Osiedle 36 i 6 ul. Śliczna 36 Kraków / deweloper Merari - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Osiedle 36 i 6 ul. Śliczna 36 Kraków / deweloper Merari - opinie na forum

Postautor: Master » 13 wrz 2020, 23:21

Budowa inwestycji Śliczna 36 idzie chyba całkiem sprawnie, budynek wyszedł już ponad poziom gruntu, a właściwie, to jest już budowane pierwsze piętro.

Obrazek

W okolicy jest już trochę nowych bloków, choć chyba niższych niż te, które stawia tam teraz ten deweloper, więc chyba wpasują się w okolicę.

Obrazek

Generalnym wykonawcą jest tam Grimbud, a więc całkiem niezła firma, która w Krakowie zbudowała już dosyć dużo osiedli mieszkaniowych.

Obrazek

Tu widać bloki w sąsiedztwie, więc nie będą tak daleko od nowej inwestycji, która powstaje. Pewnym minusem jest tu dojście do ul. Mogilskiej, w stronę przystanku tramwajowego, jest tam taka ścieżka pod drzewami, nie jest to nawet normalny chodnik, tylko takie półdzikie dojście.

Obrazek

Może jest ktoś, kto kupił tam mieszkanie albo ma taki zamiar i powie coś więcej o okolicy, wadach i zaletach?

ja55

Postautor: ja55 » 05 paź 2020, 13:42

otodom.pl/oferta/sliczna-36-6-nowoczesne-i-przyjazne-osiedle-ID46eOx.html

Ceny mieszakń

Nowy

Postautor: Nowy » 07 paź 2020, 0:11

ja55 pisze:Ceny mieszakń

Tanio nie jest, jak na takie bloczysko, lokalizacja niby nie jest zła, ale polecam wybrać się do najbliżej komunikacji publicznej (chyba tramwaj na Jana Pawła). Poza tym w tej okolicy jest strasznie dużo płotów wokół bloków i trudno się nią czasem spaceruje.

Master

Postautor: Master » 14 paź 2020, 1:34

To jeszcze kilka zdjęć, na których widać postępy budowy inwestycji przy ul. Ślicznej w Krakowie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Idzie im całkiem szybko, ale blok będzie duży.

lucano

Postautor: lucano » 02 gru 2020, 13:55

Hej,

Podpisałem 2 tyg temu umowę rezerwacyjną na zakup mieszkania. Martwi mnie ciągle jeden temat. Hałas od przejeżdżających pociągów. Nie miałem od kogo zaczerpnąć tematu, szukałem osób mieszkających w okolicy ale lipa. Deweloper twierdzi, że hałas nie jest duży a najbardziej słychać go na parterze. W dodatku ta linia jest ponoć rzadko uczęszczana ale gdzieś w internecie przeleciał mi przed oczami materiał o wykorzystaniu tych torów do SKA. Pomoże ktoś?

mac_kow

Postautor: mac_kow » 02 gru 2020, 16:32

Hmmm... Cóz ach cóż można powiedzieć o hałasie pociągów. Będzie głośno.

Wystarczą podstawy angielskiego:
youtube.com/watch?v=lFJyB7vZrQo

Ale jest rozwiązanie. Okna. Nowe. Trzyszybowe.

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 02 gru 2020, 16:38

A nie lepiej tam iść i po prostu posłuchać?

lucano

Postautor: lucano » 02 gru 2020, 16:49

Cóż, gdybym znał rozkład pociągów towarowych to bym podjechał i posłuchał. Ale jeżdżą tam rzadko, że nie chce mi się czekać kilka godzin na zimnie :-) Okna mają być trzyszybowe oraz w miarę ze wzrostem wysokości ten dźwięk się będzie inaczej roznosił.

Rak

Postautor: Rak » 02 gru 2020, 17:12

Z czasem pociąg przestaje się odczuwać, bardziej upierdliwy wydaje się być szum aut z ruchliwej drogi. To tak ogólnie.

iti

Postautor: iti » 03 gru 2020, 0:03

Przyznam, że późną nocą, zdarza mi się słychać przejeżdżające najpewniej tą linią pociągi z Czyżyn. No chyba, że to z okolicy linii przebiegającej nad Opolską, choć wydaje mi się, że ta jednak jest dalej. Przy czym słychać wtedy, jak na najbliższych ulicach nie jeżdżą samochody, nic uciążliwego z tej perspektywy. Mieszkać przy linii kolejowej na pewno się da, podobno jej hałas staje się z czasem dla ludzi "przezroczysty".

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”