Przemiarki 16 Kraków / deweloper Bryksy - opinie na forum
Re: Przemiarki 16 Kraków / deweloper Bryksy - opinie na forum
Jak jeszce nie wybudowane to dziwne żeby ktoś kupił. Przecież obecnie mieszkania sprzedają się dopiero gotowe wybudowane jak je można oglądnąć. Kto będzie płacił za kredyt i czekał 2 lata na wybudowanie. Generalnie teraz duży wybór gotowych mieszkań w budynkach i sporo rabatów dają.
pozdro pisze:Jak jeszce nie wybudowane to dziwne żeby ktoś kupił. Przecież obecnie mieszkania sprzedają się dopiero gotowe wybudowane jak je można oglądnąć. Kto będzie płacił za kredyt i czekał 2 lata na wybudowanie. Generalnie teraz duży wybór gotowych mieszkań w budynkach i sporo rabatów dają.
Ano dlatego tak się kupuje, że masz wtedy najlepszy wybór mieszkań jak jesteś pierwszy i też możesz dobrze negocjować, bo dla dewelopera najwazniejsze jest sprzedac pierwsze 30-40% mieszkań szybko, reszta może poczekać. To samo jest z ostatnimi mieszkaniami ale to już inna bajka.
Kredytu tez nie musisz spłacać wcześniej. Możesz zarezerwować za kilka % i kredyt uruchomic jak skończą, choc to opcja rzadziej stosowana bo deweloper nie ma kasy wcześniej i raczej ida na to tylko w zupełnie słabo sprzedających sie inwestycjach. Możesz też ustalić z dewem płatność 10-20% dzisiaj a reszta w momencie odbioru budynku i wtedy dopiero kredyt jest uruchamiany. Jak budynek jest wybudowany i oddany do uzytku to w zdecydowanej większości co lepsze mieszkania są już sprzedane. Poza tym jeszcze jest kwestia miejsc garażowych i komórek blisko wind/klatek schodowych. Niby pierdoła i drugorzędna sprawa ale potem się docenia że nie trzeba się przeciskać pomiędzy samochodami z zakupami albo okrążać całą alejkę aut.
Chio pisze:Jeśli chodzi o ceny to na dzień 29.05 mieszkania ok 50m2 (3 pokoje):
Poziom 0: 14.1 - 14.5k
Poziom 1: 14.5 - 14.7k
Poziom 2: 14.8 - 15.0k
Poziom 3: 15.1 -15.3k
Miejsce postojowe 55-65k
ceny ofertowe nic nie zmalały na dziś a często wzrosły, choć jak na tę lokalizację sa wg mnie bardzo wysokie.
Możliwe że standard budynku jest wyższy dlatego takie ceny, nie zagłębiałem się.
-
KKołłątajówka
tonyxxl pisze:(...) bo dla dewelopera najwazniejsze jest sprzedac pierwsze 30-40% mieszkań szybko, reszta może poczekać. To samo jest z ostatnimi mieszkaniami ale to już inna bajka.
To, że deweloper chce sprzedać pierwsze mieszkania jak najszybciej, to jasne.
A jeśli chodzi o ostatnie mieszkania, to też mu zależy, czy nie? Bo nie zrozumiałam, a w sumie jestem ciekawa
Bryksy – nie znałam dewelopera wcześniej. Fajny slogan: budująca pewność
Te budynki, które już tam stoją, ktoś uznał za "obrzydliwe". Chyba aż tak bym nie przesadzała
Budynki z zewnątrz wyglądają całkiem przyjemnie. Podobają mi się balkony.
Ceny z kosmosu xd
A jak tam jest z usługami? Szkoła / przedszkole / większa galeria?
KKołłątajówka pisze:To, że deweloper chce sprzedać pierwsze mieszkania jak najszybciej, to jasne.
A jeśli chodzi o ostatnie mieszkania, to też mu zależy, czy nie? Bo nie zrozumiałam, a w sumie jestem ciekawaW mojej inwestycji zostało 7 i wiszą tak już czwarty miesiąc
.
