Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michal128

Re: Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum

Postautor: michal128 » 12 paź 2015, 21:15

p.s. ustnie atal robi "wstępną rezerwację" zwykle na kilka dni.
normalna rezerwacja to już wpłacenie kaucji i zwykle kończy się podpisaniem umowy po miesiącu.

iti

Postautor: iti » 13 paź 2015, 11:03

Ile się tam płaci kaucji przy rezerwacji, bo w sumie o to nie spytałem :/ Swoją drogą z miejscami parkingowymi jest tak, że może w tych godzinach, o których pisałeś da się zostawić samochód choćby na Osiedlu Widok, o ile nie postawią tam szlabanów. Jak tam bywałem swego czasu, to pamiętam, że nie było większych problemów ze znalezieniem parkingu w ciągu dnia, a i wieczorem dało się zostawić samochód. Inna sprawa, że jeśli ktoś do Ciebie wpadnie na godzinkę czy dwie w ciągu dnia, to pewnie zawsze będzie mógł zostawić auto pod Lidlem (jeśli nawet parkują tam teraz pracownicy biur na Lindego, to raczej na pewno to z czasem ukrócą).

Duże mieszkanie brałeś, ja szukam czegoś mniej więcej dwupokojowego, najlepiej z osobną kuchnią, choć wiem, że teraz akurat to jest prawie niemożliwe. No i zależy mi na tym, żeby mało miejsca marnowało się na przedpokój. Też wystawa okien ma dla mnie spore znaczenie, najlepiej południe lub zachód, a gdyby jeszcze do tego nikt w okna nie zaglądał, to byłoby optymalnie, choć w końcu zdaję sobie sprawę z tego, że to jednak miasto i tak się nie da do końca :)

pyqpyk

Postautor: pyqpyk » 15 paź 2015, 9:57

Przy rezerwacji jest 5000zł zaliczki, która jest w 100% zwrotna podczas rezygnacji. Ja zarezerwowałem mieszkanie w budynku D, ale też się zastanawiałem na tym składem budowlanym, niby wydaje się że nie jest to głośne miejsce, ale nigdy nie wiadomo.

Obrazek

Załączyłem zdjęcie poglądowe osiedla (nie sugerowałbym się dokładnością rysunku). Myślicie, że na terenie który zaznaczyłem na niebiesko może być coś potencjalnie wybudowane w przyszłości czy raczej jest tam za wąsko ?

Jeśli chodzi o samo osiedle to bardzo mi się podoba lokalizacja i mam zaufanie do tego dewelopera. Jeśli chodzi o upust to dostałem zniżkę 100 zł / metr + balkon za 50% (czyli pewnie jak każdy), nie wiem czy jest tu jeszcze jakieś pole do negocjacji. Na początku miałem obawy co do linii wysokiego napięcia, ale teraz są już powoli sprowadzane do ziemi na tym odcinku więc raczej nie powinno być z tym problemu.

A budową trasy Balickiej raczej bym się nie przejmował (abstrahując czy to plus czy minus), bo mieszkam w Krakowie od urodzenia i pierwsze wzmianki o planachj ej budowy przypadają na rok 1998 i nigdy nie ma na nią pieniędzy, więc to raczej tylko projekt na papierze

iti

Postautor: iti » 17 paź 2015, 21:13

Niestety zniknęła grafika, którą tu zamieściłeś :cry: Ale z tego, co pamiętam, to wyglądało to, jakby coś się mogło zmieścić w tym czerwonym prostokącie, choć pewnie też nic wysokiego, bo na to chyba miejsce nie pozwala... Jeśli chodzi o skład budowlany, to takie miejsca zazwyczaj nie działają wieczorami albo w weekendu (niedziele i sobotnie popołudnia). Gdybym miał się czegoś bać, to raczej świateł oświetlających nocą plac, ale to chyba do przeskoczenia :)

No i widzę, że jeśli chodzi o upusty, to wszędzie jest podobnie, dają 100 zł i nie chcą nic więcej :) Na kiedy realnie myślicie o wprowadzeniu się do nowych mieszkań w Lazurowym Parku na Bronowicach :?: Tak uwzględniając odbiory techniczne budynku, wykończenie mieszkania itp.

iti

Lazurowy Park Atal Kraków - budowa nowych mieszkań zdjęcia

Postautor: iti » 01 lis 2015, 21:17

A mnie ostatnio udało się odwiedzić miejsce, w którym powstaje inwestycja Atalu Lazurowy Park i efektem tego są opublikowane poniżej zdjęcia z budowy, a wszystko wygląda, że idzie to wszystko całkiem nieźle :D

Obrazek

Widok na żurawie budowlane i teren, na którym powstaje budynek :) Widać, że prace są już dosyć zaawansowane, powstają pierwsze elementy parteru, sporo zbrojeń tego poziomu czeka na zalanie betonem.

Obrazek

A tu tablica informacyjna inwestycji budowanej przez Atal w Bronowicach na ulicy Filtrowej, czyli Lazurowego Parku.

