Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ghd

Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: ghd » 08 lip 2023, 18:57

bartekrk pisze:
ghd pisze:Z tą drugą łazienką coś chyba jest na rzeczy. Z jednej strony to może być swoista rekompensata wcześniejszych niedostatków, ale z drugiej krążą plotki, że nowocześni, tak zwani mężczyźni, spędzają w tym miejscu więcej czasu niż kobiety. :roll:

Widzę że nie jesteś na czasie to doinformuje. Teraz to mieszka się w dwóch chłopa (przepraszam mężczyzn) ze sobą i potrzebuje się dwie łazienki i jedną sypialnie. Pozdro potwierdzi jakby co.

Tu mnie masz Bartek. Nie ogarniam trendów. To wszystko tak pędzi, że trudno nadążyć.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 10 lip 2023, 7:32

Rzd pisze:Co sądzicie o mieszkaniach 74m2 w budynku E od strony zachodniej? Układy całkiem niezłe, dla lubiących doświetlone pomieszczenia strona zachodnia. Czy widzicie jakieś większe wady?

Fajny układ, choć ponad 100k płaci się za ten długi hol :/ 20m2 salonu z aneksem miałoby sens gdybyś zrobił wyspę, bo bardzo mało blatu roboczego tam będzie. Sporym minusem jest, że ten salon bardziej w prostokącie niż kwadracie. Gdyby był w kwadracie łatwiej by można było to wszystko poukładać. Na plus mieszkania dwie spore łazienki i jeszcze dodatkowa pralnia, którą pewnie można zamienić na garderobę, bo w tym holu nie będzie się dało wcisnąć szafy, bo byłoby za ciasno. Nie mówię tu o tej jednej szafie zaraz przy drzwiach wejściowych.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 lip 2023, 7:40

od strony zachodniej to tam najlepiej brać budunki, tam teraz fajna ściezka spcerowa, drzewa, i skrót do siewnej.

Devas

Postautor: Devas » 09 wrz 2023, 0:13

20min na Mogilskie, tramwaje w stronę centrum średnio co 3min w szczycie, warto było czekać? :D

pozdro

Postautor: pozdro » 09 wrz 2023, 6:46

20min na Mogilskie nic specjalnego na rowerze elektrycznym z wyłączonym wspomaganiem taka odległość już od dawna w 15min robiłem

Venya97

Postautor: Venya97 » 10 wrz 2023, 8:31

pozdro pisze:20min na Mogilskie nic specjalnego na rowerze elektrycznym z wyłączonym wspomaganiem taka odległość już od dawna w 15min robiłem

W deszcz i zimę też? ;)

pozdro

Postautor: pozdro » 10 wrz 2023, 8:56

Co ma deszcz do rzeczy przeciez w deszczu nie jeździsz. Zima niby jak ci przeszkadza?

gizmo

Postautor: gizmo » 10 wrz 2023, 16:57

Odkleiłeś się nieźle... a może tu chodzi o codzienne dojazdy, a nie tylko w pogodne dni.

A poważniej, to tramwaj bardzo w porządku, zdarzyło mi się przejechać i zmiana jest ogromna, jechałem z Ronda Mogilskiego. Myślę, że czas przejazdu nie do osiągnięcia innymi środkami transportu, zwłaszcza w godzinach szczytu. A ile mniej nerwów...

Zdecydowanie te osiedla zyskały na tym znacząco. Nie, żebym uważał, że teraz tam jest super i wszystko kolorowo, ale tramwaj zdecydowanie poprawia atrakcyjność tego miejsca.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 wrz 2023, 19:22

Co rozumiesz przez codzienne dojazdy? Ja wychodzę z domu jak mam ochotę. Nie rozumiem po co miałbym wychodzić jak jakiś mocno pada czy jest mórz 20 stopni? Wychodzisz jak przestanie padać poprostu. Cały dzień nie pada. Nie ogarniam twojego toku rozumowania. Jak jest burze to nie idę do żabki po truskawki.

gizmo

Postautor: gizmo » 10 wrz 2023, 19:49

Trudno mi uwierzyć w to, że masz tak ograniczony świat, że nie dociera do Ciebie refleksja, że są zawody, których nie da się wykonywać zdalnie, że dzieci mogą chodzić do żłobka, przedszkola, szkoły i tak dalej.

A jeśli nadal nie trafia, to pozostaje mi tylko życzyć powodzenia np. na zdalnej wizycie u dentysty ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”