Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum
Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum
DPS jest w budynku na przeciwko
Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum
Mieszkam w pobliżu, okolica w porządku ze względu na komunikację. Wieczorami czuć bardzo nieprzyjemny zapach , trzeba zamykać okna, pochodzi prawdopodobnie z Garbarni. Problem już był wielokrotnie zgłaszany, jakieś ankiety, skargi itp jednak dalej istnieje
Pyskaty pisze:Kolego, gdzie Garbarnia, a gdzie Siemienowicza? Zapachy z tamtej okolicy pochodzą z kompostowni przy Kosiarzy. Wystarczy przejechać się w jej rejon w momencie ich występowania.
Kompostownia tak, ale przede wszystkim oczyszczalnia ścieków, która już od dawna powinna być hermetyzowana tak jak w Rzeszowie czy Poznaniu (Koziegłowy). Ale przecież w mieście Królów może je*ać na obszarze kilkunastu kilometrów kwadratowych i nikt nie widzi problemu

BTW - sites.google.com/view/smrodstopkrakow
Wiesz po Krakowie mozna dieslami jezdzic i ludzi truc takie miasto. Amsterdam to nie jest niestety.
bryndza4 pisze:Pyskaty pisze:Kolego, gdzie Garbarnia, a gdzie Siemienowicza? Zapachy z tamtej okolicy pochodzą z kompostowni przy Kosiarzy. Wystarczy przejechać się w jej rejon w momencie ich występowania.
Kompostownia tak, ale przede wszystkim oczyszczalnia ścieków, która już od dawna powinna być hermetyzowana tak jak w Rzeszowie czy Poznaniu (Koziegłowy). Ale przecież w mieście Królów może je*ać na obszarze kilkunastu kilometrów kwadratowych i nikt nie widzi problemu![]()
BTW - sites.google.com/view/smrodstopkrakow
A mnie dziwi ta cała dyskusja, jeżeli gdzieś śmierdzi i wiadomo o tym nie od dziś, to po co tam ludzie kupują mieszkania? Przecież to oficjalna sprawa, wiedzą o tym władze miasta, to ludzie też powinni. To przypomina akcję z ludźmi, którzy kupili mieszkania przy Cmentarzu Rakowickim, a teraz przeszkadzają im pogrzeby / nabożeństwa żałobne i domagają się ich ściszenia. No to jakiś absurd moim zdaniem.
Pyskaty pisze:Mało się buduje dla ludzi jak Avia, głównie mikroapartamenty na wynajem po chorych cenach, toteż jak coś do mieszkania powstaje to ludzie kupują mimo wszystko. A to co piszesz o mieszkaniu przy cmentarzu to raczej kuriozum, ale niewątpliwie może mieć miejsce, gdyż do Krakowa przyjeżdza dużo ludzi ze wsi gdzie jest jeden pogrzeb na dwa tygodnie, to ich dziwi i przeszkadza, że na Rakowickim się po 10 dziennie zdarza.
Ale co z tą Avią? Tam mieszkania były tanie, a jak ktoś chciał, to znalazł i większe mieszkania bez problemu i wynajem to jednak tam znaczna mniejszość.
I nie wiem skąd zarzut do ludzi, którzy przeprowadzili się do Krakowa i chcą się tu urządzić. Jakiś kompleks?

