Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
realista

Re: Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)

Postautor: realista » 21 sie 2023, 16:29

Klient99 pisze:
noicomyzrobimy pisze:Spokojnie w tej lokalizacji 2650 za kawalerke i 2900 za "podrabiane" 2-pokojowe

Tyle właśnie biorę dwie ulice obok ;)

Znaczy tyle chcą brać jak wezmą daj znać.. i to chcą brać za mieszkanko mimo wszystko nie zlokalizowane w kurniku z garażem na parterze, gdzie same jednakowe grzędy są upchane między parking a zakorkowana ulice tylko na jako tako zaplanowanym osiedlu do mieszkania. No ale można sobie tlumaczyc ze ktos kto tam nie będzie mieszkał dłużej niż rok jakoś przeżyje.

realista

Postautor: realista » 24 sie 2023, 13:39

Edit: dzwoniłem z ciekawości do dewelopera i muszę zasmucić tych co już witali się gąska i już prawie wynajmowali tą dziurę w ziemi nim podpisali jakikolwiek papier.
na nieszczęście takich marzycieli, rezerwacji na każde mieszkanie jest po kilka i rezerwacje są na różne ceny, także ci szczęśliwcy co po 13100 na gębę zarezerwowali to chyba obejdą się smakiem :D no chyba że dorzuca z tysiaka lub dwa za metr, gdy już faktycznie sprzedaż ruszy, by wyprzedzić tych co rezerwowali drożej te same mieszknia :lol:

irman

Postautor: irman » 28 sie 2023, 10:56

Czyli mam rozumieć, że ta cud miód inwestycja przy ruchliwej czteropasmówce z apartamentami 30-40 m2, będzie miała ceny od 13 000 zł w górę? Grubo:). W takiej sytuacji, gdyby teraz odpaliła jakaś nowa inwestycja na okolicznym ale bliższym centrum Zabłociu czy Dąbiu, to pewnie od 18 000 zł/m2 wzwyż. No zobaczymy jak to długo jeszcze pociągnie w ten sposób. Absolutnie nie jestem z tych, którzy widzą krach i powrót do 8000 zł/m2, ale po prostu jestem bardzo ciekawy, gdzie w Krakowie jest cenowa granica bólu? A może w ogóle jej już nie ma i sky is the limit:)

Chyba znacznie lepiej zainteresować się oddalonym o 100-200 metrów Proinsem, gdzie wybór mieszkań znacznie większy, a i ceny nieco atrakcyjniejsze (nie wnikam w rozkłady mieszkań).

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 28 sie 2023, 11:14

W proinsie też to co ciekawe to porezerwowane :) tylko nie pokazują rezerwacji na stronie.

noicomyzrobimy

Postautor: noicomyzrobimy » 28 sie 2023, 14:49

irman pisze:Czyli mam rozumieć, że ta cud miód inwestycja przy ruchliwej czteropasmówce z apartamentami 30-40 m2, będzie miała ceny od 13 000 zł w górę? Grubo:). W takiej sytuacji, gdyby teraz odpaliła jakaś nowa inwestycja na okolicznym ale bliższym centrum Zabłociu czy Dąbiu, to pewnie od 18 000 zł/m2 wzwyż. No zobaczymy jak to długo jeszcze pociągnie w ten sposób. Absolutnie nie jestem z tych, którzy widzą krach i powrót do 8000 zł/m2, ale po prostu jestem bardzo ciekawy, gdzie w Krakowie jest cenowa granica bólu? A może w ogóle jej już nie ma i sky is the limit:)

Chyba znacznie lepiej zainteresować się oddalonym o 100-200 metrów Proinsem, gdzie wybór mieszkań znacznie większy, a i ceny nieco atrakcyjniejsze (nie wnikam w rozkłady mieszkań).

Raczej sky is the limit.

