realista pisze:Mar G pisze:realista pisze:jeśli była jakakolwiek przedsprzedaż (w co wątpię) to chyba nie poszła dobrze, bo z tego co wczoraj mówili zarezerwowane jest tylko 1 (JEDNO) dwupokojowe mieszkanie
ceny 1-2 pokojowych o które pytałem mają 21900-23400 zł /m2 w najgorszym budynku przy drodze, wiec im dalej w las (dosłownie) tym będzie bardziej kolorowo, a już w takich cenach to na pewno lepiej w dębnikach niż przy najbardziej zasmogowanym rondzie w Polsce, gdzie z naprzeciwka korpoludki obserwują
wątpić każdy ma prawo - ale będący w rynku aktywnie dostają oferty zanim trafi inwestycja do sprzedaży dla ulicy.
zgodnie z tym co zapowiedziano - ceny zmieniono wobec kwietniowej oferty o ok. 2 k.
wysłałem dzisiaj zapytanie o aktualne ceny - i otrzymałem inne niż napisano - 2 pok. 39 m2 po 20900 , większe 60 m2 po 20 - 20,4 w zależności które.
ceny oczywiście absurdalne - wszystko wokoło 20k jest w tych oparach zanurzone.
miejsca parkingowe.... 80 tys /sztuka
moje uzasadnione watpliwosci budzi to ze przy tej rzekomej przedsprzedazy nie zostało zarezerwowane ani jedno mieszkanie w całym bloku, a to się chyba nie zdarza
budynek A
2 pokoje nr 22 - 763 tys czyli 22 400 zł za m2, 2 pokoje nr 24 - 753 tys czyli 22 100 zł za m2, 2 pokoje nr 4 - 746 tys czyli 21 900 zł za m2
1 pokojowe i na wyższych kondynacjach oczywiscie jeszcze droższe
ja dostałem na nr 17 cenę 20,9 T
wcale nie dziwię się, że nie było rezerwacji w przedsprzedaży - mieć okna na Mateczny po 19 T/m2 nikt rozsądny chcieć nie chce raczej. ponadto takie oferty dostaje relatywnie wąskie grono potencjalnych, raczej tych kumających rzeczywistość tego rynku - a nie ulica rozochocona mglistymi perspektywami . i to, że odzew był taki mizerny o czymś świadczy ... pośrednik, który nam przekazał tę ofertę nie był również zaskoczony brakiem chętnych. widzi od wewnątrz schładzanie