Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Też kupiłem mieszkanie w tej inwestycji.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2021, 8:15 przez zorkadar, łącznie zmieniany 2 razy.
Gaz w tych czasach o matko. Co za przezytek.
Ja rozumiem klimatyzacje do ogrzewania lub pompy ciepla. Ale gaz? Lol serio ladnie odlecieli.
Styropianu na sciany braklo? Rekuperatorów nie zamontowali ze nie montuja klimatyzacji w mieszkaniach?
Ja rozumiem klimatyzacje do ogrzewania lub pompy ciepla. Ale gaz? Lol serio ladnie odlecieli.

Styropianu na sciany braklo? Rekuperatorów nie zamontowali ze nie montuja klimatyzacji w mieszkaniach?
pozdro pisze:Gaz w tych czasach o matko. Co za przezytek.
Ja rozumiem klimatyzacje do ogrzewania lub pompy ciepla. Ale gaz? Lol serio ladnie odlecieli.![]()
He, chyba odlatujesz

Dokładnie, chłop odleciał. Czym chcesz grzać jak nie ma centralnego, a budynek jest ocieplony
Klimą to sobie dogrzewać możesz w chłodne wiosenne lub letnie dni, a nie w zimie przy minus 10 stopniach. A co do montażu klimatyzacji i grzaniem pompami ciepła to zobacz sobie ile jest nowych inwestycji na tym forum, a ile budynków z nich ma zamontowane tego typu instalacje. To wcale nie jest jeszcze normą w budownictwie, żeby twierdzić że coś jest nie halo z inwestycją. Pozdro 

Witam.
Czy jest tu ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Miałbym kilka pytań.
Pozdrawiam.
Czy jest tu ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Miałbym kilka pytań.
Pozdrawiam.
Ja kupiłem. Jeśli będę umiał to odpowiem 

Chciałbym kupić tam mieszkanie, ale banki nie chcą udzielać kredytu na tą inwestycję. Przyczyną ma być jakieś zaskarżenie pozwolenia na budowę, które to trafiło najpierw do WSA, a następnie po odwołaniu się oskarżyciela do NSA. Nie wiadomo dokładnie ile to teraz ma potrwać, a z tego co mi wiadomo to deweloper nie może oddać inwestycji do użytku dopóki sprawa się nie wyjaśni. A już na pewno żaden bank do tego czasu nie udzieli kredytu. Sam nie wiem teraz co robić. Dawno kupiłeś tam mieszkanie? I czy na kredyt?
valhaar pisze:Przyczyną ma być jakieś zaskarżenie pozwolenia na budowę, które to trafiło najpierw do WSA, a następnie po odwołaniu się oskarżyciela do NSA.
Masz może jakiś namiar na tą sprawę, chętnie poznałbym więcej szczegółów,
valhaar pisze:Dawno kupiłeś tam mieszkanie? I czy na kredyt?
Akurat ja kupiłem kilka tyg. temu za gotówkę, ale aktualnie jest sprzedanych okł. 70 mieszkań i na pewno dużo z nich było w kredycie. Było także kilka rezerwacji które następnie miały status sprzedane (aktualnie też są). Natomiast postęp w budowie jest nawet codziennie zauważalny, budowa nadal idzie w szybkim tempie i nie ma opóźnień (do odbioru jeszcze kilka miesięcy zostało). A co do skargi to jutro spróbuję się dowiedzieć coś więcej.
Przejrzyj dokładnie akt notarialny , strona nr.8.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”