Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lotny

Re: Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Postautor: lotny » 08 lis 2023, 9:27

A jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań, to jeszcze sporo im tam zostało, ciekawe, jak będą schodziły, ale chyba na pniu nie znikają.

oli13

Postautor: oli13 » 08 lis 2023, 9:37

Rozważałem tam zakup ale przy tych kwotach zniechęcił mnie brak podpięcia pod MPEC, tylko własny kocioł gazowy na ogrzewanie i CWU.

Marzena Olesz

Postautor: Marzena Olesz » 08 lis 2023, 14:43

też mnie zdziwiło ogrzewanie na gaz. Cała okolica jest podpięta do MPEC. Mieszkania będą na pewno mega głośne: tramwaj praktycznie 20h na dobę, skrzyżowanie z Ułanów (zapach spalin w mieszkaniu).

hellhax

Postautor: hellhax » 08 lis 2023, 19:16

To akurat nie jest problem przy dzisiejszych technologiach. Na pewno bym nie rezygnował z zakupu z tego powodu. W tej inwestycji jest akurat dużo więcej powodów do rezygnacji, na czele z ceną, stosunkiem cena/jakość, bliskoscia miejskiej autostrady z tramwajami, hałasem.

Rastignac

Postautor: Rastignac » 11 lis 2023, 16:01

lotny pisze:Tylko tu mowa o mieszkaniach w Krakowie, nie wiem czy mając wybór na pewno kupiłbym w Barcelonie, oczywiście mowa o zakupie dla siebie, do mieszkania, w miejscu, które jest głównym ośrodkiem życiowym.

Nie no, wiadomo, że nie ma znaczenia czy kupujemy mieszkanie w Krakowie, Pakistanie, Somalii czy Barcelonie. Wszędzie warte tyle samo jak się tam mieszka ;). Ja tam w tej cenie wolę Barcelonę albo inne kraje południa, gdzie jest taniej, ładniej i przede wszystkim zarabia się więcej (najem!) ;)

fredo

Postautor: fredo » 30 gru 2023, 22:14

To jeszcze kilka zdjęć z innej okolicy - nieźle się ten budynek Vido prezentuje.

Obrazek

Takie jasne płyteczki dobrze wyglądają na elewacji, dobrze, że nie zdecydowano się tu na zbyt ciemny kolor.

fredo

Postautor: fredo » 30 gru 2023, 22:20

Z nieco większego oddalenia, też nieźle wygląda ta nowa inwestycja przy Parku Lotników Polskich.

Obrazek

Na części elewacji jest jeszcze rusztowanie, ale być może do tego czasu już je zdjęto.

Obrazek

No i w okolicy ciągle jest sporo starych domków, już część z nich wystawiona jest na sprzedaż, ciekawe co powstanie w ich miejsce.

mlynek

Postautor: mlynek » 09 lut 2024, 22:37

Z ostatniego spaceru w okolicach ul. Mogilskiej w Krakowie. Wychodzi na to, że inwestycja Vido dewelopera Ekopark już na ukończeniu.

Obrazek

Tu zdjęcie od strony Parku Lotników Polskich, czyli tej lepszej. Faktycznie trzeba przyznać, że są duże okna, balkony chyba spore. Choć nie wiem czy jak będą liście na drzewach, to na dolnych piętrach nie będzie ciemnawo. Tym bardziej, że wygląda na to, że pomiędzy parkiem a terenem inwestycji jest jeszcze jakaś działka zapuszczona.

Obrazek

Tu strona gorsza, czyli widok od al. Jana Pawła II (czy to jeszcze Mogilska?). Raczej trzeba się nastawić na głośne samochody i jeszcze głośniejsze tramwaje, ale od tej strony jest zdecydowanie mniej okien. Tym bardziej, że to chyba północna wystawa jest.

mlynek

Postautor: mlynek » 09 lut 2024, 22:47

Nie wyszło to źle od tej strony, trzeba przyznać, że okna są całkiem pokaźnych rozmiarów.

Obrazek

Balkony też raczej nie małe, całkiem to wygląda przyzwoicie. Plus za elewację z jakiejś ceramiki, sporo zabawy to musiało kosztować, ale prezentuje się dobrze. Może szkoda, że nie poszli w jakiś bardziej wyróżniający się kolor, ale też plus, że w miarę jasne te ściany zrobili.

fredo

Postautor: fredo » 22 lut 2024, 10:04

Nie wiem ile było wyjściowo mieszkań do sprzedania w inwestycji Vido w Krakowie, ale dzisiaj zostało ich 16, więc chyba sporo się sprzedało. No i też zdecydowanie mieszkania nie staniały tam, patrząc na to, co się stało z cenami przez ponad rok, to tak to wyglądało na początku 2023 roku.

Mieszkanie M1 o powierzchni 79,85 m2 - 1,373 mln zł, a w styczniu 2023 było to 1,309 mln zł.
Mieszkanie M3 o powierzchni 91,86 m2 - 1,874 mln zł, a w styczniu 2023 było to 1,782 mln zł.
Mieszkanie M4 o powierzchni 88,33 m2 - 1,802 mln zł, a w styczniu 2023 było to 1,704 mln zł.

Tanio nie było, ale jest jeszcze drożej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”