Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wiciu

Re: Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum

Postautor: wiciu » 09 sie 2023, 8:35

Witam, byłem tam ostatnio i blok wygląda praktycznie na skończony, ale chyba nic się tam nie dzieje bo zarośnięty chwastami.
Na tablicy budowlanej zmienili datę zakończenia prac z 03.2023r. na 08.2023r.
Ktoś ma informację na temat odbiorów?

hellhax

Postautor: hellhax » 09 sie 2023, 14:01

Ponoc pazdziernik-listopad.

Ponoc jest problem z wykonaniem przyłączenia gazu, stąd te opóźnienia. Rzekomo po stronie 'gazowni'.

czyzy

Postautor: czyzy » 09 sie 2023, 14:43

Z tym gazem to lipa, żeby bloki leżące kawałek od elektrociepłowni w Łęgu, dosłownie rzut beretem, nie miałby podłączenia do MPEC... Tu ten deweloper robi bieda-rozwiązanie.

hellhax

Postautor: hellhax » 09 sie 2023, 15:59

Zgadza sie, to jest lipa. O ile pamiętam to oficjalna linia "partii" była taka, że MPEC nie chce współpracować w tym rejonie i wymaga ponoszenia wszystkich kosztów utraty energii od magistrali, która jest dość daleko do bloku, co czyni taki przyłącz nieopłacalnym. Ponoć MPEC nie chce sie bawić w podłączanie rozproszonej drobnicy, która jest w tamtym rejonie, bo lepszy deal jest na duzych i gęstch osiedlach. Na ile to jest przekonująca narracja, kazdy sam musi sobie odpowiedzieć :)

Dlatego w zasadzie cala ta okolica jedzie na gazie co jest absurdem bo obok idą grube rury ciepłownicze.

Ale od ludzi co tam mieszkają wiem, że to ponoć nie jest jakiś duży problem i kosztowo wychodzi podobnie jak ogrzewanie z MPEC-u. No ale wiadomo, że lepiej nie mieć kotłowni gazowej w bloku niż mieć.

wiciu

Postautor: wiciu » 10 sie 2023, 7:59

Lipa to jest z tym deweloperem. Zapewniali mnie że odbiory pierwszy / drugi kwartał maksymalnie a teraz okazuję się że czwarty.

iti

Postautor: iti » 10 sie 2023, 14:51

wiciu pisze:Lipa to jest z tym deweloperem. Zapewniali mnie że odbiory pierwszy / drugi kwartał maksymalnie a teraz okazuję się że czwarty.

Masz jakieś zdjęcia, jak blok teraz wygląda i wrzucisz na forum? Chętnie bym zobaczył. A jaki powód opóźnień podają?

gwydion

Postautor: gwydion » 10 sie 2023, 21:58

Czy mógłbym prosić o kontakt na priv z kimś kto kupił mieszkanie od tego dewelopera, byłbym bardzo wdzięczny za chwile poświęconego czasu.

wiciu

Postautor: wiciu » 17 sie 2023, 22:21

iti pisze:A jaki powód opóźnień podają?

Podobno problemy z przyłączem gazu od początku roku

gwydion pisze:Czy mógłbym prosić o kontakt na priv z kimś kto kupił mieszkanie od tego dewelopera, byłbym bardzo wdzięczny za chwile poświęconego czasu.

Nie mogę wysłać PW

iti

Postautor: iti » 17 sie 2023, 23:14

Zapytaj po prostu tu, może komuś się jeszcze przydadzą informacje.

gwydion

Postautor: gwydion » 18 sie 2023, 12:20

Czy ktoś kto kupił mieszkanie od tego dewelopera może podzielić się doświadczeniami odnośnie współpracy z nimi?

1. Ogólna ocena współpracy z deweloperem, poziom satysfakcji czy też jej brak, czy deweloper jest Waszym zdaniem warty polecenia?
2. Dodatkowe prace/zmiany aranżacji - czy były jakieś problemy w tej kwestii, czy wycena takich prac była odpowiednia?
3. Jakość wykonania i użytych materiałów - czy tutaj są jakieś zastrzeżenia?
4. Podejście dewelopera do rozwiązywania kwestii spor.nych ? Czy też poprawy zgłoszonych wad/braków ?
5. Czy faktycznie maja opóźnienia - nie chodzi mi o termin zakończenia prac budowlanych- ale o termin oddania lokalu do użytkowania, który jest wpisany w umowie ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”