Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Hej, kontrolujcie wilgotność w mieszkaniu? U mnie na 4 piętrze jest cały czas >80%. Przy otwartych oknach schodzi do 55% po zamknięciu bardzo szybko wraca na 75-85%. Wywiewy oczywiście cały czas otwarte. Prania w mieszkaniu nie szusze. Kratka wentylacyjna moim zdaniem ledwo albo w ogóle nie ciągnie. Sprawdzałem przykładając kartę.

Wiljer pisze:Hej, kontrolujcie wilgotność w mieszkaniu? U mnie na 4 piętrze jest cały czas >80%. Przy otwartych oknach schodzi do 55% po zamknięciu bardzo szybko wraca na 75-85%. Wywiewy oczywiście cały czas otwarte. Prania w mieszkaniu nie szusze. Kratka wentylacyjna moim zdaniem ledwo albo w ogóle nie ciągnie. Sprawdzałem przykładając kartę.
Hej a Czym sprawdzałeś?
Nawilżaczem mi daje niemiarodajne wyniki bo to niskiej jakości sprzęt.
Może jak wyciągnę z garażu oczyszczacz powietrza to on da sensowniejsze.
termo/higro monitorek od Xiaomi, oczyszczaczem praktycznie takie same wyniki
w nowych blokach możliwa jest trochę podniesiona wilgotność ale 80% to już bardzo dużo, czytałem, że na ostatnich piętrach to może być szczególnie widoczne przez słaby ciąg i zazwyczaj rozwiązaniem jest wydłużenie rury kominowej w bloku
ja będę kontaktował się z a administracją, bo moim zdaniem ciągu w kratce nawet po otwarciu okna w ogóle nie ma, listek ręcznika papierowego nie jest zasysany
w nowych blokach możliwa jest trochę podniesiona wilgotność ale 80% to już bardzo dużo, czytałem, że na ostatnich piętrach to może być szczególnie widoczne przez słaby ciąg i zazwyczaj rozwiązaniem jest wydłużenie rury kominowej w bloku
ja będę kontaktował się z a administracją, bo moim zdaniem ciągu w kratce nawet po otwarciu okna w ogóle nie ma, listek ręcznika papierowego nie jest zasysany

Wiljer pisze:termo/higro monitorek od Xiaomi, oczyszczaczem praktycznie takie same wyniki
Robiłeś jakąś interwencję u administracji?
Bo dziś u mnie wentylacja huczy jakby było tam małe tornado.
Nie nie, jeszcze się nie kontaktowałem z adm. U mnie też było słychać i pierwszy raz coś faktycznie ciągła. Przypuszczam że to przez wiatr.

Wiljer pisze:Nie nie, jeszcze się nie kontaktowałem z adm. U mnie też było słychać i pierwszy raz coś faktycznie ciągła. Przypuszczam że to przez wiatr.
Wiało już nieraz więcej, a takiego dmuchania w wentylacji nie pamiętam.
Najwyraźniej włączyli
Być może coś otworzyli, bo teraz nie wieje mocno a kratki działają. U mnie w kuchni nic nie slychać ale kartkę papieru zaciąga więc jest ok, w łazience lekki szum ale nie jakiś przeszkadzający. Jeśli u Ciebie bardzo zaciąga (bo ruzmiem, że ciągnie powietrze, a nie dmucha) to możesz wywietrzniki w oknach lekko przymknąć.
Chyba jeszcze anemostat można wyregulować (zmniejszyć przepływ powietrza).
Witam , czy ktoś nie chce odsprzedać komórki lokatorskiej, miejsca postojowego ? Jakby ktoś, coś to bardzo proszę o info. Pozdrawiam Sąsiadów
Czy ktoś nie chce odsprzedać mniejszego mieszkania 36-40 m2. Pozdrawiam 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”