A tak wracając do tematu, czy ktoś na poważnie interesuje się zakupem mieszkania tam i może coś o tym konkretniej napisać, jakie ta okolica ma zalety, a jakie wady?
Jestem zainteresowany tą inwestycją, deweloper uzależnia cenę mieszkania od harmonogramu wpłat. Przykładowo - 8 600 zł/m2- płatności 25/25/50% (25% po podpisaniu umowy deweloperskiej, 25% przy stanie surowym otwartym oraz 50% na koniec inwestycji)
- 8 300 zł/m2-w systemie płatności 25/25/25/15/10 (25% po podpisaniu umowy deweloperskiej, 25% po wykonaniu stropu nad halą garażową- I kwartał 2021, 25% przy stanie surowym otwartym-III kwartał 2021,
15%- I kwartał 2022, 10%- na koniec inwestycji)
- 8 900 zł/m2- w systemie 25/75% ( 25% po podpisaniu umowy deweloperskiej/ 75%- na koniec inwestycji)
Pierwsz raz spotykam się z takim systemem. Twierdzą że budują z kredytu a wpłaty trafiają na rachunek powierniczy. Dlaczego zatem taka różnica w cenie za m2. Czy najtańsza opcja nie jest zbyt ryzykowna?
Niewątpliwą zaletą jej inwestycji jest absolutna cisza, Byłem tam rano, po południu i wieczorem, w porównaniu do Nowej Lipskiej jest ogromną różnica. Kolejna zaleta to rzut beretem do szkoly na Goszczyńskiego i Grochowej. Dodatkowo szkoła na Grochowej ma być rozbudowana. Niska zabudowa i bliskość Bagrów. Do pętli na płaszowie jest 500 m, łatwym wyjazd i wyjazd. Lidl i Biedronka pod ręką. Wady to napewno DPS, ale nie zauważyłem nic strasznego, kilka osób na wózkach za ogrodzeniem, poza tym cisza, o każdej porze dnia. Obok jest też zakład produkujący kosmetyki, ale wg moich informacji jest wogóle nie uciążliwy, nie widziałem żadnych ciężarówek, tylko kilkanaście osobówek i zero hałasu i jakiejkolwiek emisji.
- 8 300 zł/m2-w systemie płatności 25/25/25/15/10 (25% po podpisaniu umowy deweloperskiej, 25% po wykonaniu stropu nad halą garażową- I kwartał 2021, 25% przy stanie surowym otwartym-III kwartał 2021,
15%- I kwartał 2022, 10%- na koniec inwestycji)
- 8 900 zł/m2- w systemie 25/75% ( 25% po podpisaniu umowy deweloperskiej/ 75%- na koniec inwestycji)
Pierwsz raz spotykam się z takim systemem. Twierdzą że budują z kredytu a wpłaty trafiają na rachunek powierniczy. Dlaczego zatem taka różnica w cenie za m2. Czy najtańsza opcja nie jest zbyt ryzykowna?
Niewątpliwą zaletą jej inwestycji jest absolutna cisza, Byłem tam rano, po południu i wieczorem, w porównaniu do Nowej Lipskiej jest ogromną różnica. Kolejna zaleta to rzut beretem do szkoly na Goszczyńskiego i Grochowej. Dodatkowo szkoła na Grochowej ma być rozbudowana. Niska zabudowa i bliskość Bagrów. Do pętli na płaszowie jest 500 m, łatwym wyjazd i wyjazd. Lidl i Biedronka pod ręką. Wady to napewno DPS, ale nie zauważyłem nic strasznego, kilka osób na wózkach za ogrodzeniem, poza tym cisza, o każdej porze dnia. Obok jest też zakład produkujący kosmetyki, ale wg moich informacji jest wogóle nie uciążliwy, nie widziałem żadnych ciężarówek, tylko kilkanaście osobówek i zero hałasu i jakiejkolwiek emisji.
Mieszkam od prawie 20 lat w bloku obok, lokalizacja jest ok, chętnie kupiłabym mieszkanie w tej inwestycji, ale forma płatności średnio mi się podoba plus na dzialce nic się nie dzieje, kupowanie teraz to nawet nie etap dziury w ziemi. A o budowaniu bloku w tym miejscu dostawaliśmy jako sąsiedzi pisma od kilku dobrych lat. Długo to trwa i boję się czy wszystko wypali
Ja chyba poczekam aż coś zacznie sie tu dziac, myślę, że jakieś mieszkania zostaną dla spóźnialskich.
Co do dps nie ma żadnych niedogodności, czasem słychać jak wołają na obiad przez megafon
i tyle. Firm kosmetyczna to juz w ogole nie sprawia problemow, jakby jej nie bylo

Co do dps nie ma żadnych niedogodności, czasem słychać jak wołają na obiad przez megafon

Ostatnio zmieniony 10 paź 2020, 20:00 przez Cwana, łącznie zmieniany 1 raz.
Budimex też oferuje rabat za wcześniejsze wpłaty niż przewiduje harmonogram.
Z informacji uzyskanych od dewelopera wynika że ruszają z kopaniem dziury w listopadzie, w stycznia planują podpisywać umowy, w lutym być już strop nad garażami.Cwana pisze:Chętnie kupiłabym mieszkanie w tej inwestycji, ale forma płatności średnio mi się podoba plus na dzialce nic się nie dzieje
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”