Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
LQS

Re: Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Postautor: LQS » 16 cze 2023, 12:55

Tak jak mowilem sytuacja ta sama co na d303 czesc ofert sprzedana spod lady (na d303 calosc) a reszta gniotow na stronie z chorymi cenami.

realista

Postautor: realista » 16 cze 2023, 14:32

LQS pisze:Tak jak mowilem sytuacja ta sama co na d303 czesc ofert sprzedana spod lady (na d303 calosc) a reszta gniotow na stronie z chorymi cenami.

jaki deweloper takie standardy

ktoś tam użył przymiotnika "legendarny", właśnie z takiego januszostwa jedynie, te mieszkanka zarezerwowali znajomki zarządu i pociotki, chłam nie wiem czy ktoś tym razem kupi, bo ceny śmieszne, a jakość na pewno nie powyżej średniej, proszę sprawdzić dokładnie standard deweloperski mieszkań i części wspólnych

michok

Postautor: michok » 19 cze 2023, 16:05

Obecnie kazdy mogl sie zalapac na przedsprzedaz. Ceny w przedprzedaży byly atrakcyjniejsze.

Z d303 inna historia byla, mielismy zupelnie odmienny okres. Wtedy bylo taniej i latwiej o zakup. Teraz rządzi gotówka i lepiej zarabiający na kredyt.

Jak dla mnie d303 > dominikanów.

Jednak dominikanów to też jest fajne miejsce. Lepsza część prądnika czerwonego. Nie ma tam wszędobylskiej ciasnoty, a jak pewnie wiecie prądnik czerwony zbyt przestrzenny nie jest.

Więc jako miejsce do życia oceniam dobrze. Park oczywiscie jest plusem, chociaz za duzy to on nie jest, a powiedzialbym ze maly. i do tego mocno oblegany, bo w tych okolicach nie ma za bardzo innych parków.

Ceny są wyższe, ale proszę zobaczyć, że okolica to niska zabudowa, dodatkowo ile miałby kosztować blok od dasty, skoro króliczoki na banacha, czy centralnej są często wyceniane niewiele mniej?
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

teqnix

Postautor: teqnix » 20 cze 2023, 12:31

Ale czy ten blok ma być budowany na wąskiej, obecnie nieskoszonej i zarośniętej jakimś trawskiem działce? Jeżeli tak to będzie on wciśnięty pomiędzy dwa bloki i odległości pomiędzy nimi będą optycznie niewielkie.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 20 cze 2023, 12:52

teqnix pisze:Ale czy ten blok ma być budowany na wąskiej, obecnie nieskoszonej i zarośniętej jakimś trawskiem działce? Jeżeli tak to będzie on wciśnięty pomiędzy dwa bloki i odległości pomiędzy nimi będą optycznie niewielkie.

Podobnie jak blok w inwestycji Apartamenty Wybickiego. Jak ktoś nie był to zachęcam zobaczyć, bo blok dosłownie wciśnięty między domki szeregowe i starsze bloki.

Nowy

Postautor: Nowy » 26 cze 2023, 13:29

Ale gdzie to ma powstać dokładnie? Widzę, że jest tam jakaś działka wolna pomiędzy dwoma blokami:

Obrazek

Ale nie widzę dla niej wydanych żadnych decyzji, typu pozwolenie na budowę wydanych. Od tej działki, do Parku Zaczarowanej Dorożki, to jednak jest kawałeczek, choć nie jakiś duży.

Obrazek

A działki przy samym parku, to są zabudowane dosyć szczelnie, przynajmniej tak mi się wydawało.

Nowy

Postautor: Nowy » 26 cze 2023, 13:31

I mniej więcej po drugiej stronie są jakieś pozwolenia na budowę wydane dla zabudowy wielorodzinnej, ale to na terenach, na których stroją jakieś domy, które pewnie miałyby zostać wyburzone. Tylko to jest bardziej od strony Lublańskiej, a tu nazwa jest Dominikanów / Dobrego Pasterza. Ktoś może powiedzieć dokładnie, w którym to ma miejscu powstać?

ghd

Postautor: ghd » 26 cze 2023, 14:30

Tam nie ma dwudziestu metrów, ale....Zmieszczą się! Śmiało! :lol:
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Nowy

Postautor: Nowy » 26 cze 2023, 14:36

Ale ja nie wiem czy to na tej działce mają budować. To po prostu wolna działka pomiędzy Dominikańską i Dobrego Pasterza, którą tam znalazłem, ale może jest na to jakiś inny koncept.

ghd

Postautor: ghd » 26 cze 2023, 15:25

Może to ta działka nad Sudołem z wjazdem od Dobrego Pasterza 72. W ogóle tam się już dawno zrobił przerażający burdel. No ale jeżeli jest klientela na te frykasy...Niech budują jak najgęściej. 8-)
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”