PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
plaszak

Re: PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Postautor: plaszak » 24 paź 2023, 21:11

Coś się tu wreszcie konkretyzuje, bo jakoś ucichło o tym projekcie. Wychodzi na to, że budowa ma ruszyć w przyszłym roku. Adres to będzie Portowa 43, a w budynku ma się znaleźć 99 mieszkań, a budynek ma być 6-piętrowy. Ciekawostką jest garaż podziemny 2-poziomowy, jak na bliskie sąsiedztwo Wisły, to odważnie, ale może nie będzie badziewnych rozwiązań typu platformy postojowe.

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/mieszkania-na-portowej-od-matexi-ruszyla-budowa_53456.html

Ktoś może słyszał już coś o ofercie?

Skaka

Re: PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Postautor: Skaka » 25 paź 2023, 9:34

Caly dzień cieżarowki i gruszki z betonem z zakładów po drugiej stronie ulicy, całe noce okropnej, bardzo głosnej muzyki z typowej mordowni tuż obok. Świetna lokalizacja

plaszak

Postautor: plaszak » 25 paź 2023, 10:00

Skaka pisze:Caly dzień cieżarowki i gruszki z betonem z zakładów po drugiej stronie ulicy, całe noce okropnej, bardzo głosnej muzyki z typowej mordowni tuż obok. Świetna lokalizacja

Betoniarnię widziałem, ale gdzie tam jest jakaś imprezownia? Tego nie zauważyłem przy ul. Portowej.

Amadas

Postautor: Amadas » 25 paź 2023, 10:12

plaszak pisze:Betoniarnię widziałem, ale gdzie tam jest jakaś imprezownia? Tego nie zauważyłem przy ul. Portowej.

Pomiędzy crossfitem a betoniarnią, z tego co pamiętam. Organizowane są tam rave'y więc faktycznie bywa w okolicy głośno.

irman

Postautor: irman » 27 paź 2023, 10:37

plaszak pisze:
Skaka pisze:Betoniarnię widziałem, ale gdzie tam jest jakaś imprezownia? Tego nie zauważyłem przy ul. Portowej.

STK-47 Warehouse

Klub techno, dosyć prężnie działający. Latem zdarza im się robić nawet coś na świeżym powietrzy z tym, że w dzień oczywiście:). Nie mam pojęcia czy słychać dudnienie z tego przybytku w nocy. Działają już parę lat, ale wydaje mi się, że jest to taka rudera, że nie będzie to funkcjonowało for ever. Zresztą miejscówki techno mają często krótki żywot. Ta i tak trzyma się długo, jak na lokalizację w której jest.

pudel

Postautor: pudel » 29 paź 2023, 22:16

Pomiędzy crossfitem a betoniarnią, z tego co pamiętam. Organizowane są tam rave'y więc faktycznie bywa w okolicy głośno.

Byłem dziś na bulwarze, dokładnie na przeciwko tej inwestycji, po drugiej stronie Wisły i muzykę było słychać dość mocno, była godzina 8:30 rano :twisted:

plaszak

Postautor: plaszak » 07 sty 2024, 21:01

A tu widać ruszyło na całego, wygląda na to, że mocno przygotowują teren pod budowę nowego bloku.

Obrazek

Jak na razie na tablicy informacyjnej jest tylko podane, że trwa rozbiórka budynków magazynowych, ale to chyba już raczej kończą.

Obrazek

No i jest na niej podany też deweloper Matexi, więc to raczej na pewno miejsce, a którym mają powstać Apartamenty Portowa w Krakowie (brzmi to dziwnie, ale gdzieś tam był kiedyś jakiś port).

nick707

Postautor: nick707 » 07 sty 2024, 21:10

Byłem tam wczoraj. Nie wiedziałem, że to jest na przeciwko tej betorniarni :( Generalnie pochodziłem sobie tam po okolicy i dużo tych składów magazynowych. Od tej drugiej strony też. Przypomina mi to Zabłocie 15 lat temu.

plaszak

Postautor: plaszak » 07 sty 2024, 21:18

Są też flagi z których wynika zdecydowanie, że Matexi.

Obrazek

Patrząc na ten teren, to tam chyba zmieści się więcej niż jeden blok, pewnie inwestycja będzie miała jakieś swoje kolejne etapy.

Obrazek

Tu w tle widać inwestycję dewelopera Lokum Salsa przy ul. Klimeckiego.

plaszak

Postautor: plaszak » 07 sty 2024, 21:22

Natomiast sama ulica Portowa to mało przyjemne miejsce, brak chodników, na poboczach kałuże, dziury, zaparkowane samochody, jakieś składy budowlane, cementownie - w nocy pewnie jest tam jeszcze mniej przyjemnie.

A ktoś może orientował się już jakie mieszkania i jakie ceny zamierza tam zaproponować klientom Matexi?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”