Osiedle ul.Centralna Kraków - inwestor Develia - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
czang

Re: Osiedle ul.Centralna Kraków - inwestor Develia - opinie na forum

Postautor: czang » 08 wrz 2023, 9:13

pozdro pisze:Zdziwiłbyś się poszukaj na otodom. Całkiem ok mieszkania z wtórnego tak koło 80-100m2za powiedzmy 900k

Sensownego mieszkania w tych pieniądzach nie znajdziesz. No chyba, że celujesz w blok z płyty, mieszkanie, w którym wszystko jest do wydarcia lub okolicy, z której często lepiej dojechać do Brzeska, niż do centrum Krakowa.

lotny

Postautor: lotny » 05 mar 2024, 16:50

A ja chętnie poznałbym opinię kogoś, kto mieszka na osiedlu zbudowanym przez Develię przy ul. Centranej / Galicyjskiej / Ciesielskiego. Mieszkańców jest tam już całkiem sporo, zaczęły się w okolicy pojawiać też usługi, miasto planuje budowę nowej szkoły po sąsiedzku, sporo połączeń drogowych nowych tam powstało. Robi się z tego funkcjonalny kawałek miasta, do tego nieźle skomunikowany z innymi częściami Krakowa. Szkoda tylko, że najpewniej nie powstanie tam ten teren zielony przy Expo Kraków, bo park, choćby niewielki bardzo by się tam przydał.

Jak to wygląda z perspektywy mieszkających tam osób?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 06 mar 2024, 8:36

lotny pisze:A ja chętnie poznałbym opinię kogoś, kto mieszka na osiedlu zbudowanym przez Develię przy ul. Centranej / Galicyjskiej / Ciesielskiego. Mieszkańców jest tam już całkiem sporo, zaczęły się w okolicy pojawiać też usługi, miasto planuje budowę nowej szkoły po sąsiedzku, sporo połączeń drogowych nowych tam powstało. Robi się z tego funkcjonalny kawałek miasta, do tego nieźle skomunikowany z innymi częściami Krakowa. Szkoda tylko, że najpewniej nie powstanie tam ten teren zielony przy Expo Kraków, bo park, choćby niewielki bardzo by się tam przydał.

Jak to wygląda z perspektywy mieszkających tam osób?

Kupiłem mieszkanie na tym osiedlu w 2021, bo zachęciła mnie niska cena w porównaniu do innych inwestycji i znam to miejsce od dziecka, bo mieszkałem w tych rejonach praktycznie od urodzenia, gdy tam była jeszcze łąka :). Podczas przekazywania lokali to w moim przypadku nie było problemów z mieszkaniem (choć wiem, że w innych mieszkaniach usterki były). Mieszkanie dobrze zaprojektowane z oknami na dwie strony (w zasadzie tylko takie mnie interesowało). Co do wykonania części wspólnych to jest tak jak w folderach i zdjęciach inwestycji. W kwestii wygłuszenia mieszkania to z klatki nie słychać nic. W mieszkaniu rozmów sąsiadów też nie słychać. Słychać wirującą pralkę i jeśli ktoś robi imprezkę i ludzie się przekrzykują. Do reszty nie mam co się doczepić. Jeśli chodzi o okolicę to jestem zadowolony, bo w promieniu kilometra można wybierać pomiędzy sklepami. Jest też szkoła, przedszkola, żłobki. Nie brakuje niczego. Podsumowując, wiedziałem co kupuje i w jakim standardzie.

lotny

Postautor: lotny » 06 mar 2024, 11:02

scr4tchi pisze:Podsumowując, wiedziałem co kupuje i w jakim standardzie.

Dzięki za podzielenie się opinią, pytam bo będzie wchodził chyba niedługo nowy projekt dewelopera Develia - Centralna Vita i tak się zastanawiam co o tym myśleć.

A czy pobliska elektrociepłownia w Łęgu rodzi jakieś niedogodności?

Jak z wjazdem i wyjazdem z osiedla, korkuje się?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 06 mar 2024, 11:30

lotny pisze:
scr4tchi pisze:Podsumowując, wiedziałem co kupuje i w jakim standardzie.

Dzięki za podzielenie się opinią, pytam bo będzie wchodził chyba niedługo nowy projekt dewelopera Develia - Centralna Vita i tak się zastanawiam co o tym myśleć.

A czy pobliska elektrociepłownia w Łęgu rodzi jakieś niedogodności?

Jak z wjazdem i wyjazdem z osiedla, korkuje się?

Elektrociepłownia po prostu jest i tyle. Nie ma żadnych niedogodności, bo nic nie czuć itp. Jeśli oczywiście o to chodzi. Na ten moment Romana Ciesielskiego nie korkuje się, lecz nie jestem w stanie przewidzieć co będzie jak dowalą tam kolejne osiem bloków... Jeśli zastanawiasz się nad tą inwestycją to polowałbym na ten pierwszy blok, bo to jeszcze w miarę ta odległość do przystanku tramwajowego. Ja ze swojego bloku do przystanku Centralna dochodzę w 9 minut (normalne tempo). Wnioskuję, że z inwestycji Centralna Vita będzie to jakieś 15 minut.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”