Na stronie inwestora pojawiło sie więcej informacji, wraz z listą mieszkań.
"W I etapie zrealizowany zostanie 3 kondygnacyjny budynek od ul. Żółkiewskiego nr 10 o 20 lokalach mieszkalnych o powierzchni od 29 do 60 mkw oraz 2 lokale użytkowe o powierzchni 135 i 194 mkw w parterze budynku. W podziemiu zlokalizowanych będzie 10 miejsc postojowych."
orioninvestment.pl/PL-H4/oferta/25/platinum-residence.html
Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum
Re: Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum
muzyd pisze:Na stronie inwestora pojawiło sie więcej informacji, wraz z listą mieszkań.
Faktycznie, no i szkoda, że nie ma większych mieszkań niż 2-poojowe, a może byliby chętni na większe lokale w takiej współczesnej kamienicy. Tu wychodzi, że raczej inwestycja z lokalami na wynajem. I nawet dosyć duże mieszkania, ok. 60 m2, też mają po dwa pokoje. Pewnie wymusza to trochę kamienicowa liczba i rozłożenie okien na elewacji. Za tu budynek jaki taki, choć ciekawi mnie, jak finalnie wyjdzie.
Re: Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum
Większość mieszkań ma wysokie sufity, nawet 4.80m.
To już fajna wysokość na której można rozważyć antresolę.
To już fajna wysokość na której można rozważyć antresolę.
Z wyższym sufitiem ~30k, z normalnym ~25k. Miejsce parkingowe 123k. Pytałem o te większe 60m2
muzyd pisze:Z wyższym sufitiem ~30k, z normalnym ~25k. Miejsce parkingowe 123k. Pytałem o te większe 60m2
czyli miejsce parkingowe 10 T PLN/m2
niedawno mieszkania w dobrym miejscu taką stawkę miały. chichot rynku
Nowsze wizualizacje trochę więcej pokazują odnośnie budynków, które tam mają powstać. Moim zdaniem szkoda, że nie pociągnęli tego jeszcze w górę o piętro albo dwa, bo w okolicy nie brakuje wyższych budynków, a tu wygląda coś, co po ukończeniu prosiłoby się o nadbudowę. Elewacja fajnie, że w jakichś płytkach chyba powyżej parteru (choć nie na całym budynku), choć fantazją nie powala. Szkoda, że nie zdecydowano się na jakiś ciekawy detal na elewacji, ale wiadomo, to by podnosiło koszty, a przecież nie po to deweloper buduje, żeby było ładnie, tylko, żeby zarobił ; )

Wizualizacja: deweloper Orion Investment S.A.
Ciekawe, czy tam będzie garaż podziemny, a jeżeli tak, to czy z windą, czy ze zjazdem? I wysokość pomieszczeń powyżej parteru nie wydaje się jakaś przesadnie duża. Antresola może i fajna sprawa, ale to jednak jest trochę szycia w takim mieszkaniu. Inna sprawa, że to raczej nie są lokale do założenia rodziny i spokojnego życia. Może ktoś majętny kupi dziecku, żeby miało gdzie mieszkać na studiach? Może ludzie wykupią pod wynajem dla turystów? Bo lokalizacja niezła. Ale tak do życia na co dzień, to nie wiem czy najlepsza opcja w pobliżu jednego z najbardziej ruchliwych rond w Krakowie.

Wizualizacja: deweloper Orion Investment S.A.
Ciekawe, czy tam będzie garaż podziemny, a jeżeli tak, to czy z windą, czy ze zjazdem? I wysokość pomieszczeń powyżej parteru nie wydaje się jakaś przesadnie duża. Antresola może i fajna sprawa, ale to jednak jest trochę szycia w takim mieszkaniu. Inna sprawa, że to raczej nie są lokale do założenia rodziny i spokojnego życia. Może ktoś majętny kupi dziecku, żeby miało gdzie mieszkać na studiach? Może ludzie wykupią pod wynajem dla turystów? Bo lokalizacja niezła. Ale tak do życia na co dzień, to nie wiem czy najlepsza opcja w pobliżu jednego z najbardziej ruchliwych rond w Krakowie.
A tak idzie budowa tej nowej kamienicy widziana od strony ul. Żółkiewskiego w Krakowie prowadzona przez dewelopera Orion Investment.

Ja nie wiem, ale ta ulica robi na mniej mimo wszystko wrażenie nieco obskurnej, może nieco dalej jest chwilami lepiej, ale jednak... ta ściana z brudnej cegły... Ciekawe czy ona zniknie wraz z ukończeniem nowej inwestycji

Ja nie wiem, ale ta ulica robi na mniej mimo wszystko wrażenie nieco obskurnej, może nieco dalej jest chwilami lepiej, ale jednak... ta ściana z brudnej cegły... Ciekawe czy ona zniknie wraz z ukończeniem nowej inwestycji
I jeszcze jedno zdjęcie z tej budowy niedaleko Ronda Grzegórzeckiego.

Ciekawi mnie, jak to wyjdzie finalnie. No i zdjęcia mają kilka dni już, więc coś tam się więcej mogło zmienić.

Ciekawi mnie, jak to wyjdzie finalnie. No i zdjęcia mają kilka dni już, więc coś tam się więcej mogło zmienić.
tak, przyrasta kolejna kondygnacja tej zacnej lokalizacji ...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”