Fabryka Koronek Dąbrowskiego i Trykotaży Kraków (ul. Dąbrowskiego 16) / Modern Living Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Fabryka Koronek Dąbrowskiego i Trykotaży Kraków (ul. Dąbrowskiego 16) / Modern Living Development - opinie na forum

Postautor: luc » 21 cze 2026, 14:00

Widziałem ostatnio wywiad z gościem, który to zaprojektował, co ciekawe, nie bronił tego mieszkania, tłumaczył, że tam byłby problem ze spełnieniem norm nasłonecznienia mieszkań, a kawalerek to nie dotyczy, dlatego żeby inwestor był zadowolony, to musiał je tam zrobić, ale niestety wyszedł taki przedpokój. Do tego, też chyba nie ma tam windy, tu pewnie też inwestor miał w tym jakiś cel, żeby jej nie robić.

Ale też widziałem jakieś zdjęcia elewacji, i ona faktycznie wyszła ciekawie, jak gdzieś tam będę, to postaram się zrobić foty, chyba, że ktoś mnie ubiegnie.

Sellie

Re: Fabryka Koronek Dąbrowskiego i Trykotaży Kraków (ul. Dąbrowskiego 16) / Modern Living Development - opinie na forum

Postautor: Sellie » 24 cze 2026, 23:18

luc pisze:Widziałem ostatnio wywiad z gościem, który to zaprojektował, co ciekawe, nie bronił tego mieszkania, tłumaczył, że tam byłby problem ze spełnieniem norm nasłonecznienia mieszkań, a kawalerek to nie dotyczy, dlatego żeby inwestor był zadowolony, to musiał je tam zrobić, ale niestety wyszedł taki przedpokój. Do tego, też chyba nie ma tam windy, tu pewnie też inwestor miał w tym jakiś cel, żeby jej nie robić.

Ale też widziałem jakieś zdjęcia elewacji, i ona faktycznie wyszła ciekawie, jak gdzieś tam będę, to postaram się zrobić foty, chyba, że ktoś mnie ubiegnie.

Sorry, ale to jakaś bzdura. Ten korytarz dało się wcielić do mieszkania obok, a tę kawalerkę zrobić od drugiej strony z wejściem, od drugiej klatki schodowej. Nasłonecznienie nie ma nic do tego... Poszli po najmniejszej linii oporu, albo ktoś miał zaćmienie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”