Ułanów 58 Kraków od Super Krak - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Ułanów 58 Kraków od Super Krak - opinie na forum

Postautor: Master » 15 lip 2024, 13:17

przyjezdny pisze:Teraz nie mam zamiaru dzwonić, bo już kupiliśmy mieszkanie w innej inwestycji. Trochę żałowaliśmy tego na Ułanów, bo w zeszłym roku mieszkania były tam za 14-15k m^2, a inwestycja na tle innych wyróżniała się standardem wykończenia i stosunkiem ceny do lokalizacji. Na prawdę ładny jest ten blok, super klatki schodowe, drewniane okna w mieszkaniach i przede wszystkim bardzo fajnie zagospodarowany teren wokół bloku.

Ale nie masz wrażenia, że ten blok to trochę wciśnięty tam w zabudowę po sąsiedzku? Nie jest źle, jeśli chodzi o wygląd, ale też nie mam wrażenia, żeby się jakoś specjalnie wyróżniał na tle tego, co się buduje w Krakowie, ale może ja coś przeoczyłem. No i teraz z tymi cenami mieszkań w okolicach 19k zł/m2, to nieźle pojechali. Ciekawe, jak im to będzie schodziło, ale chyba mają sporo zapasu na marży, skoro temat im się spinał, i to pewnie z niezłym zyskiem przy cenach na poziomie 14-15k.

Z ciekawości, to gdzie znaleźliście sensowną alternatywę?

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 16 lip 2024, 22:00

Master pisze:Ale nie masz wrażenia, że ten blok to trochę wciśnięty tam w zabudowę po sąsiedzku? Nie jest źle, jeśli chodzi o wygląd, ale też nie mam wrażenia, żeby się jakoś specjalnie wyróżniał na tle tego, co się buduje w Krakowie, ale może ja coś przeoczyłem. No i teraz z tymi cenami mieszkań w okolicach 19k zł/m2, to nieźle pojechali. Ciekawe, jak im to będzie schodziło, ale chyba mają sporo zapasu na marży, skoro temat im się spinał, i to pewnie z niezłym zyskiem przy cenach na poziomie 14-15k.

Zgadzam się, że blok jest mocno wciśnięty pomiędzy sąsiednie budynki na ul. Ułanów. Natomiast za blokiem, w stronę ul. Meissnera jest trochę przestrzeni i ten teren został fajnie zagospodarowany. Dużo zależy gdzie w bloku znajduje się dane mieszkanie, bo bryła budynku ma mocno nieregularny kształt. Można trafić na mieszkanie gdzie zagląda się sąsiadowi w okno, ale są też takie gdzie sporo zieleni jest za oknem.

Ale to wszystko nie zmienia faktu, który opisałeś. Blok ukończony rok temu, więc żadnych innych pretekstów niż chęć maksymalizacji zysków nie było żeby nagle podnieść ceny o 20%.

Master pisze:Z ciekawości, to gdzie znaleźliście sensowną alternatywę?

Finalnie kupiliśmy mieszkanie na Górce Narodowej od MwM. W tych samych pieniądzach co na Ułanów dostaliśmy 5m^2 więcej mieszkania i spory taras od południowej strony, z którego mamy super widok. Mieliśmy też trochę ograniczony wybór, bo interesowały nas inwestycje oddane do użytku lub na ukończeniu, w których można było zobaczyć mieszkanie na żywo przed zakupem.

realista

Postautor: realista » 16 lip 2024, 22:52

przyjezdny pisze:Finalnie kupiliśmy mieszkanie na Górce Narodowej od MwM. W tych samych pieniądzach co na Ułanów dostaliśmy 5m^2 więcej mieszkania i spory taras od południowej strony, z którego mamy super widok. Mieliśmy też trochę ograniczony wybór, bo interesowały nas inwestycje oddane do użytku lub na ukończeniu, w których można było zobaczyć mieszkanie na żywo przed zakupem.

czy ten fajny widok to blok znajdujący się kilka metrów naprzeciw owego tarasu znad którego spoglądają na nas sąsiedzi mający balkon piętro wyżej?

mop

Postautor: mop » 18 lip 2024, 9:18

realista pisze:
przyjezdny pisze:Finalnie kupiliśmy mieszkanie na Górce Narodowej od MwM. W tych samych pieniądzach co na Ułanów dostaliśmy 5m^2 więcej mieszkania i spory taras od południowej strony, z którego mamy super widok. Mieliśmy też trochę ograniczony wybór, bo interesowały nas inwestycje oddane do użytku lub na ukończeniu, w których można było zobaczyć mieszkanie na żywo przed zakupem.

czy ten fajny widok to blok znajdujący się kilka metrów naprzeciw owego tarasu znad którego spoglądają na nas sąsiedzi mający balkon piętro wyżej?

