Nie, ale w umowach jest taki krs a nie komandytowa.
Ewi pisze:alex4723985 pisze:A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Ja jak podpisywalem umowę na początku stycznia to dostalem termin do konca lipca. I zrozumialem ze jest nie negocjowoany, bo uzalezniony od ich kredytu. A ostatnio sie dowiedziałem ze jakbym skorzystał z usług ich doradczyni kredytowej to moglbym miec termin do konca pazdziernika.
No ale tego nie wiedziałem, wiec ja miałem do kocna lipca. No a kredyt 2% oczywiście wolno idzie. I przedstawiciel dewelopera jest bardzo niezadowolony ze to sie tak opoznia, co w sumie zrozumiałe, bo chyba duzo ludzi im zwleka z opłatą.
Ktoś składał prosbe o wydluzenie terminu i dostał jakąś odpowiedź?
Daj znac proszę czy udało Ci się coś załatwić
Darkcherrry pisze:alex4723985 pisze:A czy komuś udalo sie uzyskac zgodę na przesunięcie terminu płatności?
Ja jak podpisywalem umowę na początku stycznia to dostalem termin do konca lipca. I zrozumialem ze jest nie negocjowoany, bo uzalezniony od ich kredytu. A ostatnio sie dowiedziałem ze jakbym skorzystał z usług ich doradczyni kredytowej to moglbym miec termin do konca pazdziernika.
No ale tego nie wiedziałem, wiec ja miałem do kocna lipca. No a kredyt 2% oczywiście wolno idzie. I przedstawiciel dewelopera jest bardzo niezadowolony ze to sie tak opoznia, co w sumie zrozumiałe, bo chyba duzo ludzi im zwleka z opłatą.
Ktoś składał prosbe o wydluzenie terminu i dostał jakąś odpowiedź?
Hej,
wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Podobno da się to ogarnąć aneksem.
Czyli mogłeś mieć swojego doradce finansowego i wziąć kredy 2% na tą inwestycje?
Ja nie mogłam skorzystać z usług swojego doradcy chcąć kupić mieszkanie korzystając właśnie z kredytu 2%, ale mam termin do października.
monikakol82 pisze:Hejka!
Natomiast, co sądzicie o tym osiedlu? Wydaje mi się, że trochę brakuje tam infrastruktury - wiem, że ma być jedna Żabka w którymś budynku, ale w pobliżu nie ma żadnej siłowni, basenu... City Vibe będzie zaraz blisko, ale tam też jedynie w dwóch (właściwie to trzech) budynkach mają być lokale usługowe (z czego ten trzeci to ma być "uzupełnienie dla pobliskiej szkoły"). Z tego co przeglądałam mapy google to ciężko tam nawet o sensowną piekarnię czy restaurację w pobliżu, a większe sklepy są dopiero przy linii tramwajowej.
Plus, nie boicie się o powtórkę z 2010 roku? Nie ukrywam, że wolałabym spać ze spokojną głową, a nie, że zaleje mi mieszkanie (chociaż chyba jest to wątpliwe, żeby woda wlała mi się na pierwsze piętro) Wiem, że wały były modernizowane, ale jednak mapy zagrożenia powodziowego w Krakowie nie przedstawiają tego zbyt optymistycznie
![]()
Postanowiłam tutaj napisać, ponieważ niebawem będziemy kupować z mężem mieszkanie na Lasówce.
Natomiast, co sądzicie o tym osiedlu? Wydaje mi się, że trochę brakuje tam infrastruktury -
Plus, nie boicie się o powtórkę z 2010 roku?
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
Postanowiłam tutaj napisać, ponieważ niebawem będziemy kupować z mężem mieszkanie na Lasówce.
Niestety, mieszkanie jest z "drugiej ręki", a nam zależy na kredycie 2%. Zaproponowano nam opcję "idziemy do notariusza, ja rozwiązuję umowę, a Państwo podpisujecie nową z deweloperem". Dowiedziałam się od sprzedawcy, że większość mieszkań jest sprzedawana tam w taki sposób. Ktoś może potwierdzić lub zdementować tę plotkę? Albo może czy chociaż jest tu ktokolwiek kto kupił w ten sposób mieszkanie? Cała transakcja wydaje się podejrzana i wolałabym się upewnić, że ktoś już przetarł szlaki. Odezwijcie się proszę, nawet w prywatnej wiadomości.
Natomiast, co sądzicie o tym osiedlu? Wydaje mi się, że trochę brakuje tam infrastruktury - wiem, że ma być jedna Żabka w którymś budynku, ale w pobliżu nie ma żadnej siłowni, basenu... City Vibe będzie zaraz blisko, ale tam też jedynie w dwóch (właściwie to trzech) budynkach mają być lokale usługowe (z czego ten trzeci to ma być "uzupełnienie dla pobliskiej szkoły"). Z tego co przeglądałam mapy google to ciężko tam nawet o sensowną piekarnię czy restaurację w pobliżu, a większe sklepy są dopiero przy linii tramwajowej.
Plus, nie boicie się o powtórkę z 2010 roku? Nie ukrywam, że wolałabym spać ze spokojną głową, a nie, że zaleje mi mieszkanie (chociaż chyba jest to wątpliwe, żeby woda wlała mi się na pierwsze piętro) Wiem, że wały były modernizowane, ale jednak mapy zagrożenia powodziowego w Krakowie nie przedstawiają tego zbyt optymistycznie
![]()
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
SirCinek pisze:Chyba rozmawialiśmy z tym samym pośrednikiem. Mieli tam kilka mieszkań na "odsprzedaż" pod BK2%. Swoją drogą dziwne, że deweloper daje tak zarobić pośrednikowi, zamiast samemu przyblokować te mieszkania gdy już wiedzieli o programie.
Perspektywa nowego parku, bliskość wałów wiślanych (kwestie rekreacyjne) nam się z żoną podobała. Niestety, rozsądek - to jednak teren zalewowy - no i bliskość linii wysokiego napięcia (oglądaliśmy akurat M4 gdzie wszystkie okna + balkon wychodziły na linie WN. Z tego co tłumaczył pośrednik, to deweloper chciał tę linię wkopać, jednak przebiega ona przez działkę miłego starszego Pana który ma tam swoje jabłonie, a takich jabłek już nie ma i działki odsprzedać nie chciał. W perspektywie kilku/nastu lat, dziedzice mogą się ojcowizny pozbyć i wyrośnie tam kilka kolejnych miłych bloków
michok pisze:Moim zdaniem okolica zmienia się na gorsze. Zabudowanie trwa w najlepsze, jednak robi się tam sypialnia. Można pomarzyć o poruszaniu się piechotką i załatwienia wszelkich sprawunków w okolicy. Bez samochodu średnio.
mac_kow pisze:Wciąż jest czas na opamiętanie się i znalezienie mieszkania w miejscu, które ma sens.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Pav3l i 39 gości