Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
agga

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: agga » 10 maja 2019, 11:59

Witam, Też kupiłem mieszkanie w tej inwestycji i podobnie czekam na odbiór. Z racji tego, że robiłem zmiany lokatorskie odbiór może mi się chwilę przesunąć natomiast i tak mam nadzieję, że w przeciągu 2 tygodni się uda. Jeśli ktoś miałby wcześniej odbiór to proszę o wpisy żebyśmy wiedzieli czego można się spodziewać.
Jeśli chodzi o lokale to raczej ich na tej inwestycji nie będzie, natomiast wedle mojej wiedzy kolejne budynki będą miały niestety 4 pietra :(
Sam jestem ciekawy ile będzie wynosił czynsz i jaki będzie administrator. Mam nadzieje, że nie Reduta bo wiele niekniecznie dobrych opinii na ich temat słyszałem.
Pozdrawiam

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 10 maja 2019, 13:06

Rozmawialam dzisiaj z Panią dyrektor i powiedziała , że od następnego tygodnia wiecej czasu poswieci na rozliczenie bo to ona wykonuje to ostateczne rozliczenie, jak będziemy rozliczeni to powiadomi telefonicznie i przedystkutuje.Papiery wysle na adres lub mozna bedzie odebrac osobiscie, i umawiać się na odbiór.Będzie robiła to alfabetycznie, ja akurat mam pecha bo jestem na Ż, więc będę na koncu, no ale w koncu się doczekam. Nie mam niestety zadnej info , jaki będzie zarządca i jaka wysokość czynszu.NIe wiem kogo pytać. Twoje zmiany raczej nie będą miały wpływu na to czy odbierzesz szybciej czy pozniej, zapewne wczesniej ode mnie:). Pytałam również czy to jest ostateczny odbiór, powiedziala że tak, ( wolalam się upewnic, bo przeciez róznie w różnych inwestycjach jest, są czasem , jakies przeglądy, przedodbiory.....z którego jestes budunku i jakie piętro??

agga

Postautor: agga » 10 maja 2019, 13:52

Witam, Mam nadzieję, że zawsze będzie tam spokojnie mimo rozrastającej się infrastruktury no i że sami jako mieszkańcy nie będziem y sobie zatrówać życia np imprezami, głośną muzyką czy nie daj Bóg grillami w ogródkach.
Pozdrawiam i dajcie znać jeśli ktoś już odbierał mieszkanie...jak to wyglądało i jak zachowuje się Proins

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 11 maja 2019, 0:33

Alfabetycznie tzn. Nazwiskami? Jakoś dziwnie:) byłam dziś w okolicy i widziałam,że w bloku A Chyba odbiory ruszyły, bo i mieszkańcy na swoich balkonach się pojawili. Mam nadzieję, że W przeciągu 2 tygodni ten odbiór się odbędzie. No i czy ma ktoś może informację czy teren w okół bloków będzie ogrodzony czy otwarta przestrzeń? Bo póki co ogrodzenia mają tylko niektóre ogródki

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 11 maja 2019, 9:41

Ja taka odpowiedz uzyskalam i mam czekac na telefon z informacja ze jestem rozliczona i umawiać sie na odbiór. W akcie jest wpisane ze termin do 31 maja więc oby bylo wszystko w terminie. Wiadomo ze się doczekamy ale chyba każdy z nas chciał by jak najwcześniej, masz może jakies zdjęcia aktualne? Ja bylam tam ostatnio przed świętami Wielkanocnymi,

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 11 maja 2019, 9:45

Moim zdaniem powinno byc w kolejności jak zostały podpisywane umowy, byłoby sprawiedliwie, Niektóre ogrodki ogrodzone? Myslalam ze wszystkie... Ja właśnie mam parter z ogrodkiem

Radarinio30

Postautor: Radarinio30 » 11 maja 2019, 9:50

Mam pytanie, czym kierowaliście się przy wyborze właśnie tej lokalizacji? Jakie są minusy i plusy waszym zdanie o klinach?

Wraz z tą inwestycją są jakieś potwierdzenia odnośnie rozbudowy infrastruktury?

W okolicy będzie w końcu "Mieszkanie plus" czy nie?

Dlaczego pytam, przymierzmy się do zakupy mieszkania, cena jak na tą okolicę jest atrakcyjna, budynki wyglądają całkiem nieźle. Z tego co wiem, ogrzewanie jest gazowe, czy woda ciepła jest też podgrzewana gazowo, czy idzie z sieci?
Wstępne koszty eksploatacyjne udało mi się dowiedzieć to 2,90 zł m/2, dochodzą wywóz śmieci, fundusze remontowe, woda według zużycia, są jeszcze jakieś ukryte koszty?

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 11 maja 2019, 11:19

Napewno będą wszystkie tylko z tego co zauważyłam,bardziej zajmują się budowa kolejnych niż dokończyć te i zabrać się za odbiory. W bloku A sa wszystkie, w B chyba malo co ale podejrzewam,że ogrodzą je na dniach. A pytam czy będzie ogrodzony teren bo po chwili bycia tam zauważyłam że bardzo dużo ludzi przechodzi przez ten teren pewnie "na skróty" no i z sasiednich bloków stają samochodami na wyznaczonych tylko dla mieszkańców miejsc parkingowych. Plusy Klin, spokojnie przede wszystkim,w miarę dobry dojazd do centrum, znajomy tam mieszka i jest bardzo zadowolony. Minusy to chyba niedaleko autostrada,która jednak troszkę słychać, jak dla mnie chyba tyle :) z tego co mi mówili to w tym 2,90 powinien być fundusz remontowy i śmieci A woda ,prąd i gaz według zużycia. Ale może się coś zmieniło. Będziecie brać ekipy od odbiorów technicznych, żeby sprawdzili czy wszystko się zgadza?

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 11 maja 2019, 11:25

Zdjęcie mam jedno, próbowałam dodać ale za duży rozmiar i niestety nie dodało. A sama jestem ciekawa co z tym mieszkaniem Plus bo póki co ucichło...

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 11 maja 2019, 14:04

Ja biorę firmę zajmująca sie odbiorami bo sama na niczym sie nie znam, koszt 200zl, nie wiem wlasnie czy będą ogrodzone ale chyba nie, domyslam sie którędy ten skrót, prawie obok moich okien, mam partner wiec to będzie uciążliwe jak nam będą " obcy" przechodzić, zsmiast isc normalnie jak droga prowadzi. Jak juz bedziemy tam mieszkac no to bedzie zapewne pierwszy problem ktory trzeba bedzie rozwiazac

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”