Willa Przy Parku Zaczarowanej Dorożki od Dobrego Pasterza 52 - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Awatar użytkownika
anubis

Re: Willa Przy Parku Zaczarowanej Dorożki od Dobrego Pasterza 52 - opinie na forum

Postautor: anubis » 05 wrz 2020, 1:15

mac_kow pisze:Najpierw to może upewnijcie się, ile tych mieszkań tam jest a później porównajcie notatki. Prędzej niż januszerkę deweloperów obstawiłbym czeski błąd użytkownika "annieoki". Tam są 24 mieszkania, więc zarzucając najgorszą wolę deweloperowi, to raczej chciałby jednak dosumować do 24 a nie do 34.

Aha.

Zamiast 8 wolnych - jest 9.
Zamiast 14 zarezerwowanych - jest 11.
Zamiast 12 sprzedanych - jest 4.

No czeski błąd jak cholera. :D I to jest zmiana w trzy dni po ogłoszeniu oferty.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

ITGeek

Re: Willa Przy Parku Zaczarowanej Dorożki od Dobrego Pasterza 52 - opinie na forum

Postautor: ITGeek » 05 wrz 2020, 8:49

Czyli myślicie, że deweloper ściemniał z tymi liczbami? Byłem w okolicy po wrzuceniu informacji o tej inwestycji i muszę powiedzieć, że zdecydowanie nie robi na mnie wrażenia, wręcz przeciwnie. Wyjście z inwestycji będzie niby do parku natomiast jest to część parku z dużym placem zabaw dla dzieci i piaskownicami, hałas i krzyk dzieci jest duży. Cały ten park jest maly, zdecydowanie więcej zieleni można spotkać na starszych osiedlach, gdzie jeszcze liczyli się mieszkańcy a nie tylko zysk. Dodatkowo ten blok jest strasznie wciśnięty, od strony drogi znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie lokale, każdy prezentuje inna zabudowę, co wygląda mało estetycznie, dodatkowo droga jest wbrew pozorom bardzo ruchliwa, to chyba jedyna droga dla wszystkich pobliskich osiedli. Reasumując nie kuplibym tam mieszkania, a już na pewnie nie za 12.5k.

shooter

Postautor: shooter » 05 wrz 2020, 9:36

anubis pisze:
mac_kow pisze:Najpierw to może upewnijcie się, ile tych mieszkań tam jest a później porównajcie notatki. Prędzej niż januszerkę deweloperów obstawiłbym czeski błąd użytkownika "annieoki". Tam są 24 mieszkania, więc zarzucając najgorszą wolę deweloperowi, to raczej chciałby jednak dosumować do 24 a nie do 34.

Aha.

No czeski błąd jak cholera. :D I to jest zmiana w trzy dni po ogłoszeniu oferty.

Anubis a ty nadal porównujesz 24 z 34?? Chyba nie załapałeś słusznego komentarza mac_kow. Zapewne na początku były sprzedane 2 a nie 12 i to było typo użytkownika forum.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 05 wrz 2020, 11:11

ITGeek pisze:Czyli myślicie, że deweloper ściemniał z tymi liczbami? Byłem w okolicy po wrzuceniu informacji o tej inwestycji i muszę powiedzieć, że zdecydowanie nie robi na mnie wrażenia, wręcz przeciwnie.

Pewnie sprawy mają się tradycyjnie. Kilka mieszkań było sprzedanych po kosztach bliskich odtworzeniowym ziomkom dewelopera, a na resztę teraz trwa poszukiwanie leszcza, który całą tą zabawę sfinansuje.

12,5k za metr w tej lokalizacji to jest cena odjechana. 10k to by było dużo.

shooter pisze:

Anubis a ty nadal porównujesz 24 z 34?.

No tak, tak. Ktoś się walnął przy wszystkich liczbach. W trzy dni spadły 3 rezerwacje, przybyło jedno mieszkanie, a zamiast 12 sprzedanych - są 4. Rozumiem, że potrzeba obrony deweloperów jest w niektórych mocna, ale bez jaj. :D
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:

shooter

Postautor: shooter » 05 wrz 2020, 11:27

anubis pisze:
ITGeek pisze:Czyli myślicie, że deweloper ściemniał z tymi liczbami? Byłem w okolicy po wrzuceniu informacji o tej inwestycji i muszę powiedzieć, że zdecydowanie nie robi na mnie wrażenia, wręcz przeciwnie.

Pewnie sprawy mają się tradycyjnie. Kilka mieszkań było sprzedanych po kosztach bliskich odtworzeniowym ziomkom dewelopera, a na resztę teraz trwa poszukiwanie leszcza, który całą tą zabawę sfinansuje.

12,5k za metr w tej lokalizacji to jest cena odjechana. 10k to by było dużo.

shooter pisze:

Anubis a ty nadal porównujesz 24 z 34?.

