Emaus Garden Kraków (ul. Borowego) od Grupa Matejek - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pixi

Re: Emaus Garden Kraków (ul. Borowego) od Grupa Matejek - opinie na forum

Postautor: Pixi » 15 lip 2023, 6:58

Takie wykładziny to popularne w stanach, widziałam też w Niemczech, z zalet mniej się niesie hałas z korytarzy ale to raczej mało praktyczne zwłaszcza w mieszkaniowce nie w ścisłym centrum a w okolicy jak piszecie idealnej pod rowery i psy

pozdro

Postautor: pozdro » 15 lip 2023, 8:29

słoik_ze_wsi pisze:Tego się nie zabezpieczy. Nawet po remontach w tej inwestycji będzie podstawowy problem - gdzie trzymać rowery. Nie ma rowerowni, nie ma miejsca w garażu, komórki są ciasne i tylko w niektórych budynkach. Ludzie będą wjeżdżali rowerami na korytarze i do mieszkań. Ta wykładzina i tapety po roku będą do wymiany, za co zapłacą mieszkańcy.

Jak deweloper budując w takim miejscu (idealnym pod rower) mógł o tym nie pomyśleć?

Przecież są balony. ale bredzicie. Jedna z bardziej prestiżowych miejscówek. Widać wam dupe z żalu ściska, że was nie stać. :lol:
W sumie ceny mają bardzo okazyjne jak na tą lokalizacje. 15k/m2 średnio widze. Co zakładając, ze teraz modlniczka 14k to jest okazja :D

asander

Postautor: asander » 15 lip 2023, 8:42

W hotelu i tego typu budynkach to co innego, po pierwsze za wykończenie pod klucz każdego apartamentu odpowiada jeden wykonawca, a nie dziesiątki czy setki różnych firm, ekip, które w znacznej większości mówiąc oględnie "nie dbają". W takim hotelu to sobie wykonawca porządnie zabezpieczy wszystko sam a nawet korytarz wykończy na samym końcu jak cały ciężki i "brudny" materiał mu przejedzie do apartamentów itd. A w bloku? No way. Kto kupił mieszkanie w nowym bloku ten wie o czy m mowa.

realista

Postautor: realista » 15 lip 2023, 18:48

pozdro pisze:
słoik_ze_wsi pisze:Tego się nie zabezpieczy. Nawet po remontach w tej inwestycji będzie podstawowy problem - gdzie trzymać rowery. Nie ma rowerowni, nie ma miejsca w garażu, komórki są ciasne i tylko w niektórych budynkach. Ludzie będą wjeżdżali rowerami na korytarze i do mieszkań. Ta wykładzina i tapety po roku będą do wymiany, za co zapłacą mieszkańcy.

Jak deweloper budując w takim miejscu (idealnym pod rower) mógł o tym nie pomyśleć?

Przecież są balony. ale bredzicie. Jedna z bardziej prestiżowych miejscówek. Widać wam dupe z żalu ściska, że was nie stać. :lol:
W sumie ceny mają bardzo okazyjne jak na tą lokalizacje. 15k/m2 średnio widze. Co zakładając, ze teraz modlniczka 14k to jest okazja :D

Słyszycie? Są balkony to sobie w tej super prestiżowej inwestycji tam trzymają rowery! A biedota z inwestycji po 10k niech sobie trzyma rowery w rowerowni czy wózkowni, ha!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedyny minusik to jak się ten ubłocony rower przenosi na balkon przez salon lub nad łóżkiem w sypialni to trzeba poprosić o asystę kamerdynera, a tak to git :roll:

chłop niszczy system, a tak na prawdę to myślę, że się sarkastycznie naśmiewa z tej inwestycji, bo to zadupie jakich mało, jakby kogoś tam wywieźć z zamkniętymi oczami i zdjąć opaskę przed samymi blokami to powiedziałby, że to jakaś kozia wólka i ktoś między krzakami postanowił osiedle postawić więc co jak co ale zazdrościć tego to raczej nikt nie będzie ;)

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 15 lip 2023, 21:27

Pięknie będzie wyglądać to prestiżowe osiedle z rowerami na balkonach :D A ubłocona wykładzina po przejażdżce wałem rudawy to będzie podkreślenie bliskości z naturą.
Żeby nie spamować pociągnę wątek - zarezerwowałem w Emaus Garden mieszkanie. Chciałbym nacisnąć na dewelopera tak, żeby zaproponował jakieś rozwiązanie tego problemu - np. wiata na rowery tam gdzie jest planowana altana. Jeżeli ktokolwiek z Was kupił / planuje kupić tu mieszkanie i ma podobne zdanie dajcie proszę znać.

aziebi

Postautor: aziebi » 15 lip 2023, 21:41

Cześć, też jestem w takiej sytuacji i chciałbym, żeby deweloper coś z miejscem na rowery zrobił.

Pixi

Postautor: Pixi » 15 lip 2023, 22:47

Skąd właściwie informacja o tych wykładzinach? Z ciekawości weszłam na stronę inwestycji i tam jest napisane „Subtelne płytki na podłogach holu i klatki schodowej w dwóch naturalnych odcieniach kamienia”

pozdro

Postautor: pozdro » 16 lip 2023, 0:12

Tak czy inaczej kazdy woli trzymac rower na balkonie. Nikt nie bedzie rowera za 20k trzymał w jakijs wparcie. Tam zreszta sa loggię. Taki budynek z rowerami bedzie jeszcze bardziej prestiżowo wygladal :mrgreen: tak przy okazji nie ma tam MPZP bo tam z reguly jakies minimalne liczy stojaków na osiedlu sa wpisane?

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 17 lip 2023, 8:14

pozdro pisze:Tak czy inaczej kazdy woli trzymac rower na balkonie. Nikt nie bedzie rowera za 20k trzymał w jakijs wparcie. Tam zreszta sa loggię. Taki budynek z rowerami bedzie jeszcze bardziej prestiżowo wygladal :mrgreen: tak przy okazji nie ma tam MPZP bo tam z reguly jakies minimalne liczy stojaków na osiedlu sa wpisane?

No ja nie wolę, widzisz czyli nie każdy. Mamy 4 rowery, sporo z naszych znajomych ma tyle lub więcej i nikt ich na balkonie/loggi nie trzyma.
MPZP jest ale tego osiedla nie obowiązuje, bo dostało WZ tydzień przed jego uchwaleniem. Stojaki zewnętrzne będą pojedyncze takie dla gości.

Jak dotąd wszędzie, gdzie mieszkaliśmy tego problemu nie było, także Emaus Garden będzie pierwsze. Mam nadzieję, że jak nie deweloper to mieszkańcy własnymi siłami to załatwią.

kraklove

Postautor: kraklove » 17 lip 2023, 9:27

Znajomi mieszkają w bloku właśnie z taką wykładziną na korytarzach i nie narzekają. Przyznam, że fajnie to wygląda i daje przytulny klimat + super wyciszenie. Blok ma 10 lat i wykładzina trzyma się dobrze, a widziałam, że nie jest oszczędzana (wózki, rowery, hulajnogi, przyczepki). Nie znam się na tym, ale widocznie musi być z jakiegoś łatwo czyszczącego się materiału.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”