Ostatnie mieszkania generują bardzo podobne koszty jak powiedzmy początkowe 100 czy 200 w ofercie. Trzeba utrzymywać biuro sprzedaży, pokazywac te mieszkania i to nalicza się co miesiąc. Powiedzmy 2 osoby plus biuro to już będzie ze 20-30tys za każdy miesiąc. A dodatkowo na koniec zostają "najtrudniejsze" mieszkania więc sprzedawcy i zarządy chcą się ich pozbyć i dają zgodę na duzo większe rabaty. Oczywiście to zalezy od inwestycji i dewelopera, ale ogólnie zasada jest taka że pierwsze i ostatnie mieszkania w danej inwestycji kupuje się najkorzystniej cenowo.
tonyxxl pisze:Ostatnie mieszkania generują bardzo podobne koszty jak powiedzmy początkowe 100 czy 200 w ofercie. Trzeba utrzymywać biuro sprzedaży, pokazywac te mieszkania i to nalicza się co miesiąc. Powiedzmy 2 osoby plus biuro to już będzie ze 20-30tys za każdy miesiąc. A dodatkowo na koniec zostają "najtrudniejsze" mieszkania więc sprzedawcy i zarządy chcą się ich pozbyć i dają zgodę na duzo większe rabaty. Oczywiście to zalezy od inwestycji i dewelopera, ale ogólnie zasada jest taka że pierwsze i ostatnie mieszkania w danej inwestycji kupuje się najkorzystniej cenowo.
Biuro pewnie niekoniecznie trzeba mieć przy inwestycji, zwłaszcza jeśli ktoś ma więcej inwestycji na terenie miasta. Ale z kosztów, to ja bym dodał do tego to, że w z chwilą zawiązania wspólnoty mieszkaniowej, deweloper mający mieszkania w danej wspólnocie, ponosi za nie standardowe opłaty, też za miejsca postojowe. Dodatkowo, o ile dobrze się orientuję, to rękojmia na budynek jest liczona od daty sprzedaży ostatniego mieszkania. Co do tego, że to zwykle już najbardziej przebrane, najsłabsze mieszkania, to zgoda oczywiście.
KKołłątajówka pisze:Bryksy – nie znałam dewelopera wcześniej. Fajny slogan: budująca pewność
Te budynki, które już tam stoją, ktoś uznał za "obrzydliwe". Chyba aż tak bym nie przesadzała. Obecnie w Krakowie w wielu miejscach jest misz masz; zapraszam na Górkę Narodową.
Budynki z zewnątrz wyglądają całkiem przyjemnie. Podobają mi się balkony.
Ceny z kosmosu xd
Sam deweloper ma takie dosyć mocno januszowate podejście, na ile miałem z nim styczność. W przypadku inwestycji, którą miałem okazję poznać lepiej, to oszczędził na daszkach nad balkonami, względem pierwszego etapu zamontował dosyć . i głośne (skrzypiące) windy, oszczędził na elewacji, zamiast wstawek z tynku z miką, to po prostu ją pomalowali, więc odróżnia się z zewnątrz od pierwszego etapu, balkony jakby mniejsze. Oszczędzili nawet na zamkach do szaf z zaworami w korytarzach, twierdząc, że przecież się teraz tego nie montuje, co jest nieprawdą. Polecam przyjrzeć się dokładnie temu, co się od nich kupuje, bo raczej nie ma tu myślenia o późniejszych mieszkańcach, tylko o kilku złotych zysku więcej dla siebie (wiem, wiem - standardowa postawa na rynku, ale we mnie budzi niesmak).
Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.
AnT20 pisze:Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.
Nie żartujcie, że ktoś się zgodził na taką patodeweloperkę?
AnT20 pisze:Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.
A oni sobie nie liczą po 16-17 za metr?
Sellie pisze:AnT20 pisze:Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.
A oni sobie nie liczą po 16-17 za metr?Jebią Polaczków aż skwierczy... ale Polaczek i tak kupi.
Skoro frajerów nie brakuje to dlaczego mają nie golić?
Jakby im powiedzieli, że okien nie będzie, bo taka zmiana jest we wszystkich mieszkaniach to też by chwile podumali i przystali na to
Żeby było lepsze, skasują ich jeszcze za większą powierzchnię użytkową
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”