Pytanie do osób które kupiły mieszkanie w tej inwestycji, czy jest jakaś grupa mieszkańców na F B ?
Wiadomo kiedy odbiór? Jak dzwonię do dewelopera to ciągle przekłada termin.
Blok wygląda na skończony, zagospodarowanie terenu / zieleń nieruszona..
Pozdrawiam
Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum
Re: Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum
Nie kojarzę żadnej grupy, jedynie stronę dewelopera na .. Też czekamy na mieszkanie w tej inwestycji.
Helgenn pisze:Też czekamy na mieszkanie w tej inwestycji.
Co zaważyło na decyzji? Bo mam mieszane odczucia odnośnie tej okolicy, choć z przewagą pozytywnych. Chętnie poznam argumenty za tą okolicą i jej wady.
czyzy pisze:Helgenn pisze:Też czekamy na mieszkanie w tej inwestycji.
Co zaważyło na decyzji? Bo mam mieszane odczucia odnośnie tej okolicy, choć z przewagą pozytywnych. Chętnie poznam argumenty za tą okolicą i jej wady.
Mieszkam parę ulic dalej, potrzebowaliśmy większego mieszkania

Z głównych plusów:
- bardzo dobry dojazd z stronę centrum i Huty
- ciekawe trasy spacerowe (Tauron i park lotników, dużo miejsc na Hucie)
- sporo sklepów w okolicy
- dobra infrastruktura na NH pod względem dzieci (ośrodki zdrowia, szkoły, przedszkola itd.)
Minusy:
- trochę daleko do centrum (choć nie ma tragedii)
- w tej okolicy "domkow" nie ma sklepów pod nosem jak na osiedlu albo warzywniaka itd.
Co do samej sytuacji z HK to w obecnym bloku też mam kotłownie i były podobne opóźnienia przy odbiorze
Helgenn pisze:Co do samej sytuacji z HK to w obecnym bloku też mam kotłownie i były podobne opóźnienia przy odbiorze
Wiesz coś może na temat terminu odbioru oraz zagospodarowania terenu przed budynkiem?
greg40 pisze:Helgenn pisze:Co do samej sytuacji z HK to w obecnym bloku też mam kotłownie i były podobne opóźnienia przy odbiorze
Wiesz coś może na temat terminu odbioru oraz zagospodarowania terenu przed budynkiem?
Nie ma jeszcze terminu odbioru, na razie mówią o październiku, ale ciężko stwierdzić ile będzie opóźnienia.
Co do zagospodarowania deweloper nadal będzie w okolicy budował kolejna inwestycję (Loft) i mają wtedy kończyć Poleską. Kierownik kiedyś mi mówił, że po utworzeniu wspólnoty ma być spotkanie z mieszkańcami, żeby zagłosować jak dokładnie ma to wyglądać (przez pierwszy rok deweloper będzie też zarządcą)
Faktycznie stoi i nieźle się prezentuje nowy budynek przy ul. Poleskiej 5.

Bardzo w porządku jest ten trawnik przy budynku, to jednak gwarantuje kawałek przestrzeni przed oknami, choć szkoda, że nie zagospodarowano go jakoś ciekawiej.

Storna południowa i zachodnia budynku, od czego te małe okna, to klatka schodowa?

Bardzo w porządku jest ten trawnik przy budynku, to jednak gwarantuje kawałek przestrzeni przed oknami, choć szkoda, że nie zagospodarowano go jakoś ciekawiej.

Storna południowa i zachodnia budynku, od czego te małe okna, to klatka schodowa?
Balkony są całkiem spore, przeszklenia też dosyć obszerne.

A skoro jest winda, garaż podziemny, to znaczy, że uczy się ten deweloper budując w tej okolicy.

Jak już będą odbiory nowych mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, to wrzuć ktoś zdjęcia, jak to w środku wygląda.

A skoro jest winda, garaż podziemny, to znaczy, że uczy się ten deweloper budując w tej okolicy.

Jak już będą odbiory nowych mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, to wrzuć ktoś zdjęcia, jak to w środku wygląda.
Masakra jak się zmieniła tamta lokalizacja. Kiedyś nie było nic i puste działeczki, a teraz proszę bardzo ile bloczków tam powstało. Głównym minusem jest wąska uliczka z zastawionymi samochodami na chodnikach. Niestety tamta lokalizacja nie jest dostosowana do większej przepustowości. Dobrze, że w miarę szybko można wyjechać na Al. Pokoju lub Jana Pawła II.
Czy budynek uzyskał już pozwolenie na uzytkowanie i czy deweloper wydaje klucze?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”