Przecież ten blok jest wąski, więc zasłania tylko część widoku. Nie idealnie, ale nadal spoko. Oczywiście nie dla ciebie, to wiemy

realista

Postautor: realista » 18 lip 2024, 10:29

mop pisze:
realista pisze:

Przecież ten blok jest wąski, więc zasłania tylko część widoku. Nie idealnie, ale nadal spoko. Oczywiście nie dla ciebie, to wiemy

a no jak wąski blok to nie było tematu, można zamknąć jedno oko i nie będzie widać, zawsze taras mógł być po środku 'studni'
Obrazek

mop

Postautor: mop » 18 lip 2024, 11:21

jakiego tematu nie ma? nie jest idealnie, ale widocznie kupujący jest gotowy na taki kompromis

Master

Postautor: Master » 18 lip 2024, 14:39

Jedno, to nie ten wątek.

A drugie, to nie ma się co czepiać tarasu (ile on ma metrów?), bo jest go kawałek i boki i skosy, to jednak nie wychodzą na sąsiedni blok. Jak dla mnie, to całkiem poprawnie. Mieszkań, gdzie masz taki teraz z widokiem na całe miasto, bez żadnych przysłon, to jest może kilkanaście w Krakowie.

przyjezdny pisze:Finalnie kupiliśmy mieszkanie na Górce Narodowej od MwM. W tych samych pieniądzach co na Ułanów dostaliśmy 5m^2 więcej mieszkania i spory taras od południowej strony, z którego mamy super widok.

Napiszesz coś więcej o tej inwestycji we właściwym temacie?

michal555

Postautor: michal555 » 13 gru 2024, 13:08

Dzień dobry ;)

Szukam na wiele sposobów, więc spróbuję również tutaj.

Oglądałem jedno mieszkanie (niestety na 2 piętrze od ulicy) i zasięgnąłem informacji od znajomego, który tam mieszka. Wychodzi na to, że sporo mieszkań stoi pustych i nie są nawet wykańczane, a odbiór budynku był ponad rok temu.
Zakładam, że duża ich część została kupiona inwestycyjnie do późniejszej odsprzedaży.

Czy ktoś posiada mieszkanie w inwestycji Ułanów 58 i planuje sprzedać je w najbliższym czasie? Interesuje mnie 3 lub 4 piętro, od 60m2 w górę.
Zapraszam pod adres michalotw555 [małpa] gmail.com

Pozdrawiam,
Michał

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 13 gru 2024, 13:36

michal555 pisze:Dzień dobry ;)

Szukam na wiele sposobów, więc spróbuję również tutaj.

Oglądałem jedno mieszkanie (niestety na 2 piętrze od ulicy) i zasięgnąłem informacji od znajomego, który tam mieszka. Wychodzi na to, że sporo mieszkań stoi pustych i nie są nawet wykańczane, a odbiór budynku był ponad rok temu.
Zakładam, że duża ich część została kupiona inwestycyjnie do późniejszej odsprzedaży.

Czy ktoś posiada mieszkanie w inwestycji Ułanów 58 i planuje sprzedać je w najbliższym czasie? Interesuje mnie 3 lub 4 piętro, od 60m2 w górę.
Zapraszam pod adres michalotw555 [małpa] gmail.com

Pozdrawiam,
Michał

pustostany w Krakowie?

niemożliwe ...

Marzena Olesz

Postautor: Marzena Olesz » 14 gru 2024, 20:27

:!: Mieszkania 60+metrów są już zamieszkane (te nie od ulicy). Wyjątek to mieszkania 69m2 z 1 sypialnia od ulicy po prawej stronie budynku. Chyba 1 i 2 piętro są wystawione na sprzedaż przez flipperow

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”