Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
teqnix

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: teqnix » 04 sie 2023, 20:23

michok pisze:Przede wszystkim cena. Potem dochodzi przyzwyczajenie. Dodajmy, ze najczesciej kupuja ludzie mlodzi, czesto jako pierwsze mieszkanie. Jest wtedy wieksza ekscytacja tym bardziej. Ja wszystkim kibicuje jesli sie tam mieszka dobrze. Ja juz troche mieszkan przerobilem, kilka posiadam, a dla niektorych moglbym tu byc tatą ;) opinie o tym miejscu wyrazilem, staralem sie zrobic to kulturalnie. Duchackie fajne okolice.

Nie ma już co zaburzać tej prądnikowej sielanki. Swoją drogą ciekawe, czy gdy osoby tam mieszkające odłożą pieniądze na droższe mieszkanie to czy też wybiorą te same okolice?

Venya97

Postautor: Venya97 » 04 sie 2023, 21:13

teqnix pisze:
michok pisze:Przede wszystkim cena. Potem dochodzi przyzwyczajenie. Dodajmy, ze najczesciej kupuja ludzie mlodzi, czesto jako pierwsze mieszkanie. Jest wtedy wieksza ekscytacja tym bardziej. Ja wszystkim kibicuje jesli sie tam mieszka dobrze. Ja juz troche mieszkan przerobilem, kilka posiadam, a dla niektorych moglbym tu byc tatą ;) opinie o tym miejscu wyrazilem, staralem sie zrobic to kulturalnie. Duchackie fajne okolice.

Nie ma już co zaburzać tej prądnikowej sielanki. Swoją drogą ciekawe, czy gdy osoby tam mieszkające odłożą pieniądze na droższe mieszkanie to czy też wybiorą te same okolice?

No i o tym mówię. Dlaczego rak ciężko uwierzyć, że niektórzy chcą mieszkać w tamtych okolicach i nie jest im źle?

kaykay

Postautor: kaykay » 04 sie 2023, 22:15

Spokojnie, nie ma sensu odpisywać tym „inwestorom” z kilkoma mieszkaniami, którzy swój wolny czas spędzają na tym forum dając ludziom „dobre” rady;) Wiadomo, każdy „inwestor” w ten sposób działa.

Venya97

Postautor: Venya97 » 04 sie 2023, 22:25

kaykay pisze:Spokojnie, nie ma sensu odpisywać tym „inwestorom” z kilkoma mieszkaniami, którzy swój wolny czas spędzają na tym forum dając ludziom „dobre” rady;) Wiadomo, każdy „inwestor” w ten sposób działa.

Po prostu mnie dziwi dlaczego tak usilnie próbują wmówić, że to niemożliwe żeby komuś pasowało. Czemu mają tak ograniczone myślenie i uważają że skoro im się nie podoba to wszystkim wokół też. No kompletnie nie rozumiem. Człowiek myślący chyba wie, że ludzie mają różne gusta. Nie ma co dyskutować o tym. Komuś się nie podoba to okej, ale wmawiać że nie możliwe żeby ktoś lubił to miejsce…No nie rozumiem po co?

bartekrk

Postautor: bartekrk » 04 sie 2023, 22:34

Mnie bardziej zastanawia dlaczego ci, którym tak dobrze jest na Meiera, próbują tak usilnie przekonywać (samych siebie?), że faktycznie im tam dobrze.
Ja mieszkam - gdzie mieszkam i bardzo dobrze mi tutaj, ale gdyby ktoś w internecie wypisywał jak u mnie jest źle i niedobrze, to kompletnie by to po mnie spływało, czy sąsiadowi lub przejezdnemu tutaj się podoba czy nie. Nie przyszłoby mi do głowy, by tak walczyć o dobre imię mojego miejsca zamieszkania. Chyba, że miałbym jakiś wyrzut sumienia i siebie samego oszukiwał co do mojego rzekomego szczęścia, wtedy takie publiczne utwierdzanie (samego siebie) faktycznie wpisywałoby się we wspomnianą na poprzednich stronach autoterapię.
Inną sprawą byłoby, gdyby ktoś założył konto by się tylko w tym wątku i w tej sprawie udzielać, wtedy byłoby dla mnie to całkowicie zrozumiałe bez żadnych aluzji psychologicznych. Świadczyłoby jedynie do dość nieporadnym marketingu szeptanym.

