La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Postautor: luc » 16 lip 2024, 18:20

No i jeszcze co do samego budynku, to mają rozmach, skala wygląda jak to, co ten sam deweloper wybudował przy ul. Nowohuckiej w Krakowie.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Imperial Capital

Chodzi oczywiście o Imperial Citi Yes, jeśli ktoś rozważa, to na pewno warto zapoznać się bliżej z tamtym budynkiem, porozmawiać z mieszkańcami itp.

luc

Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Postautor: luc » 16 lip 2024, 18:26

I spojrzałem jeszcze na mieszkania 5-pokojowe, w Krakowie jest to rzadkość, metraż jest ok., bo 95 m2, ale... 3 sypialnie poniżej 9 m2, trochę słabo jednak. Za to balkony spore. Ciekawe, ile trzeba będzie za to zapłacić, jakby ktoś chciał kupić.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 16 lip 2024, 21:21

W ramach kompensaty za tą inwestycję deweloper ma przebudować część ul. Łagiewnickiej i ul. Honduras, tak przynajmniej wynika z tego artykułu:

https://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosc ... 57396.html

I faktycznie jakoś mi się to nie spina jeśli chodzi o miejsca postojowe:
- 255 mieszkań;
- 259 miejsc postojowych.
Niby wychodzi trochę ponad jedno miejsce do mieszkania, ale jeśli ktoś bierze mieszkanie 4-pokojowe albo 5-pokojowe, to można zakładać, że chciałby mieć miejsca na ze 2 samochody. A jakby się chociaż tego współczynnika 1,2 trzymać, to najwyżej deweloper zbudowałby kilka większych mieszkań a mniej produktów inwestycyjnych. Ale urzędnicy jakimś sposobem pozwolenia wydali.

Gedono

Postautor: Gedono » 17 lip 2024, 23:33

Jako były mieszkaniec/właściciel mieszkania na Nowohuckiej 46 zdecydowanie polecam rozmowę z mieszkańcami albo odwiedzenie grupy mieszkańców na ..

Wszystko z zewnątrz wygląda bardzo ładnie i nowocześnie, ale mieszkać tam, moim - i nie tylko moim (patrz: grupa na .)- zdaniem jest trudno. Jeśli ktoś narzeka na tzw. cienkie ściany i dźwięki od sąsiadów w nowoczesnym budownictwie, tutaj doświadczy tego jak nigdzie indziej^^.

Ja po walce z deweloperem i głównym wykonawcą uzyskałem pomiary (co prawda ewidentnie ustawione przez zlecającego czyli głównego wykonawce inwestycji) akustyczne, i nawet przy takiej ustawce wyszedł 1 (jeden!) decybel poniżej maksymalnej dopuszczalnej normy w prawie budowlanym, która podobno w Polsce jest i tak bardzo liberalna pod tym względem.

Wykonanie absolutnie najniższym kosztem (warto choćby porównać grubość stropów międzylokalowych z innymi tego typu inwestycjami), głównie kosztem zdrowia mieszkających.

Być może na krótki wynajem inwestycja opłacalna, ale jeśli ktoś szuka dla siebie przestrzegam, albo przynajmniej zdecydowanie polecam zrobić dobry research przed zakupem:)

nick707

Postautor: nick707 » 18 lip 2024, 2:31

Trochę dziwne bo udało mi się otrzymać standard wykonania i przykładowo grubość ścian między sąsiadami to aż 24 cm, u innych dewów widziałem 18-20 cm. Chyba, że na Nowohuckiej przegięli?

kat_str

Postautor: kat_str » 25 lip 2024, 14:38

Hej wszystkim,
co myślicie o tej lokalizacji? Wydawało mi się, że całkiem fajnie bo blisko do Bonarki ale po pojechaniu na miejsce jakoś tak entuzjazm opadł. W okolicy jedynie jakieś stare baraki i taki teren mocno przemysłowy i te garaże przy samym wjeździe których pewnie nie zlikwidują? Deweloper pisze o przebudowie ulic ale to nada wygląda na zbyt mało. Co myślicie? Jutro jestem umówiona w biurze sprzedaży to dopytam o tą grubość ścian.

nick707

Postautor: nick707 » 25 lip 2024, 15:25

Tak jak mówisz, niby spoko lokalizacja bo blisko ronda matecznego i inwestycja może się podobać, ale po przejechaniu się na miejsce (notabene stałem 15 min żeby rondo matecznego objechać bo wszyscy się wpychają) też widzę, że tam nic zupełnie nie ma wokół. Firmy, jakieś pole kawałek dalej, sklepów brak, infrastruktury brak. Wszyscy deweloperzy w Krakowie obecnie startują z absurdalnych cen. Develia sprzedaje za 11-12k/m2 na ciesielskiego czy na Płaszowie, tu powinno być 15k maks. Już nie mówiąc o tym, że sobie komórki lokatorskiej nie kupisz :roll: Taki trend wśród dewów
Garaże zostają.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 25 lip 2024, 16:35

nick707 pisze:Tak jak mówisz, niby spoko lokalizacja bo blisko ronda matecznego i inwestycja może się podobać, ale po przejechaniu się na miejsce (notabene stałem 15 min żeby rondo matecznego objechać bo wszyscy się wpychają) też widzę, że tam nic zupełnie nie ma wokół. Firmy, jakieś pole kawałek dalej, sklepów brak, infrastruktury brak. Wszyscy deweloperzy w Krakowie obecnie startują z absurdalnych cen. Develia sprzedaje za 11-12k/m2 na ciesielskiego czy na Płaszowie, tu powinno być 15k maks. Już nie mówiąc o tym, że sobie komórki lokatorskiej nie kupisz :roll: Taki trend wśród dewów
Garaże zostają.

Ciesielskiego i Płaszów (myśliwska) to Develia sprzedaje ale po 15-16k za mniejsze mieszkania. Za 12 prawie nic tam kupisz

nick707

Postautor: nick707 » 25 lip 2024, 17:10

Mnie i opkę zapewne nie interesują klitki inwestycyjne, które zawsze są dużo droższe. Wystarczy wejść na ich stronę Develi i pokazują się ceny, większość mieszkań jest za edit:~13k i spokojnie w tej cenie kupisz normalne 50-60 metrowe mieszkanie.
Te same mieszkania są w inwestycji Imperial po 17500-18k/m2. Najmniejsze z 20-21k

Firankaa1

Postautor: Firankaa1 » 25 lip 2024, 17:21

Ponoć chętnych tyle, że nawet symbolicznego rabatu nie chcą dawać.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”