Akacjowa Wita Kraków / deweloper Atal (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Stefan1005

Re: Akacjowa Wita Kraków / deweloper Atal (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: Stefan1005 » 26 wrz 2024, 23:08

realista pisze:konkretna patodeweloperka : ) ale też nowatorskie podejście do zrobienia ekranu dźwiękoszczelnego dla sąsiednich bloków z własnej inwestycji co nie często się zdarza, nawet w krakowie

czekam aż wejdą tutaj ci którzy narzekali na cabę nieopodal, tutaj zawału dostaną

swoją drogą właśnie na tym odcinku rozwijałem zawsze największe prędkości w krakowie i nie jeden zamyka tutaj licznik : lol:

Często bywają (może bywały?) dzikie "zloty" pod galerią Krokus na przeciwko i próby sił własnie na tym prostym odcinku.

iti

Postautor: iti » 27 wrz 2024, 0:07

Haha, jeszcze wczoraj tamtędy przechodziłem i zastanawiałem się co to za ogrodzenie i porządkowanie terenu, ale nie było żadnej tablicy informacyjnej dotyczącej nowej inwestycji, zresztą nie wpadłbym na to, że mają tam zamiar postawić 4 bloki, a tu proszę - Akacjowa Wita i Atal buduje nowe osiedle w Krakowie.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Atal

O ile sama lokalizacja nie jest zła, bo nieźle tam z komunikacją, usługami itp., to jednak tak bliskie sąsiedztwo jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście, to brzmi jak jakiś ponury żart. Wydawało mi się, że niewiele się tam już da wcisnąć, a tu proszę bardzo... ale będzie blisko do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon - faktycznie daleko nie będzie, jak ktoś tam lubi wpaść codziennie : ) Jeszcze nie tak dawno opinie deweloper Atal miał u mnie niezłe, ale ostatnio budują w bardzo "oryginalnych" lokalizacjach.

A ceny mieszkań też tu mają niewąskie, jak na sąsiedztwo miejskiej autostrady.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 27 wrz 2024, 9:11

Ciekawa inwestycja pod wieloma względami :D

Temat ruchliwej drogi tuż za oknami został już poruszony i jest to zdecydowanie największy minus tej inwestycji. Na plus to bliskość pasa startowego dawnego lotniska na Czyżynach. Osobiście uważam, że to jedno z fajniejszych miejsc w okolicy, szczególnie, żeby z dzieckiem wyjść na rower, rolki, pograć w piłkę i nie martwić się o przejeżdżające samochody. Do tego jest to spora niezabudowana przestrzeń z dużą ilością drzew.

Dodatkowym atutem jest bliskość Krokusa i Serenady. Sam mieszkałem w tamtych okolicach przez ostatnie 6 lat i teraz po przeprowadzce na Górkę Narodową zaczynam tęsknić za ilością usług i sklepów, które miałem pod nosem mieszkając na granicy Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic.

Kolejny aspekt to bliskość ronda Polsadu, a więc nowej linii tramwajowej, a może i w przyszłości krakowskiego "metra".

Jeżeli chodzi o Quattro Business Park to nie sądzę, żeby jego bliskość była jakimś wielkim atutem. Mam wrażenie, że ilość firm wynajmujących biura w tym miejscu drastycznie zmalała. Kilka budynków stoi prawie całkowicie pusta. Wątpię, żeby to się zmieniło po skończeniu linii tramwajowej, ponieważ koszt wynajmu przestrzeni biurowej jest tu w porównywalny do dużo fajniejszych kompleksów biurowych powstałych w ostatnich latach, które na brak najemców nie narzekają.

Sama architektura budynków przeciętna. Balkony z płyt betonowych stały się chyba standardem krakowskiej deweloperki. Mieszkania na wyższych piętrach mają większe balkony. Ale warto pamiętać, że od 2-3 piętra hałas od Bora Komorowskiego będzie większy, bo ekrany
dźwiękoszczelne już tam nie sięgają. Odległości pomiędzy budynkami nie są zbyt duże. Na plus wstawki z cegły na elewacji i duże przeszklenia klatek schodowych.

Czy warto zapłacić 17k za mieszkanie w tej inwestycji? Osobiście uważam, że są dostępne ciekawsze inwestycje w porównywalnych pieniądzach.

Obrazek
Wizualizacja: Deweloper Atal

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”