Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kodiaq44

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: kodiaq44 » 24 lis 2020, 22:30

NOWY 2018 pisze:Chyba żart co można zrobić na 6m2 z hakiem, samochodu nie postawisz-miejsca postojowe sa większe.Jak puste to ładnie wygląda jak wstawisz łóżko
to się zabijesz.Ktoś pisze o dziecku,ludzie mieszkanie nie kupuje się na rok lub dwa.
Jak w tym kawale,, masz fajne wnęki na szafy-coś ty to są pokoje" Owszem kupiłem mieszkanie 4 pok. kuchnia osobna ,łazienka toaleta i wc + garderoba wydawało mi się duże najmniejszy pokój 12,45 przy dwójce dzieci +sypialnia i salon,nie wiem dlaczego podniecają się tymi aneksami,dobre na kawę i zrobić śniadanie,nic nie usmażysz nie upieczesz bo cale mieszkania,,waniajet" rybą albo plackami ziemniaczanymi,wiem,wiem stołujecie się na mieście .
Ostatnim hitem jest,,zaaranżuj sam mieszkanie brak ścian działowych, sam projektujesz i ustawiasz gdzie chcesz mieć ściany płacisz m2 jakby ściany były,oczywiście zaprzyjaźniona firma developera postawi ścianki( nie za darmo) po promocji, projektant będzie sugerował układ optymalny który przyjmiesz z radością(czyli taki jaki był w projekcie) rozmieszczenie mediów narzuci takie rozwiązanie,chcesz przerabiać media-klient nasz pan-(koszt)
Ale będziesz zadowolony z projektu własnego jak pozostała cześć nabywców,kiedy odwiedzisz sąsiada ,,oooo tak jaku mnie tylko kolor inny"

Osobna kuchnia jest super i ma sens ale w domu albo mieszkaniu rzędu 90-100 m2 gdy jest miejsce do wydzielenia osobnej jadalni w jej pobliżu. Nie ma nic gorszego jak ciasna kuchnia wydzielona na siłę i ganianie z garnkami i talerzami po mieszkaniu. Jeśli śmierdzi komuś spalenizną to jest proste rozwiązanie - zainwestować w okap o prawidłowo dobranej wydajności i używać go kiedy trzeba. Jedyny minus i jednocześnie plus aneksu w zależności od indywidualnego podejścia to konieczność bieżącego dbania o porządek. Co do pokoju, to przez dwa lata mieszkałem na ok. 6-7 m2 i podzielam opinię odnośnie dzieci, ale na dłuższą metę doświadczenie może być nieco klaustrofobiczne. Sam układ mieszkania i możliwość ich wydzielenia na plus. Zawsze lepiej mieć pole manewru, choć przy tych rzutach Dom-Budu z meblami o nieznanych rozmiarach bez podania jakichkolwiek wymiarów pomieszczeń (niby jest podziałka) może się okazać, że ciężko z tym "manewrowaniem".

smegow

Postautor: smegow » 27 lis 2020, 0:12

kodiaq44 pisze:Osobna kuchnia jest super i ma sens ale w domu albo mieszkaniu rzędu 90-100 m2 gdy jest miejsce do wydzielenia osobnej jadalni w jej pobliżu. Nie ma nic gorszego jak ciasna kuchnia wydzielona na siłę i ganianie z garnkami i talerzami po mieszkaniu. Jeśli śmierdzi komuś spalenizną to jest proste rozwiązanie - zainwestować w okap o prawidłowo dobranej wydajności i używać go kiedy trzeba. Jedyny minus i jednocześnie plus aneksu w zależności od indywidualnego podejścia to konieczność bieżącego dbania o porządek.