No tak, tak. Ktoś się walnął przy wszystkich liczbach. W trzy dni spadły 3 rezerwacje, przybyło jedno mieszkanie, a zamiast 12 sprzedanych - są 4. Rozumiem, że potrzeba obrony deweloperów jest w niektórych mocna, ale bez jaj. :D

Nie ktoś tylko autor wątku annieoki. Anubisie czy ty uwazasz że annieoki pracuje dla dewelopera?? :lol: Powinieneś rozróżniać potrzebe obrony dewelopera od uświadamiania ci, że 1) nie czytasz tekstu ze zrozumieniem 2) nie ogarniasz dodawania w zakresie do 34. 3) trollujesz :)

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 05 wrz 2020, 11:34

shooter pisze:Anubisie czy ty uwazasz że annieoki pracuje dla dewelopera?

Nie mam pojęcia, może pracuje, może nie, może jest pośrednikiem. Ale fakt jest taki, że podaje liczby, które 3 dni później zmieniają się kompletnie z czapy. Post jest pisany w klimacie "patrzcie, nowa inwestycja, ludzie się rzucili!", a parę dni później okazuje się, że oferta w stosunku do opisu się kompletnie zmieniła, jak byś to nie sumował nic się nie zgadza.

Co to za logika w ogóle? Są 24 mieszkania, domniemujemy, że ktoś się pomylił i myślał, że są 34 mieszkania, a w związku z tym nie zgadza się liczba zarezerwowanych, kupionych i sprzedanych? Wszystko "dosumowane", w to mam wierzyć? :D

Tak na marginesie to niżej tej inwestycji, bliżej centrum jest 29 Aleja, która przoduje w liczbie ofert cesji umów deweloperskich od ludzi, którzy chcą wyjść z inwestycji.

Nawet by mnie to nie interesowało, niech sobie kombinują, ale pojawił się tu mój nick to sobie zerknąłem jak jest w rzeczywistości.

shooter

Postautor: shooter » 05 wrz 2020, 12:10

anubis pisze:
shooter pisze:Anubisie czy ty uwazasz że annieoki pracuje dla dewelopera?

Nie mam pojęcia, może pracuje, może nie, może jest pośrednikiem. Ale fakt jest taki, że podaje liczby, które 3 dni później zmieniają się kompletnie z czapy.

Skoro nie wiesz to nie mów jak było i jak jest. Następnym razem nie porównuj i nie analizuj szczegółowo błędnych danych (a 2 razy to robiłeś) . I specjalnie dla Ciebie tak na przyszłość abyś sobie utrwalił.
8 + 14 + 12 = 34
9 + 11 + 4 = 24
Warto czasem coś fundamentalnie sprawdzić nim się cokolwiek napisze na jakiś temat albo po prostu przeczytać czyjś komentarz ze zrozumieniem a nie spamować/trollować.

annieoki

Postautor: annieoki » 05 wrz 2020, 12:18

Witam.
Rozwiewając Wasze wątpliwości- nie pracuję w branży deweloperskiej, nie mam nic wspólnego z żadnym deweloperem. Jeśli prześledzicie moje wszystkie dotychczasowe wpisy na tym forum, to znajdziecie wypowiedzi i informacje na temat kompletnie różnych inwestycji.
Rzeczywiście wdarł się czeski błąd- sprzedane wówczas były 2 mieszkania, a nie 12. Teraz suma się zgadza.
Pozdrawiam.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 05 wrz 2020, 13:36

Czyli forumowy wróżbita znowu jak gołąb w parapet :lol:

mac_kow

Postautor: mac_kow » 05 wrz 2020, 13:41

annieoki pisze:Witam.
Rozwiewając Wasze wątpliwości- nie pracuję w branży deweloperskiej, nie mam nic wspólnego z żadnym deweloperem. Jeśli prześledzicie moje wszystkie dotychczasowe wpisy na tym forum, to znajdziecie wypowiedzi i informacje na temat kompletnie różnych inwestycji.
Rzeczywiście wdarł się czeski błąd- sprzedane wówczas były 2 mieszkania, a nie 12. Teraz suma się zgadza.
Pozdrawiam.

Anubisku kochany- wszelkie Twoje wynurzenia i spiski odnośnie kombinacji naprawdę nie mają żadnego sensu, dopóki nie zostanie ustalona realna liczba mieskzań. A ta, według wszelkich sprawdzonych informacji, wynosi 24 a nie 34. Ja neutralnie i bez żadnego nacechowania przypomniałem, że trzeba to najpierw ustalić.

Po ustaleniu liczby mieszkań, wszystko staje się jasne a użytkownik dodał "1" przed "2" i ot, cała magia.
Ale Ty musisz wyprodukować 3 ekstra posty i brnąć w spisek, zamiast po prostu przyznać się do nieuwagi i tyle. Nic się nie stało.
- ale trzeba po prostu to przyznać.

Nie zmienia to faktu, że ceny w tej inwestycji są (zbyt) wysokie i zobaczymy, jak potoczy się sprzedaż.

Czy każdy Twój post a propos spadków mieszkań jest tak samo niedbały jak ta seria tutaj? Tu nie umiesz policzyć do 24, w innym poście twierdzisz, że "odpalono promocje" na inwestycji, która została wyprzedana pół roku wcześniej a reszty nie umiesz przytoczyć... co dalej?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”