Obrazek

Tu natomiast widać, że niektóre elementy pierwszej kondygnacji naziemnej są już wykonywane z pustaków silikatowych.

Obrazek

Jak widać, ich producent reklamuje je hasłem “Wyłącz hałas”, czyli że stanowią one dobrą izolację akustyczną, i tak jest w istocie. Silikaty są pod tym względem bardzo dobre i jeśli ściany zewnętrzne nowych mieszkań będą z nich wykonane, to jest to chyba dobra informacja dla przyszłych mieszkańców :)

Obrazek

No i jeszcze jedna fotka placu budowy, widać że pracują na nim też wielkie wywrotki. Jak byłem robić zdjęcia, to na budowie przebywało sporo robotników i coś cały czas się działo, więc wszystko wygląda bardzo poprawnie. Co myślicie, dobrze im idzie :?:

michal128

Postautor: michal128 » 01 lis 2015, 21:51

Serdecznie pozdrawiam pracownika marketingu Atalu!:)

iti

Postautor: iti » 01 lis 2015, 22:09

Jakbym był pracownikiem Atalu, to foty z pewnością byłyby lepsze, a tak to tylko z za płotu (sprzed bramy wjazdowej) niestety :cry: Na szczęście budowa nie jest na tyle daleko od miasta, żeby nie dało się tam przejść na spacer (podjechać na rowerze Młynówką) :)

michal128

Postautor: michal128 » 01 lis 2015, 23:01

Tak pół-żartem to napisałem:) Jeśli się pomyliłem, to oczywiście przepraszam:)
Musisz jednak przyznać mi rację, że mogłem tak pomyśleć patrząc na Twoje poprzednie posty,
gdzie nie nachalnie, ale jednak bardzo zachwalasz inwestycję i często używasz nazwy "Atal" i "Lazurowy Park",
co służy m.in. pozycjonowaniu tego forum w wynikach google.
Zdjęcia oczywiście, gdyby były lepsze, każdy od razu zauważyłby, ze wrzucił je pracownik Atalu:)
Podpisy pod zdjęciami również w stylu marketingowym:) A co do silikatów - nie słyszałem zbyt dobrych opinii o nich,
poza tym mieszkam już na osiedlu wybudowanym przez Atal (m.in. z silikatów) i rewelacji nie ma (bardzo źle też nie jest,
po prostu przeciętnie, jak w bloku).
Stwierdzam tylko fakty, ale nikogo o nic nie oskarżam:) pozdrawiam!

iti

Postautor: iti » 02 lis 2015, 0:58

Nie no, nie obrażam się ;) Faktycznie staram się używać nazw inwestycji - "Lazurowy Park" i dewelopera "Atal" ze względu na to, żeby dało się to w Googlu wyszukać, ale w końcu po co udzielać się na forum, skoro nikt miałby tego nie znaleźć ;) W końcu chodzi o to, żeby jednak w dyskusji pojawiło się jak najwięcej głosów :)

Silikaty - z tym materiałem sam miałem problem, bo niby ceramika lepsza (i być może tak jest), ale silikaty mają kilka plusów, a przynajmniej wydaje mi się, że są lepsze niż lity beton (choć może nie pod względem tłumienia dźwięków), jednak jakbym miał wybierać z czego lepiej mieć ścianę, czy ze zbrojonego betonu czy z pustaków silikatowych, to wybrałbym te drugie, choćby dlatego że nie ma zbrojenia w ścianie i komórka odbiera. Choć gdyby był też pustak ceramiczny, to pewnie taki bym wybrał, ale to i tak sprawa wtórna, bo mało mają klienci do powiedzenia z czego kto buduje.

A podpisy pod zdjęciami :?: Mnie cieszy jak coś rośnie, ściany, płyty, budowa idzie w górę, za jakiś czas będzie gotowym budynkiem. Ja tam to lubię oglądać. A o samej inwestycji co by tu złego napisać... Nie wiem, nawet się postarali i wkopali linie wysokiego napięcia, lokalizacja dobra, deweloper... chyba są gorsi (choć nie wychwalam Atalu pod niebiosa). A że miałem wolny dzień, żeby podjechać i zrobić kilka zdjęć komórką, czemu nie... :) Pozdrawiam :!:

Nowy

Postautor: Nowy » 01 gru 2015, 12:19

Z tego co widziałem ostatnio, to wszedł już do sprzedaży II etap inwestycji Lazurowy Park budowanej przez Atal, czyli dostępne są kolejne nowe mieszkania w Bronowicach krakowskich :) Dokładniej z informacji przekazywanej przez dewelopera wynika, że jest ich dostępnych jeszcze 70, a wiec całkiem sporo. Wygląda na to, że nieźle się sprzedaje ta inwestycja, ale też nie ma się co dziwić, bo jest nieźle zlokalizowana i firma odpowiadająca za projekt też chyba całkiem pewna :)

Obrazek

A jakie wrażenia z zakupów mieszkań w pierwszym etapie Lazurowego Parku, ktoś może się czymś podzielić :?: Jak współpracuje się i jakie macie dotychczasowe opinie o Atal Kraków :?:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”