Inwestycja Zalesie Nokturn Kraków / Nokturn Deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mikrus

Re: Inwestycja Zalesie Nokturn Kraków / Nokturn Deweloper - opinie na forum

Postautor: mikrus » 21 maja 2024, 16:28

@Mar G, a co sądzisz o tej okolicy, bo chyba dobrze się w tych rejonach orientujesz?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Nokturn

Sam budynek, który ma powstać w ramach inwestycji Zalesie w Krakowie wygląda dosyć standardowo. Choć mam wrażenie, że mocno blisko jest ten trójkątny blok. I w tej szczelinie zaplanowano chyba jakieś okna też. Przez te okna chyba nie będzie powalającego widoku ; )

mikrus

Postautor: mikrus » 21 maja 2024, 17:07

Dobrze widzę, że na parterze od strony ul. Zaplanowano lokale usługowe? Tak na pierwszy rzut oka, to plus też za spore balkony.

A jak tam jest z dostępem do komunikacji publicznej? Da się tam funkcjonować bez samochodu lub z jednym samochodem na rodzinę?

Mar G

Postautor: Mar G » 22 maja 2024, 7:07

mikrus pisze:@Mar G, a co sądzisz o tej okolicy, bo chyba dobrze się w tych rejonach orientujesz?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Nokturn

wypowiedziałem się kilka postów wcześniej - zamieszkać w tym obiekcie wyobrażam sobie tylko od strony zachodniej - mając widok nad dachami domków na zieleń.
okna na Kobierzyńską, która po zbudowaniu rond przy Zawiłej zostanie jeszcze intensywniej zalana samochodami z Klinów przy zawieszeniu budowy ul. 8 Pułku - mogą zaserwować jedynie nieustający hałas, smród spalin i nerwicę.
o zakupie mieszkania przy szczelinie między segmentami szkoda nawet wspominać

ympek

Postautor: ympek » 23 maja 2024, 13:19

A jak tam jest z dostępem do komunikacji publicznej? Da się tam funkcjonować bez samochodu lub z jednym samochodem na rodzinę?

Całkiem spoko. Ok. 800m do przystanku tramwajowego Kampus UJ - jak dla mnie całkiem przyzwoita odległość od nitki. Jest też oczywiście autobus wzdłuż Kobierzyńskiej (np. 194 na Azory, przez Rondo Grunwaldzkie i aleje), przy czym nie jest to opcja na której można polegać tak jak na tramwaju ze względu na korki.

Ogólnie jako mieszkaniec okolicy zgadzam się z @Mar G - mieszkania z oknami od strony ul. Zalesie powinny być jak najbardziej OK.

AnnaPB

Postautor: AnnaPB » 08 cze 2024, 18:27

Osobiście interesowałam się zakupem mieszkania w tej inwestycji więc mogę dorzucić parę informacji.

Tak jak zostało to już wspomniane, największy sens ma zakup mieszkania z oknami od ul. Zalesie. Deweloper w prospekcie informacyjnym ma wymienione zagrożenie hałasem do 68dB od strony ul. Kobierzyńskiej.

Blok ma ogrzewanie gazowe, mimo że w niedalekiej odległości biegnie miejska sieć ciepłownicza. Niedawno przyjęta dyrektywa UE nakazuje, by w przyszłości wszystkie nowe budynki były zeroemisyjne. Już istniejące budynki z ogrzewaniem gazowym trzeba będzie więc kiedyś zmodernizować, a to niestety oznacza dodatkowe koszty dla właścicieli przy nie małej już cenie za metr.

Deweloper przewidział lokale usługowe na parterze budynku a także miejsca postojowe w garażu dla klientów. W przypadku braku zainteresowania ich zakupem wśród właścicieli lokali usługowych miejsca te zostaną udostępnione do sprzedaży właścicielom lokali mieszkalnych. W takiej sytuacji byłam zainteresowana czy wejścia do klatek z poziomu garażu będą w jakiś sposób zabezpieczone i niestety otrzymałam odpowiedź, że nie.
Druga sprawa, mogę sobie wyobrazić jak jakiś klient parkuje na miejscu prywatnym bo wszystkie przypisane do lokali zajęte, "no bo przecież tylko na 5 minut".

Kolejnym minusem tej inwestycji jest brak miejsc postojowych dla odwiedzających. Na tą chwilę jest darmowy parking naprzeciwko restauracji Tesone,
ale za jakiś czas może zniknąć bo tamta działka wygląda atrakcyjnie :) poza tym w okolicy mało miejsc gdzie można zaparkować.

Finalnie, zrezygnowałam z zakupu (chciałam kupić dla siebie), za dużo było dla mnie minusów przy takiej cenie.

Greg2024

Postautor: Greg2024 » 07 wrz 2024, 10:44

Hej , kupiłem mieszkanie w tej inwestycji . Szukałem dość dużego mieszkania w tej okolicy i niczego lepszego nie znalazłem . Mam nadzieję, że będzie się dobrze mieszkało:):)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”