Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Nowy » 29 gru 2019, 2:11

Spory projekt, bo zdaje się, że w ramach pierwszego etapu / budynku Fabryczna City (budynek M1) ma powstać ponad 200 nowych mieszkań w Krakowie, więc całkiem sporo. Sam budynek będzie też najwyraźniej dosyć wysoki, ponieważ według planów, że będzie miał 10 pięter. W zasadzie nie jest to nic dziwnego w tej okolicy, patrząc np. na osiedle Art City powstające nieopodal, ale wygląda na to, że inwestycja będzie spora. No ale z cenami to nieźle też pojechali, skoro za małe mieszkanie mające nieco ponad 34 metrów kwadratowych, trzeba zapłacić ponad 0,5 mln złotych, a to jednak duża kwota.

Obrazek
Wizualizacja: Inter-Bud Developer

Sam budynek jakoś niespecjalnie wyróżnia się spośród tego, co obecnie buduje się w Krakowie. Ciekawi mnie za to otoczenie tej inwestycji i to, jak będzie to wszystko wyglądało docelowo, bo jednak będą obok stały zabudowania po fabryce wódki i to może być dosyć urokliwy element okolicy. Jak myślicie, to dobre miejsce na zakup mieszkania, może ktoś się podzieli opiniami na forum?

Rak

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Rak » 29 gru 2019, 13:32

Sa ok i np ja się wielokrotnie zastanawiałem czy nie wybrzydzalem za bardzo poświęcając super 3 pokojowy..w zasadzie idealny uklad z art city ~70 m2 gdy byly jeszcze tańsze na rzecz mieszkania z nieco slabszymi pokojami lecz w miejscu z odrobina zieleni i zupelnie bez halasu w rodzaju z ul. fabrycznej. jak miejsce Ci pasuje i blok to bardzo dobry wybór. imo.

A teraz patrząc na 4 pokoje...nie ma w art c 4 pokojowych.

rasiak

Re: Fabryczna City (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: rasiak » 29 gru 2019, 19:59

Aga R pisze:Witam,

rasiak pisze:A tam gdzie ten 'park' po lewej bedą przeciez kolejne dwa biurowce. Zagęszczenie bloków i biurowców na tym terenie będzie imponujące : )

O jakie biurowce chodzi? Jeden to budynek Echo między Alejami Pokoju a Art. City a drugi? Coś tam ma być wciśnięte jeszcze między Fabryczna City a Art. City?

Chodziło mi właśnie o ten budynek Echo. Moja pomyłka będzie to chyba jeden budynek, ale połączony. Wpadła mi kiedyś w ręce taka wizualizacja

Obrazek

pnwjtk

Postautor: pnwjtk » 02 lut 2020, 12:38

Wygląda na bardzo ładną inwestycję, ale trudno zrozumieć, dlaczego ceny są tak wysokie, nawet droższe niż Novum na Rakowickiej i Wiślane Tarasy

Nowy

Postautor: Nowy » 20 kwie 2020, 0:15

A tu duża inwestycja powstająca przy ul. Fabrycznej (Fabryczna City) budowana przez Inter-Bud w Krakowie.

Obrazek

Zapowiada się, że to będzie duży blok, orientuje się ktoś może, ile będzie w nim mieszkań?

Obrazek

Uwagę zwraca to, jak dużo będzie tam okien i jaką będą miały powierzchnię.

Obrazek

A tu jeszcze ta sama budowa od strony ulicy Fabrycznej. Bardzo się zmieniła ta okolica w ostatnim czasie, a to chyba jeszcze nie koniec.

Ktokolwiek

Postautor: Ktokolwiek » 13 maja 2020, 21:17

Co myślicie o tej inwestycji? Ze jest drogo - wiem. A co sądzicie o lokalizacji, układzie, sąsiedztwie? Czy myślicie że to miejsce na własne mieszkanie czy tylko jako forma inwestycji? Poważnie rozważam zakup stąd wszelkie przemyślenia takiego zacnego grona mile widziane :-)

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 13 maja 2020, 21:48

Ktokolwiek pisze:Co myślicie o tej inwestycji? Ze jest drogo - wiem. A co sądzicie o lokalizacji, układzie, sąsiedztwie? Czy myślicie że to miejsce na własne mieszkanie czy tylko jako forma inwestycji? Poważnie rozważam zakup stąd wszelkie przemyślenia takiego zacnego grona mile widziane :-)

I do życia i na wynajem fajna lokalizacja. Zależy czego oczekujesz prywatnie, a jak inwestycyjnie to jakim wkładem dysponujesz. Przy kredycie 90% na mieszkanie to się w ogóle nie opłaca, bo nie weźmiesz za wynajem nawet na pokrycie raty, nie licząc juz przestoju w najmie, co zawsze musi nastąpić. Chyba, że masz gotówkę to można przemyśleć taką lokatę kapitału, chociaż chyba Wiślane Tarasy oferują lepsze widoki z okna. Lokalizacja jest ogólnie dobra, komunikacja miejska świetna. Do Rynku blisko, liczne tramwaje pod oknem, korty tenisowe, blisko park lotników itd. Dobre miejsce, ale inwestycja kredytowana w 90% to na pewno zbyt ryzykowne.

Nikles

Postautor: Nikles » 14 maja 2020, 14:02

Ktokolwiek pisze:Co myślicie o tej inwestycji? Ze jest drogo - wiem. A co sądzicie o lokalizacji, układzie, sąsiedztwie? Czy myślicie że to miejsce na własne mieszkanie czy tylko jako forma inwestycji? Poważnie rozważam zakup stąd wszelkie przemyślenia takiego zacnego grona mile widziane :-)

Dobra lokalizacja i jakość u Inter-Bud na wysokim poziomie. Jak na własne mieszkanie minusem jest biurowce i bloki Art-City obok.
W tej lokacji pomyślałbym o Grzegorzki Park.

Ktokolwiek

Postautor: Ktokolwiek » 01 cze 2020, 9:30

Mieszkania szukam dla siebie. Zależy mi na centrum ale trochę obawiam się wynajmu krótkoterminowego. Do tego te ceny... Obejrzałem dziesiątki inwestycji i ta wydaje się najrozsadniejsza, nie mniej każde Wasze zdanie jest dla mnie na wagę złota :D

Mar G

Postautor: Mar G » 01 cze 2020, 10:16

przepraszam. ale jakie to centrum Fabryczna C. ?
tyle samo km do Rynku co np. z P64.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”