lotny pisze:A ja chętnie poznałbym opinię kogoś, kto mieszka na osiedlu zbudowanym przez Develię przy ul. Centranej / Galicyjskiej / Ciesielskiego. Mieszkańców jest tam już całkiem sporo, zaczęły się w okolicy pojawiać też usługi, miasto planuje budowę nowej szkoły po sąsiedzku, sporo połączeń drogowych nowych tam powstało. Robi się z tego funkcjonalny kawałek miasta, do tego nieźle skomunikowany z innymi częściami Krakowa. Szkoda tylko, że najpewniej nie powstanie tam ten teren zielony przy Expo Kraków, bo park, choćby niewielki bardzo by się tam przydał.
Jak to wygląda z perspektywy mieszkających tam osób?
Kupiłem mieszkanie na tym osiedlu w 2021, bo zachęciła mnie niska cena w porównaniu do innych inwestycji i znam to miejsce od dziecka, bo mieszkałem w tych rejonach praktycznie od urodzenia, gdy tam była jeszcze łąka

. Podczas przekazywania lokali to w moim przypadku nie było problemów z mieszkaniem (choć wiem, że w innych mieszkaniach usterki były). Mieszkanie dobrze zaprojektowane z oknami na dwie strony (w zasadzie tylko takie mnie interesowało). Co do wykonania części wspólnych to jest tak jak w folderach i zdjęciach inwestycji. W kwestii wygłuszenia mieszkania to z klatki nie słychać nic. W mieszkaniu rozmów sąsiadów też nie słychać. Słychać wirującą pralkę i jeśli ktoś robi imprezkę i ludzie się przekrzykują. Do reszty nie mam co się doczepić. Jeśli chodzi o okolicę to jestem zadowolony, bo w promieniu kilometra można wybierać pomiędzy sklepami. Jest też szkoła, przedszkola, żłobki. Nie brakuje niczego. Podsumowując, wiedziałem co kupuje i w jakim standardzie.