A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Ja jak podpisywalem umowę na początku stycznia to dostalem termin do konca lipca. I zrozumialem ze jest nie negocjowoany, bo uzalezniony od ich kredytu. A ostatnio sie dowiedziałem ze jakbym skorzystał z usług ich doradczyni kredytowej to moglbym miec termin do konca pazdziernika.
No ale tego nie wiedziałem, wiec ja miałem do kocna lipca. No a kredyt 2% oczywiście wolno idzie. I przedstawiciel dewelopera jest bardzo niezadowolony ze to sie tak opoznia, co w sumie zrozumiałe, bo chyba duzo ludzi im zwleka z opłatą.
Ktoś składał prosbe o wydluzenie terminu i dostał jakąś odpowiedź?
Osiedle Lasówka Kraków - deweloper Stylhut Plus - opinie na forum
-
-
Re: Osiedle Lasówka Kraków - deweloper Stylhut Plus - opinie na forum
alex4723985 pisze:A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Ja jak podpisywalem umowę na początku stycznia to dostalem termin do konca lipca. I zrozumialem ze jest nie negocjowoany, bo uzalezniony od ich kredytu. A ostatnio sie dowiedziałem ze jakbym skorzystał z usług ich doradczyni kredytowej to moglbym miec termin do konca pazdziernika.
No ale tego nie wiedziałem, wiec ja miałem do kocna lipca. No a kredyt 2% oczywiście wolno idzie. I przedstawiciel dewelopera jest bardzo niezadowolony ze to sie tak opoznia, co w sumie zrozumiałe, bo chyba duzo ludzi im zwleka z opłatą.
Hej,
wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Podobno da się to ogarnąć aneksem.
Czyli mogłeś mieć swojego doradce finansowego i wziąć kredy 2% na tą inwestycje?
Ja nie mogłam skorzystać z usług swojego doradcy chcąć kupić mieszkanie korzystając właśnie z kredytu 2%, ale mam termin do października.
Darkcherrry pisze:alex4723985 pisze:A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Hej,
wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Podobno da się to ogarnąć aneksem.
Czyli mogłeś mieć swojego doradce finansowego i wziąć kredy 2% na tą inwestycje?
Ja nie mogłam skorzystać z usług swojego doradcy chcąć kupić mieszkanie korzystając właśnie z kredytu 2%, ale mam termin do października.
Jak oceniasz póki co współpracę z tym dedykowanym doradcą? Twoje wnioski są złożone, na jakim etapie jesteś?
Pozdrawiam!
Ktoś wie kiedy, i za jakie pieniądze rusza kolejny etap?
Tester pisze:Ktoś wie kiedy, i za jakie pieniądze rusza kolejny etap?
To będzie miało jeszcze kolejny etap? W którym miejscu?
Masz na stronie wizualizacje 1 + 2 etapu:
osiedlelasowka.pl/nowe-inwestycje-krakow
2 etap to bloki A i B.
Prace już ruszyły, termin zakończenia to 2/3 kwartał 2025 z tego co wiem.
osiedlelasowka.pl/nowe-inwestycje-krakow
2 etap to bloki A i B.
Prace już ruszyły, termin zakończenia to 2/3 kwartał 2025 z tego co wiem.
Czesc,
Czy ktoś ma już jakieś konkretne informacje na temat odbioru mieszkań? Czy komuś udało uzyskać się zgodę na wcześniejsze wejście do mieszkania w celu wykończenia?
Czy ktoś ma już jakieś konkretne informacje na temat odbioru mieszkań? Czy komuś udało uzyskać się zgodę na wcześniejsze wejście do mieszkania w celu wykończenia?
Odbiory najpewniej będą możliwe dopiero po oddaniu do użytkowania (a to nie nastąpi dopóki droga dojazdowa nie będzie ukończona).
alex4723985 pisze:A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Daj znac proszę czy udało Ci się coś załatwić

Dzień dobry,
Czy ktoś się orientuję o co chodzi z faktem iż
Stylhut Plus sp. z o. o. Spółka Komandytowa została skreślona z KRS w dniu 2023-07-12 czyli de facto zlikwidowana?
Z tego co się orientuję - inwestycja Osiedle Lasówka jest realizowana przez właśnie tą spółkę, taka informacja jest podana u nich na stronie oraz była podana na tablicy informacyjnej z placu budowy.
Ktoś wie może dlaczego ta Spółka Komandytowa została zlikwidowana i co to oznacza dla nas przyszłych mieszkańców osiedla? Czy to nie jest jakiś sposób na uchylenie się developera od odpowiedzialności za jakieś potencjalne reklamacje itd?

Czy ktoś się orientuję o co chodzi z faktem iż
Stylhut Plus sp. z o. o. Spółka Komandytowa została skreślona z KRS w dniu 2023-07-12 czyli de facto zlikwidowana?
Z tego co się orientuję - inwestycja Osiedle Lasówka jest realizowana przez właśnie tą spółkę, taka informacja jest podana u nich na stronie oraz była podana na tablicy informacyjnej z placu budowy.
Ktoś wie może dlaczego ta Spółka Komandytowa została zlikwidowana i co to oznacza dla nas przyszłych mieszkańców osiedla? Czy to nie jest jakiś sposób na uchylenie się developera od odpowiedzialności za jakieś potencjalne reklamacje itd?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”