Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ja55

Re: Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Postautor: ja55 » 18 paź 2018, 10:37

Właśnie podpisałam umowę rezerwacyjną mieszkania 36m2.
Z rzeczy które bardzo mi sie nie podobają odnośnie inwestycji to to iż nie przewidziano żadnego miejsca parkingowego ogólnodostępnego. Aż ciężko sobie wyobrazić jak ulica będzie wyglądała za jakiś czas...

Nowy

Miejsca postojowe / brak miejsc postojowych ogólnodostępnych - os. Telimeny Kraków KG Group

Postautor: Nowy » 21 paź 2018, 1:03

ja55 pisze:Z rzeczy które bardzo mi sie nie podobają odnośnie inwestycji to to iż nie przewidziano żadnego miejsca parkingowego ogólnodostępnego. Aż ciężko sobie wyobrazić jak ulica będzie wyglądała za jakiś czas...

Niestety, to dzisiaj norma u deweloperów, że nie robi się w ogóle dostępnych dla wszystkich miejsc postojowych. Inna sprawa, że powiedzmy, że na całe osiedle przypada 10 takich miejsc... Pewnie i tak byłyby non stop zajęte przez osoby, które mają samochód, ale nie wykupiły miejsca postojowego

VenomVS

Postautor: VenomVS » 21 lis 2018, 12:11

Witam,
dodatkowa wadą dużych mieszkań(4 pokoje) ale też mniejszych, choć takich niewiele zostało, to brak daszku nad balkonem. To jest duży minus gdyż z informacji od developera wynika, że niema również komórek lokatorskich lub chociaż wydzielonej części wspólnej na wózek dziecięcy lub rower a osiedle nie jest ogrodzone, wiec wiele tego typu sprzętu będzie zimować na balkonie który przyjmie wszytko czym natura nas obdarza z nieba. Zwracam, również Państwa uwagę na pozostałe wolne mieszkania, większość z nich przylega bezpośrednio do windy, gwarantując ciekawe doznania dźwiękowe w takim lokum!!!

zzbb

Postautor: zzbb » 08 sty 2019, 20:19

Witam
Czy jest tutaj ktoś, kto przystępuję do umowy deweloperskiej w najbliższym czasie z KGG na Telimeny?

Pozdrawiam

rapsad

Postautor: rapsad » 09 sty 2019, 19:40

Jeżeli koniec stycznia to najbliższy czas, to tak.

tessa

Postautor: tessa » 09 sty 2019, 23:09

My podpisujemy 17-tego stycznia.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 09 sty 2019, 23:50

No to cieszymy sie bardzo...i witamy na forum...Niezwykly przypadek ze nagle wszyscy sie tu znalezliscie..jak na zamowienie. :lol:

suber

Postautor: suber » 10 sty 2019, 0:00

Nawet nazwy użytkowników podobne, jakby z tego samego osiedla... :D

mac_kow

Postautor: mac_kow » 10 sty 2019, 0:44

To ja spytam poważniej, w odpowiedzi na marketing szeptany i nie tylko...

Czy nabywcy tego- skądinąd ciekawego- projektu są świadomi, że na 3-6 bloczkach się na pewno nie skończy???

Wpadł mi w ręce plan sytuacyjny budowy połączenia Telimeny z Bieżanowską. Na Skyscrapercity spora dyskusja na ten temat. Wyrysowane tam jest wręcz kilkadziesiąt takich bloków.

BTW- o jakiej cenie realnie można rozmawiać w przypadku tej inwestycji?
Jest drożej niż Atal Garden Residence Wielicka de facto przy centrum, 2 lata temu, no nie? Czy od tego czasu Kraków przeszedł jakiś szok ekonomiczno-cywilizacyjny, że godzicie się na takie ceny?

Każdy przystanek jazdy tramwajem nr 3 wyceniam na 10zł/m^2, ale im dalej od centrum, tym drożej ;)

pozdro

Postautor: pozdro » 10 sty 2019, 10:27

Mi się wydaje, że po prostu nie ma alternatyw nasze wszystkie Adasie, Stop Betonowaniu Krakowa, Łukasze Maślony i inne Gibały blokują wszystkie tereny które się da pod zabudowę od Wesołej po każdą łąkę gdzieś tam dalej od centrum. W efekcie mamy totalny zastój inwestycyjny. Ewidentnie deweloperzy się wyprzedali z mieszkań zostały takie inwestycje pod inwestycje na wynajem typu Wiślane Tarasy 2.0 więc teraz masz normalsów pracujących w Krakowie, po studiach 2-3 lata i mają dylemat płacić 2000zł/mc za wynajem + opłaty czy kupić coś na kredyt. Kupić 30m2 w centrum za 12 tys. zł czy może troche więcej pod miastem za 6-7 tys zł. Wybór jest mega mały. Ale i tak to się bardziej opłaca nawet zakładając, że będzie trzeba kupić ten samochód i przesiąść się z tramwaju na samochód, żeby do pracy dojechać. Ja się nie dziwię. Dziwi mnie tylko, że pseudoekolodzy od Maślony przez innych oszołomów blokują każdą inwestycje i zmuszają ludzi do dojeżdżania autem do pracy, emitowania spalin, i przepłacania po 300zł/mc za paliwo od osoby w rodzinie. No, ale takich mamy ekologów. Jak się nazywa ten co ludzi pracujących w Krakowie nazywał biurwami? Waszkiewicz. Pewnie według niego najlepiej jakby wszyscy pracowali przy grabieniu liści albo na roli. Takie mamy oszołomstwo w Krakowie. Efekt taki, że mieszkania w sensownych skomunikowanych (co w Krakowie jest niestety dużym problemem) są mega drogie i przy obecnych warunkach tańsze nie będą.
Miał atal budować tanie domy i mieszkania w Mydlnikach z dojazdem kolejka do centrum przy podłużnej -> PROTESTY
Miały być mieszkania i biura na Wesołej -> PROTESTY -> biurwy spadać do warszawy
Miały być mieszkania dla pracowników biedronek, nauczycieli i pielęgniarek z pensjami 2500/mc w Klinach w ramach Rządkowego programu -> PROTESTY
Miały być mieszkania przy Jacka na Pychowicach -> PROTESTY
Ledwo Avie wybudowali przy pasie startowym -> JUŻ BYŁY PROTESTY -> by tysiące młodych żyło albo pod mostem, albo wynajmowało mieszkania za grubą kasiorę
To jest tzw. nowoczesna lewica tylko z nazwy co potrzeby ludzi ma gdzieś, a bardziej przejmuje się dzikami i innymi pierdołami.

A na GOLIKÓWCE też były PROTESTy jak chcieli nową dzielnicę mieszkaniową na Stepowych Terenach tworzyć, nie wiem jakieś motyle, czy badyle były tam pod ochroną.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”