Krakowski "Manhattan" o którym piszesz czyli biurowce Quatro Bumy i Capgemini oraz bloki na Dobrego Pasterza "Kaskada" i "Familijne" posadowione są na wysokości ok. 223m n.p.m. czyli o 22 metry (8 pięter) wyżej od planowanych "Ap. Mogilska" i faktycznie, przy dobrej i wietrznej pogodzie, widoki z ostatnich kondygnacji zatykają dech w piersiach. Mam nadzieję, a raczej jestem pewny, że na najwyższej kondygnacji "Mogilskiej", pomimo "dołka" też coś będzie widać.
A "rozrywkowe towarzystwo" wyszło z tematu wynajęcia części budynku na noclegownię dla studentów. Wszyscy chyba wiemy, co za tym idzie i w mieście Kraka i Żaka !
Wracając do sedna, to usytuowanie budynku bardzo dobre a i odległość torowiska tramwajowego i ulicy - bardzo bezpieczna. Przejeżdżające pociągi na nasypie będą schowane za murami "LIDLA" i po okresie dwóch tygodni przestaną być słyszalne z czystej reakcji ludzkiego organizmu.
Apartamenty Mogilska Kraków od Activ - mieszkania Grzegórzki forum opinie
-
Re: Apartamenty Mogilska Kraków od Activ - mieszkania Grzegórzki forum opinie
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 18:45 przez Janusz5335, łącznie zmieniany 1 raz.
To nawet nie wiedziałem @Janusz5335, że mamy coś takiego, jak "Krakowski Manhattan", choć to i tak jeszcze jest słabe dosyć, bo jednak Osiedle Familijne w Krakowie albo Apartamenty Kaskada, to jeszcze jednak wcale nie są tak wysoko. Nieco wyżej są chyba stare bloki, choćby ten podłużny przy Rondzie Barei, miałem w nim kiedyś okazję mieszkać, na 10 piętrze, widok z balkonu na miasto był wspaniały od kominów w Skawinie, po kominy w Hucie. A przecież są jeszcze znacznie wyżej bloki przy Strzelców, albo Osiedle Oświecenia, np. inwestycja Bohomolca / Dobrego Pasterza Dom-Bud czy wreszcie te bloki nad Parkiem Tysiąclecia - chyba najbardziej widokowe mieszkania w Krakowie
Nie mówiąc już o tym, że widok ma się od strony południowej lub południowo-zachodniej, czyli też słoneczne wystawy okien i balkonów.
Studenci to faktycznie w Krakowie normalka, ale nie ma co psioczyć, też kiedyś studiowałem
Ale zauważyłem jedną rzecz, im więcej w danej okolicy biurowców, tym mniej studentów, a więcej pracowników pobliskich firm - to też doświadczenia z Prądnika Czerwonego i okolic biurowców dewelopera Buma oraz innych. Teraz przy Rondzie Mogilskim wyrasta chyba największe biurowcowe zagłębie w Krakowie, albo jedno z większych, więc obstawiałbym, że sporo mieszkań w tej okolicy zasiedlą właśnie osoby, które tam będą pracować 
Mury powstającego sklepu Lidl przy Mogilskiej raczej nie zasłonią pociągów mieszkańcom wyższych pięter, ale w 100% się z Tobą zgadzam, że to kwestia przyzwyczajenia, które następuje naprawdę całkiem szybko
Jest już ktoś, kto kupił mieszkanie w inwestycji Apartamenty Mogilska i może napisać coś o tym, jak to szło
Swoja drogą orientujecie się czy ten grunt to własność dewelopera czy użytkowanie wieczyste, jak w przypadku inwestycji Mogilska Tower Kraków 

Studenci to faktycznie w Krakowie normalka, ale nie ma co psioczyć, też kiedyś studiowałem

Mury powstającego sklepu Lidl przy Mogilskiej raczej nie zasłonią pociągów mieszkańcom wyższych pięter, ale w 100% się z Tobą zgadzam, że to kwestia przyzwyczajenia, które następuje naprawdę całkiem szybko

