Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: Mar G » 19 maja 2024, 10:43

realista pisze:
Mar G pisze:
realista pisze:jeśli była jakakolwiek przedsprzedaż (w co wątpię) to chyba nie poszła dobrze, bo z tego co wczoraj mówili zarezerwowane jest tylko 1 (JEDNO) dwupokojowe mieszkanie

ceny 1-2 pokojowych o które pytałem mają 21900-23400 zł /m2 w najgorszym budynku przy drodze, wiec im dalej w las (dosłownie) tym będzie bardziej kolorowo, a już w takich cenach to na pewno lepiej w dębnikach niż przy najbardziej zasmogowanym rondzie w Polsce, gdzie z naprzeciwka korpoludki obserwują

wątpić każdy ma prawo - ale będący w rynku aktywnie dostają oferty zanim trafi inwestycja do sprzedaży dla ulicy.

zgodnie z tym co zapowiedziano - ceny zmieniono wobec kwietniowej oferty o ok. 2 k.

wysłałem dzisiaj zapytanie o aktualne ceny - i otrzymałem inne niż napisano - 2 pok. 39 m2 po 20900 , większe 60 m2 po 20 - 20,4 w zależności które.

ceny oczywiście absurdalne - wszystko wokoło 20k jest w tych oparach zanurzone.

miejsca parkingowe.... 80 tys /sztuka

moje uzasadnione watpliwosci budzi to ze przy tej rzekomej przedsprzedazy nie zostało zarezerwowane ani jedno mieszkanie w całym bloku, a to się chyba nie zdarza

budynek A
2 pokoje nr 22 - 763 tys czyli 22 400 zł za m2, 2 pokoje nr 24 - 753 tys czyli 22 100 zł za m2, 2 pokoje nr 4 - 746 tys czyli 21 900 zł za m2
1 pokojowe i na wyższych kondynacjach oczywiscie jeszcze droższe

ja dostałem na nr 17 cenę 20,9 T

wcale nie dziwię się, że nie było rezerwacji w przedsprzedaży - mieć okna na Mateczny po 19 T/m2 nikt rozsądny chcieć nie chce raczej. ponadto takie oferty dostaje relatywnie wąskie grono potencjalnych, raczej tych kumających rzeczywistość tego rynku - a nie ulica rozochocona mglistymi perspektywami . i to, że odzew był taki mizerny o czymś świadczy ... pośrednik, który nam przekazał tę ofertę nie był również zaskoczony brakiem chętnych. widzi od wewnątrz schładzanie

humbak

Postautor: humbak » 19 maja 2024, 11:29

no ten park matecznego to taka zaslona dymna przed ogromnym halasem startujacych samochodow i motorow z ronda na zielonym swietle (nie mowiac o wyscigach wieczorno nocnych)
ciekawe jak faktycznie wyglada temat smogu bo to nie tylko spaliny ale i pyl z hamulcow, co na tak zatlocoznym rondzie nie jest do pominiecia
bez ekranow akustycznych skazani na halas i nie wiem po co te tarasy na dachu bo raczej tam odpoczac bedzie trudno
pytanie jak jeszcze tam sie wydzieraja na treningach na okolicznych boiskach garbarnii, a trenuja chyba do 21

ale dla tych ktorzy to akceptuja lub dla ktorych to naturalne klimaty miasta to jest jakas opcja, pytanie czy za taka cene - mam nadzieje, ze nie i u tego developera rynek negatywnie zweryfikuje te ceny

Nowy

Postautor: Nowy » 19 maja 2024, 22:52

Trzeba przyznać, że faktycznie udało się deweloperowi pozyskać tam całkiem pokaźnych rozmiarów działkę, ale też trzeba przyznać, że plany odnośnie jej zabudowy Dom Development ma ambitne i dużo wolnej przestrzeni, to tam nie zostanie.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Dom Development

Dobrze widzę, że zamierzają na tym terenie postawić tak z 9 niemałych bloków? Chociaż wygląda, jakby w jednym miejscu miało pozostać nieco więcej przestrzeni, to szare, to chyba będzie parking, zgadza się? Szkoda też, że z tego co widzę, to pomiędzy blokami zaplanowano ulice, czyli będzie tam ruch samochodowy. To zdecydowanie nie jest jakiś specjalny prestiż.

No i ciekawe, jak liście w parki opadną, czyli pewnie przez pół roku, jak będzie w mieszkaniach z widokiem na ten teren zielony, ale jednak ruchliwa droga i skrzyżowanie nie są tam aż tak daleko.

moik

Postautor: moik » 21 maja 2024, 11:15

Lokalizacja przy Parku Zdrojowym, ceny 20 000 ale teraz i na Zabłociu i nawet przy Plazie są takie ceny. ...
Czy wiecie kiedy będą w sprzedaży te kolejne etapy przy parku??

Mar G

Postautor: Mar G » 21 maja 2024, 11:26

moik pisze:Lokalizacja przy Parku Zdrojowym, ceny 20 000 ale teraz i na Zabłociu i nawet przy Plazie są takie ceny. ...
Czy wiecie kiedy będą w sprzedaży te kolejne etapy przy parku??

co Wy tak szumnie o tym "Parku Zdrojowym " ?

Park to obszar kilku/kilkunastu hektarów. a ten tutaj to ocalałych kilkanaście drzewek raptem - przez które po opadnięciu liści ma się arterię 4 pasmową jak na dłoni

Nowy

Postautor: Nowy » 22 maja 2024, 10:43

No właśnie też do tego zmierzałem, że jak liście w tym parku opadną, to tam może nie być już tak kolorowo, znaczy zielono. Z ciekawością będę obserwował, jak będą się tam sprzedawały te mieszkania.

Nowy

Postautor: Nowy » 22 maja 2024, 10:46

Swoją drogą, to czy po jednej stronie tego osiedla nie będzie przebiegała droga pozwalająca jadącym w stronę centrum z ul. Rydla ominąć Rondo Matecznego i wyjechać na skrzyżowaniu przy moście na Wildze? Nowa droga tam jest, wydaje się, że ze sporym potencjałem na to, żeby była całkiem ruchliwa.

source

Postautor: source » 22 maja 2024, 13:32

Jak dla mnie, to jednak trzeba pamiętać o tym, że ta okolica jest mocno ruchliwa i głośna, poza samochodami są jeszcze tramwaje (co ma też swoje plusy). Pierwsza linia zabudowy, zwłaszcza okna skierowane na drogi pewnie będzie to odczuwała. Choć pewnie to też będzie tak, że przy zamkniętych oknach to będzie raczej pomijalne, o ile w ogóle słyszalne.

Z drugiej strony jest też tak, że okolice Ronda Matecznego ostatnio mocno się zmieniły, wybudowano biurowce, w parterach pojawiły się usługi, zniknęły przynajmniej częściowo jakieś ruiny (albo się spaliły), zniknęły reklamy z płotu wzdłuż parku - zdecydowanie jest lepiej niż jeszcze kilka - kilkanaście lat temu.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 22 maja 2024, 13:44

Plus niebawem bezposrednie polaczenie z Kazimierzem podprzez kladke Ludwinow-Kazimierz. to duzy plus tej lokalizacji potencjalnie.

source

Postautor: source » 22 maja 2024, 13:47

MarcinG pisze:Plus niebawem bezposrednie polaczenie z Kazimierzem podprzez kladke Ludwinow-Kazimierz. to duzy plus tej lokalizacji potencjalnie.

Ale to jaka będzie odległość stamtąd do tej kładki, chyba spory kawałek jednak?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”