Porządek fajna sprawa, ale polecam oddzielić aneks od salonu barem, to daje os strony kuchni niższy blat roboczy, od strony salonu wyższy blat barowy, który zasłania to, co w kuchni. No i do tego masz bar w mieszkaniu :)

smegow

Postautor: smegow » 29 sty 2021, 4:56

Ciągle sporo wolnych mieszkań w tej inwestycji. Na plus ceny, można mieć 4 pokoje w okolicach 500 tys. zł czy nawet nieco mniej. Na minus faktycznie miniaturowe pokoje, za to całkiem obszerne przedpokoje.

pozdro

Postautor: pozdro » 28 mar 2021, 7:58

Komunikacyjnie niezłe bo 5 min do dworca głównego ale okolica patologiczna i tonie w hałasie i spalinach od 29 listopada.
Jest tanio
dom-bud.pl/mieszkania/15-3-4
Tylko czy warto się torturować, zieleni zero

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 28 mar 2021, 12:59

pozdro pisze:Komunikacyjnie niezłe bo 5 min do dworca głównego ale okolica patologiczna i tonie w hałasie i spalinach od 29 listopada.
Jest tanio
dom-bud.pl/mieszkania/15-3-4
Tylko czy warto się torturować, zieleni zero

Czy ja wiem czy 7.5k w tej okolicy to tanio?

kaykay

Postautor: kaykay » 14 lip 2021, 17:56

Wydaje mi się ze na ta chwile jest to inwestycja z najtańszymi cenami za metr biorąc pod uwagę sensowna odległość od centrum. Ciagle mnie zastanawia tak mały ruch w tym temacie. Eldorado dookoła nie ma ale tez nie jest to jakaś patologia, mnóstwo szkół i przedszkoli dookoła, zieleń na północy a przy alejach będą ścieżki rowerowe. Nasuwa mi się myśl ze większość osób tutaj komentujących i czytających szuka czegoś pod jak najszybsza inwestycje/wynajem, a przy tej inwestycji trzeba będzie chwile poczekać na oddanie tego co się buduje dookoła żeby okolica stała się bardziej atrakcyjna. Pobliskie nowopowstale albo ciagle budujące się osiedla w tej okolicy kosztują już nawet 1000zl/m2 więcej.

Martab

Postautor: Martab » 14 lip 2021, 20:52

kaykay pisze:Wydaje mi się ze na ta chwile jest to inwestycja z najtańszymi cenami za metr biorąc pod uwagę sensowna odległość od centrum. Ciagle mnie zastanawia tak mały ruch w tym temacie. Eldorado dookoła nie ma ale tez nie jest to jakaś patologia, mnóstwo szkół i przedszkoli dookoła, zieleń na północy a przy alejach będą ścieżki rowerowe. Nasuwa mi się myśl ze większość osób tutaj komentujących i czytających szuka czegoś pod jak najszybsza inwestycje/wynajem, a przy tej inwestycji trzeba będzie chwile poczekać na oddanie tego co się buduje dookoła żeby okolica stała się bardziej atrakcyjna. Pobliskie nowopowstale albo ciagle budujące się osiedla w tej okolicy kosztują już nawet 1000zl/m2 więcej.

Niby gdzie masz te ceny 10k z metra?

robcio

Postautor: robcio » 14 lip 2021, 21:01

Jeśli dobrze rozumiem to inne osiedla w okolicy są o 1000 zł za metr kwadratowy droższe…

kaykay

Postautor: kaykay » 19 lip 2021, 14:01

Tak jak zrozumiał Robcio. Osiedle ozon czy przestrzenie banacha podobne metraże maja po 1000/m2 drożej. A cenom już naprawdę niewiele brakuje do 10000/m2. Sprawdzałem mieszkania 50-60m2. Możliwie ze mniejsze mieszkania czy kawalerki są już tam po 10k/m2.

PzzPL

Postautor: PzzPL » 13 wrz 2021, 18:17

Ucichło forum całkowicie na temat inwestycji przy Meiera 16E. Dość mocno zastanawiam się nad zakupem mieszkania, czy na forum są osoby, które również rozważają i mają ciekawe spostrzeżenia za lub przeciw? Mocno zastanawia mnie temat życia i kosztów bez MPECu oraz ciasnota i prawdopodobnie (poprawcie mnie jak źle mówię) niemożliwość zaparkowania auta poza własnym miejscem parkingowym?

Byłbym wdzięczny za pomoc ze strony rozważających, mieszkańców oraz rozważających ale rezygnujących z tej okolicy.

Dzięki z góry!

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”