Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Venya97

Re: Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Postautor: Venya97 » 08 maja 2023, 17:12

Totylkoja pisze:Dzieje się, ale w okolicy. Na Banacha II podobno jest jakis problem. Budowa wyglada jakby stała juz z pół roku.

Mam to samo spostrzeżenie

megi

Postautor: megi » 08 sie 2023, 21:11

Eeee, na Banacha II w Krakowie chyba już nie ma jakoś dużo do skończenia, przynajmniej jeśli chodzi o bloki, a właściwie to jeden z bloków.

Obrazek

Sporo wuęcej chyba do zrobienia jest przy drodze dojazdowej do nich.

Obrazek

Czy tam może ma być jakieś zagospodarowanie terenu a dojazd w innym miejscu?

megi

Postautor: megi » 08 sie 2023, 21:13

No i al. 29 Listopada może tam być odczuwalna, bo to jednak całkiem niedaleko.

Obrazek

Alw faktycznie, trwa ta budowa dosyć długo. Jak tam jest z terminami? Podzieli się informacją ktoś, kto kupił?

Venya97

Postautor: Venya97 » 08 sie 2023, 21:37

megi pisze:No i al. 29 Listopada może tam być odczuwalna, bo to jednak całkiem niedaleko.

Obrazek

Alw faktycznie, trwa ta budowa dosyć długo. Jak tam jest z terminami? Podzieli się informacją ktoś, kto kupił?

Tam od pewnego czasu nic się nie dzieje. Czy ten blok nie miał daty zakończenia budowy na 2022 r?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 08 sie 2023, 22:38

Jestem przekonany że w maju budowa była na tym samym etapie co teraz, raczej nic się tam nie zmieniło przynajmniej z zewnątrz

beaglemom

Postautor: beaglemom » 09 sie 2023, 11:47

Ten bardziej zaawansowany blok jest osunięty (podobno kwestia fundamentów i samej specyfiki terenu) i kombinuja jak to teraz naprawić, bo nadzór takiego bloku nie odbierze. Też mi się wydaje, że pierwszy etap mial być oddany końcem 2022 albo poczatkiem 2023.
Dewloper na stronie pisze ze zakończenie budowy to IV kwartał 2023, ale oprócz drogi nie widać żeby coś tam się działo przez ostatnie kilka miesięcy.

Jest o tym komentarz na investmap.pl/inwestycja/osiedle-ul-banacha,6183.html

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 09 sie 2023, 12:37

beaglemom pisze:Ten bardziej zaawansowany blok jest osunięty (podobno kwestia fundamentów i samej specyfiki terenu) i kombinuja jak to teraz naprawić, bo nadzór takiego bloku nie odbierze. Też mi się wydaje, że pierwszy etap mial być oddany końcem 2022 albo poczatkiem 2023.
Dewloper na stronie pisze ze zakończenie budowy to IV kwartał 2023, ale oprócz drogi nie widać żeby coś tam się działo przez ostatnie kilka miesięcy.

Jest o tym komentarz na investmap.pl/inwestycja/osiedle-ul-banacha,6183.html

Zgadza się, 95% ludzi na tym forum to korwinowcy-teoretycy który snują wielkie teorie o cenach a nie wiedzą co w praktyce dzieje się na inwestycji.

megi

Postautor: megi » 09 sie 2023, 15:17

Mając albo zamierzając na to podpisać umowę deweloperską zdecydowanie moje zainteresowanie byłoby większe. A tak to na forum zostały przeze mnie dodane tylko zdjęcia bloków budowanych przez Activ Investment z myślą, że to moxe kogoś zainteresuje. Swoją drogą dzięki za informację, że coś jest nie tak z tą inwestycją.

Mam wrażenie, że tu wychodzą niskie standardy i budżetowość tego dewelopera. Najpierw problemy z ukończeniem bloków przy Mogilskiej, tam im chyba generalny zszedł z budowy. Przy Wadowickiej im się palił blok chyba na rmetapie robienia dachu albo socieplania. Tu teraz takie "kwiatki"... Raz to może jeszcze przypadek i zbieg okoliczności, ale kolejna taka wtopa, to już sporo.

Znajdzie się ktoś, kto zamieszkał kupić / kupił tam mieszkanie i podzieli się informacją z pierwszej ręki? Jak oni mają to zamiar rozwiązać?

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 22 wrz 2023, 16:05

Ogólnie ACTIV szoruje po dnie,to prawda ze budynek się przechyla. ogólnie wtopa

oxygen

Postautor: oxygen » 05 paź 2023, 12:06

Przy Mogilskiej im się przedłużało chyba mocno, w okolicach Wadowickiej palił im się chyba dach na kończonym budynku, tu takie kwiatki. Ciekawe czy ludzie mają tam mieszkania kupione i na nie czekają, ale nie ma czego zazdrościć.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”