Faktoria Młyn Kraków / Młyn Lelitów od Money Square - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Krakua

Re: Faktoria Młyn Kraków / Młyn Lelitów od Money Square - opinie na forum

Postautor: Krakua » 01 cze 2024, 12:25

Miejscenaziemi pisze:Hmm bezdomni i tak się kręcą w tam tej okolicy. Ogólnie nie jest to jakaś mega luksusowa lokalizacja, ale apartamenty mają być:D marketing na stronie mają całkiem niezły.

Lokalizacja mocno słabo a reklamują jakby to była inwestycja 200m od Wawelu

fjrc

Postautor: fjrc » 01 cze 2024, 14:39

Lokalizacja taka niby w mieście, a przedmieście. I tak lepiej niż strefa cegielnia ale tam przynajmniej ceny odpowiednio niższe.
Mimo wszystko bardzo dobrze, że powstają takie inwestycje i rewitalizuje się stare budynki. Będzie miało to ciekawy klimat jak zostanie ukończone.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 01 cze 2024, 17:30

fjrc pisze:Lokalizacja taka niby w mieście, a przedmieście. I tak lepiej niż strefa cegielnia ale tam przynajmniej ceny odpowiednio niższe.
Mimo wszystko bardzo dobrze, że powstają takie inwestycje i rewitalizuje się stare budynki. Będzie miało to ciekawy klimat jak zostanie ukończone.

Tylko co tutaj porównywać jak cegielnię przez rok dało się kupić za 8k/m2, jeszcze na jesień 23 były ceny 8.5-9k a tutaj sprzedaż od początku była w okolicach 15k/m2.

Marco12

Postautor: Marco12 » 01 cze 2024, 18:02

Tuzinek pisze:
fjrc pisze:Lokalizacja taka niby w mieście, a przedmieście. I tak lepiej niż strefa cegielnia ale tam przynajmniej ceny odpowiednio niższe.

Tylko co tutaj porównywać jak cegielnię przez rok dało się kupić za 8k/m2, jeszcze na jesień 23 były ceny 8.5-9k a tutaj sprzedaż od początku była w okolicach 15k/m2.

Nie zgodzę się. Gdy pierwszy raz znalazłem inwestycję, tj. jakoś końcem 2023 roku, startowali z cenami jakieś 11 500 - 12 500 / m2. Ja miałem zarezerwowane wstępnie mieszkanie 40m2 z balkonem za 12 300 zł. Ale cóż, nie mogłem się zdecydować i nie zabrałem się za to odpowiednio i rezerwacja mi przeszła.
Teraz ceny mają po 15 tys, co uważam, że i tak nie jest cenę bardzo wywaloną w kosmos. Co można teraz w Krakowie dostać za te pieniądze w stanie deweloperskim? Raczej oprócz kwadratowych bloków na klinach czy górce narodowej to cieżko cokolwiek sensownego złapać w tej cenie.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 01 cze 2024, 20:17

Marco12 pisze:
Tuzinek pisze:

Nie zgodzę się. Gdy pierwszy raz znalazłem inwestycję, tj. jakoś końcem 2023 roku, startowali z cenami jakieś 11 500 - 12 500 / m2. Ja miałem zarezerwowane wstępnie mieszkanie 40m2 z balkonem za 12 300 zł. Ale cóż, nie mogłem się zdecydować i nie zabrałem się za to odpowiednio i rezerwacja mi przeszła.
Teraz ceny mają po 15 tys, co uważam, że i tak nie jest cenę bardzo wywaloną w kosmos. Co można teraz w Krakowie dostać za te pieniądze w stanie deweloperskim? Raczej oprócz kwadratowych bloków na klinach czy górce narodowej to cieżko cokolwiek sensownego złapać w tej cenie.

Może pomyliłeś inwestycje lub chciałeś duże mieszkanie/kiepski układ. W wątku od czerwca były przykłady różnych cen i generalnie wszystko oscylowało wokół 15k od początku licząc mieszkania 2-3 pokojowe. Kilka mieszkań było za niecałe 14k

Marco12

Postautor: Marco12 » 01 cze 2024, 21:58

Tuzinek pisze:
Marco12 pisze:
Tuzinek pisze:

Może pomyliłeś inwestycje lub chciałeś duże mieszkanie/kiepski układ. W wątku od czerwca były przykłady różnych cen i generalnie wszystko oscylowało wokół 15k od początku licząc mieszkania 2-3 pokojowe. Kilka mieszkań było za niecałe 14k

Cennikowo, mieszkanie 2 pokoje, 41,17m2 z loggią wychodziło 13 100 / 1m2, ale po rabacie wyszło 12 700 zł / 1m2 (3% rabatu, zwracam honor, nie 12 300, sprawdziłem na mailach). Także nie pomyliłem inwestycji ;)

Miejscenaziemi

Postautor: Miejscenaziemi » 02 cze 2024, 0:14

Krakua pisze:
Miejscenaziemi pisze:Hmm bezdomni i tak się kręcą w tam tej okolicy. Ogólnie nie jest to jakaś mega luksusowa lokalizacja, ale apartamenty mają być:D marketing na stronie mają całkiem niezły.

Lokalizacja mocno słabo a reklamują jakby to była inwestycja 200m od Wawelu

No dokładnie, a do Wawelu jakby nie patrzeć daleko. Ale wizualizacje całkiem przyjemnie. Po mimo wszystko uważam, że cena mocno wygórowana.

Miejscenaziemi

Postautor: Miejscenaziemi » 02 cze 2024, 0:19

Ale wiecie co mnie kusi :twisted: żeby tak skrzyknąć ludzi, którzy mają mieszkania, żeby wystawili je fejkowo na sprzedaż za jakieś 6-8k/m2. I wtedy wszystkie portale pokazywałby średnie ceny dużo niższe, więc deweloperzy, flipperzy, sprzedający musieliby dostosować się do nich... I tak o to mieszkania by staniały :D :twisted:

Krakua

Postautor: Krakua » 02 cze 2024, 7:55

Dla mnie najśmielszy jest fakt że ktoś płaci 16k i nie ma balkonu.
Ponad 80% mieszkań nie ma.
Rozumiem mieszkać w centrum lub blisko błoń n jakiegoś atrakcyjnego parku miejsca i przełknąć fakt braku ale w takiej sytuacji?

neo

Postautor: neo » 02 cze 2024, 8:47

Krakua pisze:Dla mnie najśmielszy jest fakt że ktoś płaci 16k i nie ma balkonu.
Ponad 80% mieszkań nie ma.

Może będą sznurki do suszenia między drzewami kiedyś, jak na osiedlach z blokami bez balkonów w Hucie czy na Azorach.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”