Ogólnie ostatnio można odnieść wrażenie, że jest jakiś zalew artykułów sponsorowanych dotyczących inwestycji mieszkaniowych realizowanych w Krakowie, może mi się wydaje, ale mam wrażenie, że jeszcze niedawno nie było tego aż tak dużo. Podobnie reklamy w mediach społecznościowych, wygląda, jakby się trzeba było bardziej postarać, żeby coś sprzedać.
Swoją drogą, czy w pierwszym etapie były już odbiory mieszkań i ktoś mieszka? To byłaby przydatna opinia na forum, kogoś, kto na sobie sprawdził, czy to była dobra decyzja.
Podedworze 11 Kraków od Westa Investments - opinie na forum
Re: Podedworze 11 Kraków od Westa Investments - opinie na forum
tak, ludzie już odebrali mieszkania i żyją tam.
Problemów nie brakuje, poziom -2 cały zapleśniały, deweloper umywa ręcę, mówi, że to normalne.
Pas zieleni z tujami zaorany żeby poszerzyć drogę dojazdową dla ciężkich sprzetów. Zdaje się zrobiony był na odpał na czas odbioru.
Problemów nie brakuje, poziom -2 cały zapleśniały, deweloper umywa ręcę, mówi, że to normalne.
Pas zieleni z tujami zaorany żeby poszerzyć drogę dojazdową dla ciężkich sprzetów. Zdaje się zrobiony był na odpał na czas odbioru.
Odradzam każdemu zakup mieszkania od tego dewelopera. Pierwszy etap to masa poważnych problemów. Nie wiem kto wymyślił drogę żwirową do 2 bloków, po 3 miesiącach są taki dziury ze trzeba jechać slalomem i auto całe usyfione. Ciekawe co bedzie w zimie . Do tego mega problem czyli prawdopodobnie spartolona izolacja fundamentów, cały poziom -2 w pleśni i wilgoci, ludziom pleśnieją nawet półki w piwnicach. Deweloper ma to w dupie, chyba wspólnota pójdzie z tym do sądu. Beznadziejny garaż podziemny ciasny i źle sie tam jezdzi. Brak monitoringu, co chwilę coś rozwalone. Do tego dochodzi kosmiczny wręcz czynsz, ludzie płacą po dwa razy więcej niż gdzie indziej za ten sam metraż. Deweloper teraz wyrwał nasadzone pół roku temu drzewka zaorał chodnik i trawnik bo robi sobie drogę techniczną.
-
Potwierdzam niestety to, co jest wyżej i też przestrzegam przed tym deweloperem. To, co jest tam odwalone, to jest masakra, a wisienką na torcie jest podstawiony przez dewelopera zarządca, z czynszem po ok.... 1000 pln za mieszkania ok. 50m2

kot_feliks pisze:, co jest tam odwalone, to jest masakra
A co jest odwalane poza wspomnianym zarządcą? Napiszesz o jakichś konkretach.
Z tymi zarządcami, to niestety częsta sprawa, często wręcz deweloper jest udziałowcem albo osoby powiązane z deweloperem takiego zarządcy.
Zarządca od Palladio na Podedworze 9 podobno usunięty i zmieniony tryb zarządzania na zarząd bezpośredni. Duży sukces tej wspólnoty.
lovekrakow.pl/aktualnosci/jak-ma-wygladac-nowy-mural-w-krakowie-zdecydujcie-sonda_58773.html
Mar G pisze:lovekrakow.pl/aktualnosci/jak-ma-wygladac-nowy-mural-w-krakowie-zdecydujcie-sonda_58773.html
Tragiczny pomysł, widziałem ten poprzedni blok na żywo, bloki wyglądają jakby były budowane z 10 lat temu przynajmniej i zostały po prostu lekko odnowione, a ten cały “mural” w towarzystwie tych starych garażów obok oraz przebijającego się przez drzewa starego osiedla Piaski, wygląda bardziej jak blok pomazany przez osiedlowych grafficiarzy, niż jak jakieś dzieło sztuki…
miras30 pisze:Mar G pisze:lovekrakow.pl/aktualnosci/jak-ma-wygladac-nowy-mural-w-krakowie-zdecydujcie-sonda_58773.html
Tragiczny pomysł, widziałem ten poprzedni blok na żywo, bloki wyglądają jakby były budowane z 10 lat temu przynajmniej i zostały po prostu lekko odnowione, a ten cały “mural” w towarzystwie tych starych garażów obok oraz przebijającego się przez drzewa starego osiedla Piaski, wygląda bardziej jak blok pomazany przez osiedlowych grafficiarzy, niż jak jakieś dzieło sztuki…
lovekrakow.pl/aktualnosci/tak-bedzie-wygladac-nowy-mural-w-krakowie-zdecydowaliscie_58773.html
Nie wiem czy malunek na ścianie na pewno sprawi, że ten blok będzie jakoś specjalnie ładniejszy. Inna sprawa, że jak to będzie wyglądało po kilku latach. Warto przejść się po mieście i obejrzeć murale, które mają po kilka lat.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”