Kapuczino pisze:A gdzie można o tych uchwałach przeczytać.
Ja nic nie dostałem
No to widać są równi i równiejsi. Może nie każdy jeszcze dostał, ale miesięcznego czynszu też nie macie?
O ile wiem trzeba rozmawiać z Budomatem, a jak sie przeniesie notarialnie uprawnienia to mają dostarczać uchwały i dawać pisma techniczne.
Jest jakaś pani administratorka która takie uchwały przesyła. W tym te o naliczonych opłatach. Trzeba sie dopytywać.
Natomiast co do prawa: ustawa o własności lokali opisuje, że w momencie przeniesienia własności pierwszego lokalu, obowiązuje zasada powołania Zarządu Wspólnoty. W tym przypadku pierwszy właściciel(ka) wraz z właścicielem Budomatem, zrobili posiedzenie 28.08.2023 i mając wszystkie 100% głosów - zagłosowali za uchwałami jak chcieli.
Ale uwaga - artykuł 29 ustęp 3 u.w.l daje prawo KAŻDEMU współudziałowcowi (już po przeniesieniu prawa własności do lokalu) kontrolowania zarządu wspólnoty. Oraz mamy prawo wglądu do dokumentacji zarządu nieruchomością.
Jak to się będzie rozwijało - trzeba patrzeć na ręce do pierwszego walnego zebrania w Q1.2024.
pozdrawiam