NOWY 2018 pisze:Chyba żart co można zrobić na 6m2 z hakiem, samochodu nie postawisz-miejsca postojowe sa większe.Jak puste to ładnie wygląda jak wstawisz łóżko
to się zabijesz.Ktoś pisze o dziecku,ludzie mieszkanie nie kupuje się na rok lub dwa.
Jak w tym kawale,, masz fajne wnęki na szafy-coś ty to są pokoje" Owszem kupiłem mieszkanie 4 pok. kuchnia osobna ,łazienka toaleta i wc + garderoba wydawało mi się duże najmniejszy pokój 12,45 przy dwójce dzieci +sypialnia i salon,nie wiem dlaczego podniecają się tymi aneksami,dobre na kawę i zrobić śniadanie,nic nie usmażysz nie upieczesz bo cale mieszkania,,waniajet" rybą albo plackami ziemniaczanymi,wiem,wiem stołujecie się na mieście .
Ostatnim hitem jest,,zaaranżuj sam mieszkanie brak ścian działowych, sam projektujesz i ustawiasz gdzie chcesz mieć ściany płacisz m2 jakby ściany były,oczywiście zaprzyjaźniona firma developera postawi ścianki( nie za darmo) po promocji, projektant będzie sugerował układ optymalny który przyjmiesz z radością(czyli taki jaki był w projekcie) rozmieszczenie mediów narzuci takie rozwiązanie,chcesz przerabiać media-klient nasz pan-(koszt)
Ale będziesz zadowolony z projektu własnego jak pozostała cześć nabywców,kiedy odwiedzisz sąsiada ,,oooo tak jaku mnie tylko kolor inny"
Osobna kuchnia jest super i ma sens ale w domu albo mieszkaniu rzędu 90-100 m2 gdy jest miejsce do wydzielenia osobnej jadalni w jej pobliżu. Nie ma nic gorszego jak ciasna kuchnia wydzielona na siłę i ganianie z garnkami i talerzami po mieszkaniu. Jeśli śmierdzi komuś spalenizną to jest proste rozwiązanie - zainwestować w okap o prawidłowo dobranej wydajności i używać go kiedy trzeba. Jedyny minus i jednocześnie plus aneksu w zależności od indywidualnego podejścia to konieczność bieżącego dbania o porządek. Co do pokoju, to przez dwa lata mieszkałem na ok. 6-7 m2 i podzielam opinię odnośnie dzieci, ale na dłuższą metę doświadczenie może być nieco klaustrofobiczne. Sam układ mieszkania i możliwość ich wydzielenia na plus. Zawsze lepiej mieć pole manewru, choć przy tych rzutach Dom-Budu z meblami o nieznanych rozmiarach bez podania jakichkolwiek wymiarów pomieszczeń (niby jest podziałka) może się okazać, że ciężko z tym "manewrowaniem".