Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Cwana

Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Postautor: Cwana » 20 wrz 2020, 22:31

DPS jest w budynku na przeciwko

Igo3

Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Postautor: Igo3 » 25 wrz 2020, 8:48

Mieszkam w pobliżu, okolica w porządku ze względu na komunikację. Wieczorami czuć bardzo nieprzyjemny zapach , trzeba zamykać okna, pochodzi prawdopodobnie z Garbarni. Problem już był wielokrotnie zgłaszany, jakieś ankiety, skargi itp jednak dalej istnieje

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 25 wrz 2020, 15:09

Pyskaty pisze:Kolego, gdzie Garbarnia, a gdzie Siemienowicza? Zapachy z tamtej okolicy pochodzą z kompostowni przy Kosiarzy. Wystarczy przejechać się w jej rejon w momencie ich występowania.

Kompostownia tak, ale przede wszystkim oczyszczalnia ścieków, która już od dawna powinna być hermetyzowana tak jak w Rzeszowie czy Poznaniu (Koziegłowy). Ale przecież w mieście Królów może je*ać na obszarze kilkunastu kilometrów kwadratowych i nikt nie widzi problemu :x
BTW - sites.google.com/view/smrodstopkrakow

pozdro

Postautor: pozdro » 26 wrz 2020, 6:33

Wiesz po Krakowie mozna dieslami jezdzic i ludzi truc takie miasto. Amsterdam to nie jest niestety.

martyna

Postautor: martyna » 27 wrz 2020, 21:47

bryndza4 pisze:
Pyskaty pisze:Kolego, gdzie Garbarnia, a gdzie Siemienowicza? Zapachy z tamtej okolicy pochodzą z kompostowni przy Kosiarzy. Wystarczy przejechać się w jej rejon w momencie ich występowania.

Kompostownia tak, ale przede wszystkim oczyszczalnia ścieków, która już od dawna powinna być hermetyzowana tak jak w Rzeszowie czy Poznaniu (Koziegłowy). Ale przecież w mieście Królów może je*ać na obszarze kilkunastu kilometrów kwadratowych i nikt nie widzi problemu :x
BTW - sites.google.com/view/smrodstopkrakow

A mnie dziwi ta cała dyskusja, jeżeli gdzieś śmierdzi i wiadomo o tym nie od dziś, to po co tam ludzie kupują mieszkania? Przecież to oficjalna sprawa, wiedzą o tym władze miasta, to ludzie też powinni. To przypomina akcję z ludźmi, którzy kupili mieszkania przy Cmentarzu Rakowickim, a teraz przeszkadzają im pogrzeby / nabożeństwa żałobne i domagają się ich ściszenia. No to jakiś absurd moim zdaniem.

martyna

Postautor: martyna » 27 wrz 2020, 22:46

Pyskaty pisze:Mało się buduje dla ludzi jak Avia, głównie mikroapartamenty na wynajem po chorych cenach, toteż jak coś do mieszkania powstaje to ludzie kupują mimo wszystko. A to co piszesz o mieszkaniu przy cmentarzu to raczej kuriozum, ale niewątpliwie może mieć miejsce, gdyż do Krakowa przyjeżdza dużo ludzi ze wsi gdzie jest jeden pogrzeb na dwa tygodnie, to ich dziwi i przeszkadza, że na Rakowickim się po 10 dziennie zdarza.

Ale co z tą Avią? Tam mieszkania były tanie, a jak ktoś chciał, to znalazł i większe mieszkania bez problemu i wynajem to jednak tam znaczna mniejszość.

I nie wiem skąd zarzut do ludzi, którzy przeprowadzili się do Krakowa i chcą się tu urządzić. Jakiś kompleks? :)

A tak wracając do tematu, czy ktoś na poważnie interesuje się zakupem mieszkania tam i może coś o tym konkretniej napisać, jakie ta okolica ma zalety, a jakie wady?

Pepeg

Postautor: Pepeg » 10 paź 2020, 8:28

Jestem zainteresowany tą inwestycją, deweloper uzależnia cenę mieszkania od harmonogramu wpłat. Przykładowo - 8 600 zł/m2- płatności 25/25/50% (25% po podpisaniu umowy deweloperskiej, 25% przy stanie surowym otwartym oraz 50% na koniec inwestycji)

- 8 300 zł/m2-w systemie płatności 25/25/25/15/10 (25% po podpisaniu umowy deweloperskiej, 25% po wykonaniu stropu nad halą garażową- I kwartał 2021, 25% przy stanie surowym otwartym-III kwartał 2021,

15%- I kwartał 2022, 10%- na koniec inwestycji)

- 8 900 zł/m2- w systemie 25/75% ( 25% po podpisaniu umowy deweloperskiej/ 75%- na koniec inwestycji)
Pierwsz raz spotykam się z takim systemem. Twierdzą że budują z kredytu a wpłaty trafiają na rachunek powierniczy. Dlaczego zatem taka różnica w cenie za m2. Czy najtańsza opcja nie jest zbyt ryzykowna?
Niewątpliwą zaletą jej inwestycji jest absolutna cisza, Byłem tam rano, po południu i wieczorem, w porównaniu do Nowej Lipskiej jest ogromną różnica. Kolejna zaleta to rzut beretem do szkoly na Goszczyńskiego i Grochowej. Dodatkowo szkoła na Grochowej ma być rozbudowana. Niska zabudowa i bliskość Bagrów. Do pętli na płaszowie jest 500 m, łatwym wyjazd i wyjazd. Lidl i Biedronka pod ręką. Wady to napewno DPS, ale nie zauważyłem nic strasznego, kilka osób na wózkach za ogrodzeniem, poza tym cisza, o każdej porze dnia. Obok jest też zakład produkujący kosmetyki, ale wg moich informacji jest wogóle nie uciążliwy, nie widziałem żadnych ciężarówek, tylko kilkanaście osobówek i zero hałasu i jakiejkolwiek emisji.

Cwana

Postautor: Cwana » 10 paź 2020, 11:21

Mieszkam od prawie 20 lat w bloku obok, lokalizacja jest ok, chętnie kupiłabym mieszkanie w tej inwestycji, ale forma płatności średnio mi się podoba plus na dzialce nic się nie dzieje, kupowanie teraz to nawet nie etap dziury w ziemi. A o budowaniu bloku w tym miejscu dostawaliśmy jako sąsiedzi pisma od kilku dobrych lat. Długo to trwa i boję się czy wszystko wypali :P Ja chyba poczekam aż coś zacznie sie tu dziac, myślę, że jakieś mieszkania zostaną dla spóźnialskich.

Co do dps nie ma żadnych niedogodności, czasem słychać jak wołają na obiad przez megafon :D i tyle. Firm kosmetyczna to juz w ogole nie sprawia problemow, jakby jej nie bylo
Ostatnio zmieniony 10 paź 2020, 20:00 przez Cwana, łącznie zmieniany 1 raz.

Hubert34

Postautor: Hubert34 » 10 paź 2020, 11:41

Budimex też oferuje rabat za wcześniejsze wpłaty niż przewiduje harmonogram.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 10 paź 2020, 13:25

Cwana pisze:Chętnie kupiłabym mieszkanie w tej inwestycji, ale forma płatności średnio mi się podoba plus na dzialce nic się nie dzieje
Z informacji uzyskanych od dewelopera wynika że ruszają z kopaniem dziury w listopadzie, w stycznia planują podpisywać umowy, w lutym być już strop nad garażami.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”