Blizsze lokalizacje po 20-22k/m2 - Mogilska, Masarska, Cieszynska, Lea, juz nawet Bronowice na zapolskiej ;)

irman

Postautor: irman » 28 sie 2023, 15:21

No to już bez rozważania czy drogo, czy tanio, moja opinia o tej lokalizacji jako mieszkańca najbliższej okolicy.

Konkretne miejsce w którym stoi ten blok jest naprawdę słabe. Bezpośrednio przy bardzo ruchliwej Saskiej, która jest coraz bardziej obciążona. Co prawda wielkich prędkości samochody tam nie osiągają, bo to skrzyżowanie, a poza tym przez sporą część dnia są tam korki, ale nie ma szans żeby otworzyć okna i zaznać spokoju.

Poza tym jeśli zaakceptujemy powyższą wadę, to komunikacyjnie miejsce jest ok. Stosunkowo blisko (500-600m) są dwa przystanki tramwajowe - Kuklińskiego i Lipska, gdzie w dzień powszedni co 2-3 minuty w szczycie tramwaje zawiozą nas w 7-10 minut do centrum. Te 7 minut liczę z przystanku Kuklińskiego na Rondo Grzegórzeckie. Na dworzec 10-11 minut, pod Teatr Słowackiego 15 minut. To jest naprawdę dobry wynik. Przystanek autobusowy po drugiej stronie ulicy, ale tu po pierwsze wybór linii jest słaby (chyba tylko dwie i żadna do centrum), a po drugie zbyt często autobusy nie jeżdżą i stoją w korkach, przynajmniej na początku trasy. Samochodem niestety w większości przypadków w szczycie utkniemy w korkach na Saskiej. Szybciej będzie przez Kuklińskiego.

Szkoła na Myśliwskiej blisko, ale jest to strasznie przeciążona placówka, może zmieni się to za 3-4 lata jak oddadzą szkołę na Grochowej. Dobre państwowe przedszkole 150 metrów od bloku, tylko trzeba się dostać. Przyzwoite sklepy (Awiteks, mięsny, warzywniak, kiosk) jeszcze bliżej niż przedszkole. Poza godzinami szczytu w 5-10 minut można dojechać do Selgrosa, Atuta na Galicyjskiej oraz M1. Na Lipskiej Biedra i Lidl, ale bardzo obłożone, bo Płaszów sam w sobie ma moim zdaniem za mało większych sklepów w stosunku do mieszkańców.

Blisko Bagry, Park Rzeczny Płaszów, ścieżką rowerową można dostać się w wiele miejsc Krakowa, w tym do ścisłego centrum.

Generalnie nie jest źle:)

bridget

Postautor: bridget » 16 wrz 2023, 16:24

Mam tam rezerwację ale jednak będę rezygnować więc jak coś to zapraszam na priv, mogę odstąpić moja rezerwację :)

realista

Postautor: realista » 16 wrz 2023, 16:29

rozumiem, że odstępujesz ustną rezerwację i zapewne odpłatnie :?:

:lol:

bridget

Postautor: bridget » 16 wrz 2023, 17:12

realista pisze:rozumiem, że odstępujesz ustną rezerwację i zapewne odpłatnie :?:

:lol:

Nie mierz innych swoją miarą :P Mam rezerwacje pisemną, którą odstąpię bezpłatnie.

realista

Postautor: realista » 16 wrz 2023, 18:03

a no tak, zapomniałem, że mailowa rezerwacja to już nie na gębę, ale prawie jak umowa notarialna :lol:
patrzcie jaka dobra samarytaninka, zamiast zadzwonić do dev, że odwołuje tą pisemną i po temacie, przeszłaby na następnego, to ogłasza na forum akcje z odstąpieniem rezerwacji... darmowo
zajebiście trzyma się to kupy, coraz większe kwiatki tutaj można przeczytać :D
jak tam zaraz napiszecie do niej, to powie że nieaktualne
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2023, 20:30 przez realista, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”