Geremka Kraków inwestycja (budynki jednorodzinne dwulokalowe) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Fenn

Re: Geremka Kraków inwestycja (budynki jednorodzinne dwulokalowe) - opinie na forum

Postautor: Fenn » 27 maja 2025, 10:20

ragar pisze:
Fenn pisze:Mam takie fotki. To co widać na pierwszym planie to początek sąsiedniej inwestycji Zacisze Koncept.

Ja mam takie pytanie, w rzutach mieszkań niektóre pomieszczenia są opisane nie jako "pokój", a "pomieszczenie pomocnicze". Ktoś wie o co chodzi, skąd takie nazewnictwo?

Dzięki, fajne zdjęcia. Nie kojarzę innej inwestycji, gdzie by stawiano domy z prefabrykatów, a jednak wychodzi na to, że się da. W sumie to dziwne, że w składach budowlanych nie ma gotowych elementów do poskładania.

A w takim pomieszczeniu pomocniczym jest okno? Sufity są na normalnej wysokości? Jaką mają takie pomieszczenia powierzchnię?

Tak są okna, i sufity mają być normalnej wysokości. Dowiedziałam się tyle, że niby chodzi o małą odległość od parkingu.

jacuś

Re: Geremka Kraków inwestycja (budynki jednorodzinne dwulokalowe) - opinie na forum

Postautor: jacuś » 27 maja 2025, 18:50

mogę wyjaśnić o co chodzi z pomieszczeniami pomocniczymi. Nie można w nich zamieszkiwać bo nie są zachowane odległości od miejsc postojowych (przepis mówi 10 m). Miejsca są pod samymi oknami więc 3 pokojowe mieszkanie staje się 1 pokojowym z 2 pomieszczeniami. Nie wiem jakie teraz ceny dają ale póki co nikt się nie zdecydował - parę miesięcy temu wołali około 15k za m2 tego czegoś. Właśnie budują zewnętrzne schody do mieszkań na piętro :( - porażka. Nawet chyba za 5tys bym tam nie chciał brać ale pewnie chętni się znajdą.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”