu raczej nie będzie bloku, bo są garaże. Część jest na terenie prywatnym, a część na terenie należącym do spółdzielni mieszkaniowej.
Deweloper, który buduje przy Podedworze 9 będzie budował drugi blok z boku, po prawej stronie od obecnej inwestycji.

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 27 cze 2023, 22:31

Daisy38 pisze:Tez rozważałam ten układ, ale trochę mnie martwi ta kuchenka na środku pokoju. Szkoda ze nie mają żadnego programu z wizualizacjami, jak to bywa u innych deweloperów. Akurat ten układ wydaje mi się dość trudny chociaż nie ma już tam zbytnio w czym wybierać. Można ewentualnie czekać na drugi blok.

Nie musisz robić wyspy z kuchenką pośrodku. To tylko propozycja. Możesz sobie ją zrobić pod ścianą :)

ghd

Postautor: ghd » 27 cze 2023, 22:36

Drwinka7 pisze:
forzah pisze:Witam Wszystkich, jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji, choodzi o narożne mieszkanie, mam jednak pewne obawy. Będąc dziś na budowie widziałem jakiego styropianu używa inwestor do ocieplenia ścian zewnętrznych. Jest to jakiś niszowy producent z Podkarpackiego. Wydaje mi się że grubość styropianu to 20 cm ale nie jestem pewien . Odnośnie tego producenta znalazłem informacje na stronie UOKiK że jego wyrob nie spelnia deklarowanych norm izolacji cieplnej i musi być niezwłocznie wycofany z obrotu. Komunikat coprawda dotyczy styropianu 10cm ale niezbyt dobrze to świadczy o producencie. Wiadomo że deweloperzy oszczędzają , pytanie jaki będzie to miało wpływ na komfort termiczny w mieszkaniu?

Deweloperzy oszczędzają, żeby wybudować na tyle tanio, ale przed wszystkim zgodnie z normami, żeby mieszkania sprzedać, ale nikt nie odważy się budować z materiałów, które zostały wycofane. Materiały muszą mieć certyfikaty i atesty. Kierownik budowy na każdym etapie wszystko sprawdza. Nie puści czegoś płazem, bo się pod tym podpisuje i ponosi za to odpowiedzialność.

Atest i certyfikat dotyczy konkretnej partii towaru, czy po prostu jest na dany produkt? Takie krążące ksero z teczki, byle data była aktualna? Jak rozpoznać wycofaną partię przykładowo styropianu? Czy firmy zmuszone do wycofania danej partii mają obowiązek utylizacji trefnego towaru, utylizują i mają na to faktury? I wreszcie. Czy każda elewacja jest badana pod kątem jakości zastosowanych materiałów oraz jakości i warunków w których została wykonana? Czy kierownik podpisujący kwity zleca laboratoryjne badania każdego materiału? Pytań jest dużo, a wątpliwości jeszcze więcej.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

forzah

Postautor: forzah » 30 cze 2023, 9:51

Miałem okazję widzieć jak deweloper buduje ta inwestycje, trochę mnie zastanawia fakt że robią ocieplenie a dopiero później wstawiają stolarkę okienną. Na drugiej scianie jest stolarka ale brak ocieplenia.....troche brak w tym logiki ale może się myle.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”