Osobiście uważam, że jeśli ktoś kupił inwestycyjnie (by sprzedać) parę lat temu to z perspektywy czasu była trafna decyzja - w sumie, gdzie nie była? W innym wypadku napisałbym tak, chwali malucha ten, kto nie jeździł chociaż seicento.

Venya97

Postautor: Venya97 » 05 sie 2023, 9:43

bartekrk pisze:Mnie bardziej zastanawia dlaczego ci, którym tak dobrze jest na Meiera, próbują tak usilnie przekonywać (samych siebie?), że faktycznie im tam dobrze.
Ja mieszkam - gdzie mieszkam i bardzo dobrze mi tutaj, ale gdyby ktoś w internecie wypisywał jak u mnie jest źle i niedobrze, to kompletnie by to po mnie spływało, czy sąsiadowi lub przejezdnemu tutaj się podoba czy nie. Nie przyszłoby mi do głowy, by tak walczyć o dobre imię mojego miejsca zamieszkania. Chyba, że miałbym jakiś wyrzut sumienia i siebie samego oszukiwał co do mojego rzekomego szczęścia, wtedy takie publiczne utwierdzanie (samego siebie) faktycznie wpisywałoby się we wspomnianą na poprzednich stronach autoterapię.
Inną sprawą byłoby, gdyby ktoś założył konto by się tylko w tym wątku i w tej sprawie udzielać, wtedy byłoby dla mnie to całkowicie zrozumiałe bez żadnych aluzji psychologicznych. Świadczyłoby jedynie do dość nieporadnym marketingu szeptanym.

Osobiście uważam, że jeśli ktoś kupił inwestycyjnie (by sprzedać) parę lat temu to z perspektywy czasu była trafna decyzja - w sumie, gdzie nie była? W innym wypadku napisałbym tak, chwali malucha ten, kto nie jeździł chociaż seicento.

Ale gdzie usilnie przekonuje samą siebie? :D Ja tylko odpowiadam na komentarze, które atakują mieszkańców takich jak ja - czyli że żyje mi się tu okej. Bo jak ktoś pisze, że jemu się nie podoba itd. to okej jego sprawa, ale jak pisze, że tam nie ma opcji żeby komuś się podobało to mam prawo odpisać, że jednak są tacy ;)

Venya97

Postautor: Venya97 » 05 sie 2023, 9:45

bartekrk pisze:Mnie bardziej zastanawia dlaczego ci, którym tak dobrze jest na Meiera, próbują tak usilnie przekonywać (samych siebie?), że faktycznie im tam dobrze.

Nie przeczytał Pan dobrze mojej wypowiedzi - każdy ma swoje zdanie i niech je tu wypisuje, ale nie wmawia innym że każdy tam mieszka z przymusu. Bo jak ktoś napisze że jemy się nie podoba bo…..to co mi do tego?

pawsta

Postautor: pawsta » 10 sie 2023, 1:23

Dziś napiszę tylko tylę, że widok z balkonu na ostatnim piętrze- na cały Kraków, Tatry i Beskid, zapiera dech w piersiach. Co do głupot napisanych o rzekomym złym powietrzu, hałasie czy kiepskiej komunikacji, odniosę się w piątek :)))

baton3

Postautor: baton3 » 10 sie 2023, 8:50

Czy wiedzą Państwo może czy w perspektywie czasu Szkoła planuje otworzyć przejście na 29 listopada? Dużo słyszy się że przystanek spod bloku ma być przeniesiony na Aleje, więc to przejście bardzo ułatwiłoby dostanie się tam.

kaykay

Postautor: kaykay » 10 sie 2023, 10:06

Serio ten przystanek będzie przeniesiony? Skąd ta informacja? Ja gdzieś wyczytałem ze przystanek ma zostać ale 503 ma tu już nie stawać tylko właśnie na alejach.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”