-
1. Manhattan - tak określono w oficjalnym wydawnictwie katalogowym Targów Mieszkań w Krakowie biurowce QUATRO na wzniesieniu od Ronda Barei a ja dołożyłem po lokalizacji ofertę Super Krak S.A. -Kaskada, Bumy - Familijne, Dom-Bud, itd.
2. Jak w większości przypadków w Krakowie, grunt stanowi własność Gminy Miejskiej Kraków w użytkowaniu wieczystym na 99 lat.
2. Jak w większości przypadków w Krakowie, grunt stanowi własność Gminy Miejskiej Kraków w użytkowaniu wieczystym na 99 lat.
Co do działki - w umowach wpisany jest obręb 4 - jedn. ewid Śródmieście.
Grunt jest w użytkowaniu wieczystym.
Z info od developera, bedzie drugi etap inwestycji. Albo jeszcze jeden podobnej wielkosci budynek albo dwa mniejsze.
Wydaje mi sie, ze z ostatnich pieter widok moze byc dobry.
Grunt jest w użytkowaniu wieczystym.
Z info od developera, bedzie drugi etap inwestycji. Albo jeszcze jeden podobnej wielkosci budynek albo dwa mniejsze.
Wydaje mi sie, ze z ostatnich pieter widok moze byc dobry.
-
Ja miałem informację od Developera (na Targach mieszkaniowych), że nie będzie żadnego drugiego wysokiego budynku, ewentualnie z boku, niski 5-7 kondygnacji. No ale jak widzę z dnia na dzień wszystko może się zmienić. Szkoda tylko, że Developerzy nie wykazują zainteresowania takimi forami i nie informują przyszłych i potencjalnych właścicieli o swoich planach.
Byłem w niedzielę na spacerze i widziałem, że prace wstrzymane. Nic się nie dzieje. Żadnego ciężkiego sprzętu nie było na placu budowy. Cicho i głucho a działka dalej jest w użytkowaniu wieczystym spółki "B1A IIP" Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Gabrieli Zapolskiej 38 w Krakowie (to chyba jakaś odnoga "Salwator" a nie ACTIV. Chyba nie dogadali się jeszcze co do tych działek albo nie ma kto hipoteki uregulować.
Co do działek pod Apartamenty Mogilska, to faktycznie zgodnie z ewidencją gruntów leżą one w obrębie 4 Śródmieście.(Prądnik Czerwony to właśnie Śródmieście).
Byłem w niedzielę na spacerze i widziałem, że prace wstrzymane. Nic się nie dzieje. Żadnego ciężkiego sprzętu nie było na placu budowy. Cicho i głucho a działka dalej jest w użytkowaniu wieczystym spółki "B1A IIP" Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Gabrieli Zapolskiej 38 w Krakowie (to chyba jakaś odnoga "Salwator" a nie ACTIV. Chyba nie dogadali się jeszcze co do tych działek albo nie ma kto hipoteki uregulować.
Co do działek pod Apartamenty Mogilska, to faktycznie zgodnie z ewidencją gruntów leżą one w obrębie 4 Śródmieście.(Prądnik Czerwony to właśnie Śródmieście).
Mysle, ze oni sami jeszcze nie wiedza co tam postawia. Zalezy jak im pojdzie 1 etap, jaka wz dostana, co sie bedzie oplacalo itp.
Z tego, co ja dowiedziałem się kiedyś podczas rozmowy z biurem sprzedaży inwestycji Apartamenty Mogilska poinformowało mnie, że najprawdopodobniej powstaną dwa budynki. A zazwyczaj jest jednak tak, że jeśli deweloper mówi, że "może obok zbuduje jeszcze jeden etap", to znaczy, że na 99% jednak go zbuduje i raczej wszystko jest pod tym kątem zaplanowane. Inna sprawa, że działka jest naprawdę obszerna
Pojedynczy blok, bez zieleni urządzonej, będzie slums.
-
Wydaje mi sie, ze to swietna inwestycja jako mieszkanie pod wynajem i nic wiecej. Wg mnie lokalizacja sprawia, ze mieszkania nie beda dobrym miejscem dla rodzin z dziecmi. Dlaczego? BARDZO blisko ulicy mogilskiej - kurz, hałas samochodów i tramwajów. Ktos wspominał o tym, że Mogilska to "dołek" - jak najbardziej. Jest to wyczuwalne "dosłownie" w zimie kiedy nad Krakowem wisi smog - powietrze dosłownie śmierdzi - polecam kupować mieszkania na wyższych piętrach jeśli już.
Opinie o deweloperze w necie nie są najlepsze ale osobiście tego nie potwierdzam, bo nigdy nic od nich nie kupiłam
Opinie o deweloperze w necie nie są najlepsze ale osobiście tego nie potwierdzam, bo nigdy nic od nich nie kupiłam

-
"Byłem w niedzielę na spacerze i widziałem, że prace wstrzymane. Nic się nie dzieje. Żadnego ciężkiego sprzętu nie było na placu budowy. Cicho i głucho a działka dalej jest w użytkowaniu wieczystym spółki "B1A IIP" Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Gabrieli Zapolskiej 38 w Krakowie (to chyba jakaś odnoga "Salwator" a nie ACTIV. Chyba nie dogadali się jeszcze co do tych działek albo nie ma kto hipoteki uregulować."
Tak było w dniu 13 marca 2016 r. i tak samo jest dzisiaj 10 kwietnia 2016 r.
Tak było w dniu 13 marca 2016 r. i tak samo jest dzisiaj 10 kwietnia 2016 r.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”